Belépés
Fehéreper-szeder gyógyhatásairól


Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges törődést, de gyümölcse aranyat ér.

Már ő...
2020-11-21 21:53:16
Szilvalekváros papucs
... Vékonyabbra kinyújtjuk (nem kell pihentetni),felcsíkozzuk,úgy ,hogy kockákat kapjunk,( a nagysága attól függ, ki mekkora papucsot szeretnénk sütni,ez most 3.5x3,5 cm volt).
Minden kockába lekvárt teszünk,két sarkát összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe ,légkeverésesnél 2 tepsit is tehetünk egyszerre.
Készre s...
2020-11-20 19:12:52
Gyuri bácsi tanácsaiból
... gyógyították a mellrákot. Azóta a tudomány is igazolta, hogy a szilvában 5741 antioxidáns van. Ha rákot szeretnénk megelőzni, akkor együnk sok aszalt szilvát vagy vörös-fekete gyümölcsből készült lekvárt, mert a nyers gyümölcsben sokkal de sokkal kevesebb az antioxidáns.

Ezután még egyéb rákos esetekről is mesélt, például a szájrákról. Egy esetben 3 fej körömvirágot ke...
2020-10-29 21:25:38
A kékszőlő gyógyhatásairól
... Hatással vannak a zsíranyagcserére, ülő foglalkozásúaknál is segíthetik a testsúly optimalizálását, növelik a HDL koleszterin (jó koleszterin) arányát.

Készíthetünk vasbor lekvárt is!
A vasbor lekvár ugyanazokat a gyümölcsöket tartalmazza, mint a vasbor, csak sűrűbb formában. Naponta 1-3 teáskanálnyi mennyiség fogyasztása javasolt étkezés előtt. Hátránya a lekvár...
2020-10-19 00:27:15
Természetes vasbor vashiány pótlásra szederből
... lesz egyenletes, elhúzódik.

Javasolt fogyasztása: felnőtteknek naponta 1-2 evőkanálnyi mennyiség, 14 év alatt naponta 1-2 teáskanálnyi mennyiség.

Készíthetünk vasbor lekvárt is a szederből, melyet gyerekeknek vaspótlásként reggel egy falat kiflire rákenve is adhatunk.
Forrás : https://egeszsegter.hu/cikk/1465/ter meszetes-vasbor-vashiany-potlasra-s...
2020-10-18 01:05:38
Som
Ismertem ezt a gyümölcsöt gyermekkoromból. Akkor mindig vágytunk valamiféle édességre, ez a savanyú gyümölcs is jól esett. Most kaptunk egy kis vödörnyit Kőszegdoroszlón, s tegnap befőttet és lekvárt készítettünk belőle. A mai reggelim lekváros kenyér lesz.
...
2020-09-02 07:04:36
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Köszönöm kedvességedet .
Ma , hogy egész nap szomorkás , és esős idő volt , így meggy lekvárt főztem .
Hangulatos szép estét , majd jó éjszakát kívánok szeretettel .
Puszillak .
"Este minden más . Más az egész világ . Magam se vagyok az , aki reggel voltam . Mintha a földdel megfordulna a szívünk is : másképpen érzek , és másképpen gon...
2020-06-22 20:55:05
Vércsepp a dajka ujján
... kalcium is. Fogyasztása segít karbantartani a vércukorszintet, csökkenti a magas vérnyomást, de teaként izzasztó hatása miatt is lehet használni.
Készítenek a málnábó szörpöt, dzsemet, lekvárt, krémet, fagylaltot stb.
Említésre méltó, hogy zsenge leveleit és fiatal hajtásait salátának is fogyszthatjuk.

,,Nem tudja a bálna, milyen jó a málna.
Ha tudná...
2020-06-12 17:56:12
Csipkebogyó gyógyhatásairól
... szárnyaltak. Népiesen nevezik még bicskefának, ebcsipkének, gyepűrózsának, parlagi rózsának, vadrózsának és tüskefának. Egyes helyeken hecsedlinek nevezik, ezért a belőle készült bort, lekvárt és teát hecsedlibornak, hecsedlilekvárnak és hecsedliteának is nevezik.

Hol találkozhatunk ezzel a rendkívül egészséges növénnyel? Erdő- és útszéleken, bozótosokban és parlagokon....
2020-06-06 19:38:19
Hová tűntek azok az évek
Emlékszel-e még a régi házra
hol együtt voltunk kócos gyermekek
Te elloptál egy egész üveg lekvárt
s én titokban együtt ettem meg veled

Emlékszel-e még a mi utcánkra
a sarkon volt egy kopott, kis mozi
Hol egyszer megnéztünk egy szerelmes
filmet és megpróbáltuk eljátszani

Hogy háború van, s kigyulladt a házunk
és én a tűzön...
2020-04-27 19:17:48
1 2 3 ..............................186 187 ...............279 280 ...............371 372 373 
Címkék: Szervusz Kedves Évi, kékszőlő gyógyhatásairól, dajka ujján, eperfa igénytelen, eperfa levelét, fehér eperfa, nagysága attól, szilvában 5741, nyers gyümölcsben, testsúly optimalizálását, vasbor lekvár, gyümölcsöket tartalmazza, falat kiflire, gyümölcsöt gyermekkoromból, savanyú gyümölcs, egész világ, földdel megfordulna, magas vérnyomást, málnábó szörpöt, belőle készült, rendkívül egészséges, régi házra, egész üveg, sarkon volt, felhasználhatjuk, zsíranyagcserére, gyermekkoromból, gyógyhatásairól, kőszegdoroszlón, optimalizálását, légkeverésesnél, vércukorszintet, találkozhatunk, szilvalekváros, hecsedlibornak, hecsedliteának, gyümölcslevet, karbantartani, gyepűrózsának, fogyszthatjuk, kedvességedet, előmelegített, vaspótlásként, készíthetünk, gyógyították, teáskanálnyi, gyümölcsöket, felnőtteknek, készítettünk, sütőpapírral, összenyomjuk, bozótosokban, megpróbáltuk, száríthatjuk, felcsíkozzuk, körömvirágot, ugyanazokat, koleszterin, gyümölcsből, vékonyabbra, tanácsaiból, antioxidáns, gyümölcsben, fogyasztása,
© 2013 TVN.HU Kft.