Belépés
A kóser konyha
... Hozzáadjuk a sárgaborsót és a zöldséget, majd puhára főzzük. Kivesszük a húst, majd a sárgaborsót és a zöldséget szűrőn áttörjük. Borssal és péppé zúzott fokhagymával ízesítjük.

Lencseleves
Hozzávalók: 2 csésze lencse, 2 1/2 liter víz, 2 fej hagyma, 2 evőkanál libazsír, 2 evőkanál liszt, 2 szál sárgarépa, só, bors, 1 babérlevél, l szál kóser kolbász.
A lencsét...
2008-12-01 23:00:02
Fuszerek/Arab/
... tálaljuk.

A csicseri borsót népi nyelven, sokféle módon ismerik. pl. veréb orrú borsó. Már a görögök is ismerték, de az egyiptomi, arab konyhákon is kedvelt eledel.
Iráni lencseleves

30 dkg lencse, 4 ek. olaj, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, 3 ek. aprított zellerszár, 1 karikára vágott sárgarépa, 1 hámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsom, 1 ek. ...
2008-11-29 22:12:18
Levesek
... sóval. Öntsd fel hideg vízzel és lassú tűzön főzd. Közben a lebbencstésztát sütőben pirítsd világosbarnára, majd a szalonnakockákkal együtt ad a leveshez, s így főzd készre.

Lencseleves

Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg lencse
2 evôkanál liszt
2 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 evőkanál cukor
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhag...
2008-11-29 17:16:12
lencseleves

* 1 kisebb füstölt csülök
* 30 dkg lencse
* 3 nagyobb sárgarépa
* 2 fehérrépa
* 1/2 zellergumó
* 1 tejföl
* kevés ecet
* 4 babérlevél
* kevés őrölt bors
* 2 fokhagyma
* 1 púpos evőkanál liszt
* ...
2008-11-10 18:30:15
az egészséges étkekért
... csomó spenótot. 3-4 percig hagyja, majd szűrje le az egészet, és tálalás előtt adjon hozzá sok paradicsomot, valamint vöröshagymát, olivabogyót, citromot és olívaolajat.
Fűszeres lencseleves

Csakúgy, mint a feketebab, a fűszeres lencseleves is finomabb, mint amilyennek hangzik. Javasoljuk, hogy ha nincs oda a zöldségekért, készítsen belőlük levest! Akár hiszi, akár...
2008-10-14 08:00:09
Ádám
... házról-házra a megszentelt ostyát, amelyet mindig a kántor felesége sütött a híveknek, a háziak pedig pénzt adtak érte.

A karácsonyi asztalra böjtös ételek kerültek általában: lencseleves, mákos tészta. Kitüntetett szerepe volt az étkezésnél a piros almának (mely az élet és az egészség szimbóluma), a diónak és a fokhagymának, melyeknek rontást űző erőt tulajdonítottak, ...
2008-09-21 17:17:24
Líbiai konyha Dr.Szakács Imre
... mert az olívabogyót sós vízben tartósítják. A legjobb, ha az olívabogyót fél óráig vízben áztatjuk.
Aki nem szereti a csípős ízeket, a cseresznyepaprikát elhagyhatja.

LENCSELEVES
(HARIRA)

Elkészítési idő: 1 és fél óra, valamint a lencse áztatási ideje.
Hozzávalók:
20 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
4 érett paradicsom
20 dk...
2008-09-13 17:27:50
Recept
Részeges lencseleves
Kategória: Levesek, levesbetétek
Hozzávalók: 1 szál nagyobb sárgarépa,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
fél zellergumó,
30 dkg. lencse,
2 szem közepes burgonya,
só. őrölt fekete bors,
1 és fél deciliter száraz fehér bor,
10 dkg. füstölt kolbász
Elkészítés: A lencsét átválógatjuk, megmossuk.A zöldségeket megtisztitjuk,...
2008-07-08 18:22:21
Az aranytallér története
Az aranytallér története

(Hans Fallada)

Volt egyszer egy kislány, Anna Barbarának hívták, nem volt neki se apja, se anyja, mindketten régen meghaltak. Vénséges vén nagyanyja nevelte, aki öregségére bizony kicsit furcsa lett. Mert valahányszor Anna Barbara elmesélt valamit nagyanyjának, vagy kért tőle, vagy panaszkodott neki, az öregasszony csak annyit felelt r...
2008-07-02 23:06:33
Lencseleves
... Lencseleves

Előző este tésztaszűrőben, folyó víz alatt mossunk meg 20 dg megtisztított lencsét, és tegyük egy zománcozott edénybe, majd öntsünk rá 1,4 liter vizet. Másnap adjunk hozzá egy diónyi vöröshagymát, és 1 kávéskanál sót. (Annak érdekében, hogy a hagyma íze jobban kifőjön, keresztben félig metsszük be.) Egy kis csokor petrezselymet mossunk meg, felső leveleit vá...
2008-03-15 00:36:54
1 2 3 ..13 14 .19 20 .25 26 27 
Címkék: Szakács Imre, Hans Fallada, Anna Barbarának, Anna Barbara, kóser konyha, egészséges étkekért, aranytallér története, zöldséget szűrőn, csicseri borsót, lebbencstésztát sütőben, szalonnakockákkal együtt, fűszeres lencseleves, megszentelt ostyát, kántor felesége, háziak pedig, karácsonyi asztalra, piros almának, egészség szimbóluma, csípős ízeket, lencse áztatási, zöldségeket megtisztitjuk, öregasszony csak, zománcozott edénybe, diónyi vöröshagymát, lebbencstésztát, tulajdonítottak, tésztaszűrőben, világosbarnára, megtisztított, megtisztitjuk, petrezselymet, valahányszor, paradicsomot, fokhagymának, panaszkodott, átválógatjuk, vöröshagymát, zöldségekért, nagyanyjának, fokhagymával, levesbetétek, vöröshagyma, olívaolajat, sárgaborsót, lencseleves, elhagyhatja, zománcozott, kitüntetett, olivabogyót, megszentelt, aranytallér, zöldségeket, olívabogyót, öregasszony, elkészítési, tartósítják, zellerszár, kimagozott, zellergumó, babérlevél, javasoljuk, elkészítés, paradicsom, amilyennek, mindketten, karácsonyi, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.