|
|
|
... megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát ... |
2018-09-16 17:43:08 |
|
|
|
|
|
|
... megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát ... |
|
2018-09-16 17:27:15 |
|
|
|
|
|
|
... felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán nyolc egyforma részre szétvágjuk. Ezeket eg... |
2018-09-16 17:25:45 |
|
|
|
|
|
|
... liszthez, és a langyos tojásos tejjel tésztát gyúrunk. Dagasztás közben a felolvasztott margarint bedolgozzuk a tésztába. Mikor a tészta elválik az edény falától és sima hólyagos a felülete, lelisztezzük, majd konyharuhával letakarva kelesztjük. 20-25 perc érlelés után átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük. Mikor megkelt, 4-5 dkg-os darabokat vágunk, kicipózzuk, kis zsemleformára gyúrj... |
|
2016-08-02 09:54:10 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a túróval, tojással, sóval, vajjal, és hűtőben pihentetjük 2-3 órán át, letakarva. Amikor eltelt az idő kivesszük, lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is lelisztezzük, majd kinyújtjuk 5mm vastagra.
A tetejét éles késsel berácsozzuk, és lekenjük a felvert tojással. Kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sü... |
|
2015-05-25 12:27:28 |
|
|
|
|
|
|
... megoldás nagyon jó, ha másnapra vendégeket várunk és friss pogácsát szeretnénk!
A hűtőből kivéve hagyjuk egy fél órát melegedni.
Ezalatt a sütőt elgyújtjuk 180 fokra, lelisztezzük a deszkát,
a tojásfehérjét elkeverjük egy kiskanál pirospaprikával, előkészítjük a szóráshoz a magokat.
A tésztát nem egész egy centi vastagra nyújtjuk a tetejét rácsozz... |
2014-04-22 22:01:03 |
|
|
|
|
|
|
... liszthez, és a langyos tojásos tejjel tésztát gyúrunk. Dagasztás közben a felolvasztott margarint bedolgozzuk a tésztába. Mikor a tészta elválik az edény falától és sima hólyagos a felülete, lelisztezzük, majd konyharuhával letakarva kelesztjük. 20-25 perc érlelés után átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Mikor megkelt, 4-5 dkg-os darabokat vágunk, kicipózzuk, kis zsemleformára ... |
2013-02-20 13:08:50 |
|
|
|
|
|
|
... az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, lelisztezzük, majd kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk, és akkorára sodorjuk, hogy a zsírral kikent tepsi alját beborítsa. Gazdagon megkenjük szilvalekvárral. A mákot el... |
2011-12-05 08:00:06 |
|
|
|
|
|
|
... sertészsír.
A lisztet a tojásokkal, sóval és kevés vízzel tálban összeállítjuk. Gyúródeszkán is alaposan átdolgozzuk. Kicsit lisztezzük, a közepét a tenyerünkkel szétnyomkodjuk, és kisodorjuk. Lelisztezzük, sodrófára tekerjük, három hosszú csíkot vágunk belőle, ezeket egymásra fordítjuk, és hosszú metéltnek feldaraboljuk.
A sonkát ledaráljuk. Sertészsíron megpároljuk a g... |
2011-12-04 19:56:40 |
|
|
|
|
|
|
... az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, lelisztezzük, majd kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk, és akkorára sodorjuk, hogy a zsírral kikent tepsi alját beborítsa. Gazdagon megkenjük szilvalekvárral. A mákot el... |
2011-08-28 20:54:51 |
|
|
|
|