|
|
|
Sokáig eláll légmentes dobozban.
Két éve Karácsonykor készítettem először, azóta is töretlen sikere van. Bármilyen kiszúró-formában a mindennapokon is finom lesz.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs.sütőpor
1 cs.vaníliás cukor... |
2018-11-25 22:29:49 |
|
|
|
|
|
|
... cukor,mazsola,reszelt citrom hèj.
6-7 szem nagyobb alma le reszelve,levét kicsavarva,cukorral fahéjjal ízesítve.
Az összegyúrt tèsztát 4felé osztjuk.
Az első lapot megkenjük szilva lekvárral.erre kerül a mák töltelék.
Màsodik lapra ismét szilva lekvàr,erre jön a dió.
A harmadik lapra kerül az alma.
A negyedik lappal befedjük.
... |
|
2017-12-12 10:50:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg bodza bogyó (tisztítva mérve)
löttyintésnyi (házi) vanília esszencia
cukor, vagy egyéb édesítőszer, ízlés szerint
lekvárzselésítő (pektin)
pár csepp frissen facsart citromlé
sterilizált lekváros üvegek
Vad bodzából is készítettem már, de a termesztett fajtából sokkal finomabb lett a végeredmény. A bodzabogyókat leszedegetem ... |
2017-08-08 08:57:37 |
|
|
|
|
|
|
Lekváros papucs - pogácsatésztából
Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg vaj
5 dkg élesztő
3 tojás sárgája
3 ek. (por)cukor
1 csapott ek. só
5-6 dl tejföl
Tetejére:
1 tojás
a pogácsákra sajt/szezámmag
a papucsokba sütésálló, kemén... |
|
2017-01-12 09:44:54 |
|
|
|
|
|
|
Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt hirdet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a 2016. augusztus 19-28. között megrendezésre kerülő XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül.
ITT... |
|
2016-08-10 15:58:20 |
|
|
|
|
|
|
... az olvaszott vajat.Alaposan dolgoztassuk ki a tésztát. Kelesztjük kb. 30 percet,majd meglisztezett deszkára öntsük. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm -re,kézzel hózzuk szét és tegyünk a közepébe lekvárt,vagy túrót és tekerjük fel. A tepsit olajozzuk ki,tegyük bele a buktát és ezeket is egyenként olajozzuk meg. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 25-30 percig. Kivesszük a sütőből... |
2015-10-22 14:35:40 |
|
|
|
|
|
|
... alma
2,5 bögre liszt ( 35 dkg )
2 tojàs
2 evőkanàl cukor
1 csomag vaníliàs cukor
1 csomag sütőpor
olaj ( sütéshez )
porcukor+ fahéj tetetejére
lekvà ( bàrmilyen ìzű )
Elkészìtés:
Az almàkat nyersen, hàmozzuk meg , nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A levét kifacsarjuk.
Ezutàn... |
2015-10-01 16:17:21 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár
Elkészítése:
A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá a t... |
2015-05-14 13:43:59 |
|
|
|
|
|
|
... Hiszt Erika, Hit Elek, Hoki Zoltán, Hor Zsolt, Hot Elek, Hü Jenő Imre,
> Index Elek, Isz Ákos, Idét Lenke , Ifjus Ági, Ipsz Ilonka, Isz Ákos.
> Lajoson Dóra, Lekv Áron, Lepi Pál, Lepis Ili, Locsoló K Anna, Luc Erna,
> Mangal Ica, M Ágnes, Madag Oszkár, Major Anna
> Öntöző K. Anna, Olajos Alajos
> Pop Si... |
2014-12-15 10:04:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár
Elkészítése:
A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverő... |
2014-09-09 10:44:19 |
|
|
|
|