|
|
|
... Ica
177. Kup Ica
178. Kúr Tamás
179. Kur Valentin
180. Külö Nóra
181. Lajos On Dóra
182. Lapos Elemér
183. Le Bugyi Bedákó
184. Légy Ottó
185. Lekv Áron
186. Leo Kádia
187. Lev Elek
188. Link Viktória
189. Locsoló K. Anna
190. Lopez de Futasztán
191. Ma Laci
192. Major Anna
193. Mangal Ica
19... |
2010-11-09 13:02:20 |
|
|
|
|
|
|
... 40 dkg liszt
* 25 dkg margarin
* 15 dkg kristálycukor
* csipet só
* 1 tojás
* 1 cs sütőpor
ragasztáshoz
* sárgabarack lekvár
elkészítés
1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, ehhez hozzáadjuk a cukrot, a sót é... |
|
2010-10-01 20:43:11 |
|
|
|
|
|
|
... * 15 dkg cukor
* csipet só
Töltelékhez:
* 50 dkg darált dió
* 25 dkg cukor
* mézeskalács fűszerek
* 1 dl forró víz
* lekvár
elkészítés
1. A linzertésztát elkészítjük: a vajat a sütőpo... |
2010-09-19 21:14:31 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 4 db nagy csirkecomb
* 2 ek ketchup
* 2 ek olívaolaj
* 1 ek méz
* 2 ek házi sárgabarack lekvár
* 1 mk worcestershire szósz
* 1 mk tabasco (vagy más csípős ízesítő)
* 1 mk fahéj
* 1 kk fokhagyma granulát
* só, bors
* 2 ek étkezési keményítő
... |
|
2010-09-08 18:22:11 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 4 db nagy csirkecomb
* 2 ek ketchup
* 2 ek olívaolaj
* 1 ek méz
* 2 ek házi sárgabarack lekvár
* 1 mk worcestershire szósz
* 1 mk tabasco (vagy más csípős ízesítő)
* 1 mk fahéj
* 1 kk fokhagyma granulátum
* só, bors
* 2 ek étkezési keményítő
... |
|
2010-09-08 16:14:00 |
|
|
|
|
|
|
Könnyű epres-túrós lekváros süti
hozzávalók 4 főre
Tésztához:
* 60 dkg liszt
* 13 dkg cukor
* 25 dkg margarin
* 2 ek tejföl
* 1 tojás
* 1 citrom reszelt héja
* 1 cs sütőpor
* pici só
Krémhez:
* 50 dkg túró
* 25 dkg mascarpone
* 13 dkg cuk... |
2010-08-20 14:38:23 |
|
|
|
|
|
|
...
* 2 kg érett, fekete bodzabogyó
* 1,6 kg cukor
* 2 ek citromsav
* csipet szalicil
elkészítés
1. A bodzabogyókat leszemezzük, villát végighúzzuk a szárán, így egyszerűbb. Jól átmossuk.
2. Fém edénybe elkezdjük főzni a cukor... |
2010-08-12 20:25:13 |
|
|
|
|
|
|
... kajszibarack
* 1,6-2 kg kristálycukor
* 1-2 citrom frissen facsart leve
* 1 késhegynyi tartósító (pl. szalicil )
elkészítés
1. A kajszibarackot lobogó vízzel leforrázzuk, hagyjuk kicsit állni, és lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk.
2. A... |
2010-08-01 17:11:06 |
|
|
|
|
|
|
* 4 kg kajszibarack
* 1,6-2 kg kristálycukor
* 1-2 citrom frissen facsart leve
* 1 késhegynyi tartósító (pl. szalicil )
elkészítés
1. A kajszibarackot lobogó vízzel leforrázzuk, hagyjuk kicsit állni, és lehúzzuk a héját, magját eltá... |
2010-08-01 15:51:52 |
|
|
|
|
|
|
* 2 kg sárgabarack (előkészítve, csak a gyümölcshús)
* 500 g narancs (előkészítve)
* 500 g grapefruit (előkészítve)
* 2 késhegynyi őrölt fahéj
* 2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
* 900 g cukor
* 2 cs Haas Quittin 3:1 zse... |
2010-07-29 19:54:32 |
|
|
|
|