Belépés
A lengyel kormánypárt EP-képviselője tiltakozik a testvérváros programban hozott brüsszeli döntés ellen
... lakosoknak joguk van szabad véleményformálásra - idézi a volt lengyel kormányfőt, Beata Szydlót az Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) frakciója által kiadott közlemény. A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság az EKR tagja az Európai Parlamentben (EP).
Szydlo felidézte: Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos szerdai közlése szerint az EB elutasította a tes...
2020-07-31 11:21:49
Novák: meg kell erősíteni a valódi kereszténydemokrata pártokat
... jegyezte meg Novák Katalin.
Hozzátette: ezt várnák Donald Tusktól is, de ő folyamatosan, nyilvánosan teszi egyértelművé, hogy a Néppárton kívül akarja látni a Fideszt, a magyar kormánypárt ellen kampányol. Donald Tusk ugyan formálisan a Néppárt elnöke, de megnyilatkozásaiban csak az elfogult személyes álláspontját képviseli - jelentette ki Novák Katalin.
Reménykeltőnek n...
2020-07-10 11:41:51
Magas lengyel állami kitüntetést vett át Körmendy Adrienne krakkói főkonzul
... Marcin Przydacz külügyminiszter-helyettes nyújtotta át.
A rendezvényen átadták a kitüntetettnek Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlőlevelét is, s levelet intézett hozzá a lengyel kormánypárt elnöke, Jaroslaw Kaczynski is.
Az ünnepségen részt vevő Piotr Naimski államtitkár, a lengyel kormány energiaügyi megbízottja köszöntőbeszédében aláhúzta: a főkonzul asszony, bár "szív...
2020-06-26 19:32:18
Elfogadták Nyíregyháza 2020-as módosított költségvetését
... Nyíregyháza esetében az összesen 9,6 milliárd forintos iparűzési adóbevétel tíz százalékát, több mint 950 millió forintot jelent - tette hozzá.
Az idegenforgalmi adóval kapcsolatban a kormánypárti városvezető azt mondta, a kiesett összeget a kormány megtéríti, a hétmilliárdos hitelállományra tett utalást pedig "teljes képtelenségnek" nevezte. Kovács Ferenc megjegyezte, a váro...
2020-06-25 17:02:15
Krónika 2. rész (költségvetés, vezérszónokok)
... az első házasok adókedvezményére több mint 352 milliárd, a négygyermekes édesanyák szja-mentességének biztosítására pedig 24 milliárd forint jut - ismertette.
Arra is kitért a kormánypárti vezérszónok, hogy 2021-tól kezdve négy lépésben visszaépül a 13. havi nyugdíj.
Aamit a szocialisták elvettek a nyugdíjasoktól, azt a Fidesz-KDNP-kormány visszaadja nekik - közölte Bánk...
2020-06-10 11:41:55
Lengyel elnökválasztás - A szejm véglegesen jóváhagyta a választási törvényt
... alsóházi elnök hivatalosan még kedden vagy szerdán kiírja.
A szejm jóváhagyta azokat a hétfőn éjjel megszavazott felsőházi javaslatokat, amelyeket a felsőházi kisebbséget képező kormánypárti szenátorok, a Jog és Igazságosság (PiS) tagjai is támogattak.
Elutasította viszont a szejm többek között az új elnökjelölt regisztrálásához szükséges százezer támogató aláírás gyűjté...
2020-06-02 18:42:44
Lengyel elnökválasztás - A szenátus módosító javaslatokkal visszaküldte a szejmbe a választási törvényt
...
A módosításokat nagyrészt a felsőházi kisebbséget képező kormánypárti szenátorok, a Jog és Igazságosság (PiS) tagjai is támogatták.
Tartózkodtak a PiS szenátorai többek között az új elnökjelölt regisztráláshoz szükséges százezer támogató aláírás gyűjtésére vonatkozó előírás esetében. A módosítás lehetővé tenné, hogy az eredeti választási időpont, május 10-e előtt be nem...
2020-06-02 07:04:23
Lengyel elnökválasztás - Kaczynski: legkésőbb június 28-án megtartják a választást
... Az új időpontot az alsóházi elnök azt követően hirdetheti meg, hogy a parlament jóváhagyja a szavazás vegyes - levélben és hagyományosan egyaránt lehetséges - formáját lehetővé tévő kormánypárti törvénymódosítást, amelyet a járvány miatt, ellenzéki követeléseknek is eleget téve, terjesztettek elő. Az ellenzéki többségű szenátus eredetileg ezen a héten szavazott volna a választási ...
2020-05-27 18:33:28
Lengyelországban ezentúl azonnal kiemelhetik a családból a családon belüli erőszak elkövetőit
...
A kormánypárti módosítást korábban a parlament mindkét háza szinte egyhangúlag hagyta jóvá.
Az új előírások arra hatalmazzák fel a rendőrséget, illetve a katonai rendőrséget is, hogy az erőszakoskodó személyt azonnal a közös háztartás elhagyására kötelezze. Ez kezdetben 14 napra vonatkozik, de a bíróság az időszakot meghosszabbíthatja.
A feltételezett elkövetővel sz...
2020-05-20 22:48:37
Lengyel elnökválasztás - A szejm megszavazta a vegyes szavazásról szóló módosításokat
... kell újból regisztrálnia, de indulhatnak új jelöltek is.
A parlamenti vita során az ellenzéki képviselők kifogásolták a törvényhozói folyamat gyorsaságát, és azzal is vádolták a kormánypártot, hogy nem a koronavírus-járvány elleni harccal, hanem a választások szervezésével foglalkozik.
A PiS nevében felszólaló Lukasz Schreiber tárca nélküli miniszter szemére vetette az e...
2020-05-12 23:32:54
1 2 3 .........30 .....45 .....59 60 
Címkék: Körmendy Adrienne, Elfogadták Nyíregyháza, Beata Szydlót, Európai Konzervatívok, Európai Parlamentben, Helena Dalli, Novák Katalin, Donald Tusktól, Donald Tusk, Marcin Przydacz, Orbán Viktor, Jaroslaw Kaczynski, Piotr Naimski, Kovács Ferenc, Lukasz Schreiber, lengyel kormánypárt, testvérváros programban, szejm véglegesen, választási törvényt, szenátus módosító, családon belüli, szejm megszavazta, vegyes szavazásról, volt lengyel, magyar kormánypárt, elfogult személyes, rendezvényen átadták, kitüntetettnek Orbán, ünnepségen részt, lengyel kormány, főkonzul asszony, idegenforgalmi adóval, kormánypárti városvezető, kiesett összeget, kormány megtéríti, hétmilliárdos hitelállományra, első házasok, négygyermekes édesanyák, kormánypárti vezérszónok, szocialisták elvettek, szejm jóváhagyta, hétfőn éjjel, felsőházi kisebbséget, szejm többek, módosításokat nagyrészt, módosítás lehetővé, eredeti választási, alsóházi elnök, parlament jóváhagyja, szavazás vegyes, járvány miatt, ellenzéki többségű,
© 2013 TVN.HU Kft.