Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát ...
2018-09-16 17:43:08
Kapros dübbencs
... megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát ...
2018-09-16 17:27:15
Asszonykonty
... felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán nyolc egyforma részre szétvágjuk. Ezeket eg...
2018-09-16 17:25:45
Húsvéti recept gyűjtemény
... liszthez, és a langyos tojásos tejjel tésztát gyúrunk. Dagasztás közben a felolvasztott margarint bedolgozzuk a tésztába. Mikor a tészta elválik az edény falától és sima hólyagos a felülete, lelisztezzük, majd konyharuhával letakarva kelesztjük. 20-25 perc érlelés után átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük. Mikor megkelt, 4-5 dkg-os darabokat vágunk, kicipózzuk, kis zsemleformára gyúrj...
2016-08-02 09:54:10
túrós pogácsa
... tojás

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a túróval, tojással, sóval, vajjal, és hűtőben pihentetjük 2-3 órán át, letakarva. Amikor eltelt az idő kivesszük, lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is lelisztezzük, majd kinyújtjuk 5mm vastagra.


A tetejét éles késsel berácsozzuk, és lekenjük a felvert tojással. Kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sü...
2015-05-25 12:27:28
Túrós pogácsa....
... megoldás nagyon jó, ha másnapra vendégeket várunk és friss pogácsát szeretnénk!

A hűtőből kivéve hagyjuk egy fél órát melegedni.
Ezalatt a sütőt elgyújtjuk 180 fokra, lelisztezzük a deszkát,
a tojásfehérjét elkeverjük egy kiskanál pirospaprikával, előkészítjük a szóráshoz a magokat.

A tésztát nem egész egy centi vastagra nyújtjuk a tetejét rácsozz...
2014-04-22 22:01:03
Nyuszis briós Kreatív Harmony '
... liszthez, és a langyos tojásos tejjel tésztát gyúrunk. Dagasztás közben a felolvasztott margarint bedolgozzuk a tésztába. Mikor a tészta elválik az edény falától és sima hólyagos a felülete, lelisztezzük, majd konyharuhával letakarva kelesztjük. 20-25 perc érlelés után átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Mikor megkelt, 4-5 dkg-os darabokat vágunk, kicipózzuk, kis zsemleformára ...
2013-02-20 13:08:50
Ízőrzők – Gyulafirátót
... az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, lelisztezzük, majd kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk, és akkorára sodorjuk, hogy a zsírral kikent tepsi alját beborítsa. Gazdagon megkenjük szilvalekvárral. A mákot el...
2011-12-05 08:00:06
Ízőrzők – Ozora –
... sertészsír.
A lisztet a tojásokkal, sóval és kevés vízzel tálban összeállítjuk. Gyúródeszkán is alaposan átdolgozzuk. Kicsit lisztezzük, a közepét a tenyerünkkel szétnyomkodjuk, és kisodorjuk. Lelisztezzük, sodrófára tekerjük, három hosszú csíkot vágunk belőle, ezeket egymásra fordítjuk, és hosszú metéltnek feldaraboljuk.
A sonkát ledaráljuk. Sertészsíron megpároljuk a g...
2011-12-04 19:56:40
Paraszttorta
... az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, lelisztezzük, majd kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk, és akkorára sodorjuk, hogy a zsírral kikent tepsi alját beborítsa. Gazdagon megkenjük szilvalekvárral. A mákot el...
2011-08-28 20:54:51
1 2 
Címkék: Kreatív Harmony, tészta kíván, kaprot megmossuk, leve elfő, megkelt tésztát, liszt szélére, megkelt cukros, töltelék hozzávalóit, langyos tojásos, felolvasztott margarint, tészta elválik, edény falától, lisztet összekeverjük, tetejét éles, felvert tojással, hűtőből kivéve, sütőt elgyújtjuk, tojásfehérjét elkeverjük, kiskanál pirospaprikával, centi vastagra, tetejét rácsozz, lisztbe kevés, evőkanál zsírt, tojást teszünk, felfutott élesztős, tésztát Alaposan, zsírral kikent, tenyerünkkel szétnyomkodjuk, sonkát ledaráljuk, szilvalekvárral, pirospaprikával, nyírmártonfalva, szétnyomkodjuk, tojásfehérjét, beledolgozzuk, konyharuhával, felolvasztott, összekeverjük, feldaraboljuk, zsemleformára, összeállítjuk, gyúródeszkán, tenyerünkkel, kidagasztjuk, lelisztezzük, előkészítjük, gyulafirátót, bedagasztjuk, kétszeresére, paraszttorta, asszonykonty, sertészsíron, kidolgozzuk, átdolgozzuk, berácsozzuk, bedolgozzuk, pihentetjük, megpároljuk, hozzávalóit, letakarjuk, aludttejet, lisztezett, elkeverjük, elgyújtjuk, kelesztjük,
© 2013 TVN.HU Kft.