Belépés
Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski főpolgármester
... ügyészségen kihallgatják. Hatósági közlés szerint nyomozás indult, eredetileg gyilkossági kísérlet gyanújával, amelyet most gyilkosság elkövetésére módosítanak.
A gyászhírre a lengyel kormánypárti és ellenzéki politikusok, valamint a Gdanskból származó Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke részvétnyilvánításokkal reagáltak.
A halálhír nyomán bejelentette lemondását Jurek...
2019-01-14 16:02:34
A gdanski főpolgármestert megkéselő férfinál korábban lelki betegséget diagnosztizáltak
... jelentette ki, utalva azokra a videofelvételekre, amelyeken látszik: mielőtt a támadót elfogták volna, egy ideig még rohangált a színpadon, és a mikrofonba kiabált.
A támadást lengyel kormánypárti és ellenzéki politikusok egyaránt elítélték. Többen arra hívtak fel, hogy a tragédiát senki ne használja ki politikai célokra.
A lengyel püspökök, valamint több lengyel és külf...
2019-01-14 13:31:45
Krónika 10. rész (határozathozatalok)
... lengyel szabadság hősei előtt, és emlékezve a lengyel függetlenség visszaszerzésében és védelmében tevőlegesen részt vevő magyar emberekre.
A 130 igen szavazattal elfogadott, kormánypárti javaslatra született jogszabállyal "az Országgyűlés megerősíti azon meggyőződést, hogy az állami önállóságát őrző Magyarország és Lengyelország történelmi sorsközösségre épülő szoros kapcsol...
2018-12-12 14:11:49
Krónika 3. rész (Lengyelország centenáriuma)
... a magyar-lengyel barátságról a fiatalabb generációnak is szólni kell.

Farkas Gergely (Jobbik) jelezte, frakciója támogatja a törvényjavaslatot, de kifogásolta, hogy csak kormánypártiak a benyújtói. Azt is szóvá tette, hogy november 11-re kellett volna időzíteni az elfogadását, és nem így kapkodva kellene elfogadni.
Nacsa Lőrinc (KDNP) szerint a magyar és a lengyel ...
2018-12-11 11:51:30
Újbóli munkába állásra szólítja volt kollégáit a lengyel legfelsőbb bíróság menesztett elnöke
... sajtóértekezletén közölte: a felszólított bírák közül többen már meg is jelentek a testület épületében.
A fejleményre lengyel politikai vezetők egyelőre nem reagáltak.
Pénteken több kormánypárti politikus a luxembourgi döntés elemzését ígérte. Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke kilátásba helyezte: Varsó ez ügyben fellebbezni fog.
Hétfőn reggel Michal D...
2018-10-22 14:42:47
Sargentini-jelentés - Sargentini: az EP-nek kötelessége fellépni a magyarországi jogsértések ellen
... el kell határolódnia a magyar kormánytól, amennyiben nem akarja minden maradék hitelességét elveszíteni.
Az Európai Konzervatívok és Reformerek frakció képviseletében a lengyel kormánypárti Ryszard Legutko elfogultnak nevezte a jelentést, és kiemelte, hogy ismét egy demokratikusan megválasztott kormányt támadnak az EP-ben.
Guy Verhofstadt, a liberálisok vezetője kijelent...
2018-09-11 19:23:48
Alapító nyilatkozat tervezet és program
... egyetlen ellenzéki módosító javaslatot sem fogadtak el a ,,Nemzeti Együttműködés Rendszerében", pedig a posztszocialista országok egyikében sem volt példa arra, hogy kizárólag kormánypárti szavazatokkal hozzák létre a rendszerváltás utáni alkotmányt. A Mi Hazánk Mozgalom szerint elfogadhatatlan az Alaptörvény több pontja: pl. hogy még egy parlamenti képviselő vagy párt ...
2018-07-19 22:43:30
Lengyelország EU- és NATO-tagságának alkotmányban történő rögzítéséről is népszavazást tartana a lengyel elnök
... felsőházához a népszavazás jóváhagyásáért, amelyet tervei szerint idén november 10-én vagy 11-én, a lengyel függetlenség visszaszerzésének 100. évfordulóján tartanának meg.
A lengyel kormánypárti parlamenti többség politikusai többször felvetették az új alkotmány kidolgozásának szükségességét, nem rendelkeznek azonban kétharmados többséggel, amely szükséges lenne az új alkot...
2018-06-12 17:22:36
Hírmorzsák - Június
... figyelmet, hogy a rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud megfelelő szállásról.
A kormánypárti képviselő aláhúzta: Budapest nemcsak az itt élők otthona, hanem Magyarország és a Kárpát-medence szellemi, kulturális, gazdasági és politikai központja is.
Origo

ht...
2018-06-01 19:30:49
Nem mi a magyarok irányítjuk az országunkat...
... számít. A szimpatizánsok már azzal érvelnek, hogy a kormányszintű korrupció természetes jelenség, ez normális, mindenki ezt lop! Amint kiderül egy brutális méretű lopás, sikkasztás, a kormánypárti média egyszerűen azt mondja, hogy ez nem igaz és meg van oldva minden! /Ez a módszer nagyon jellemző az Orbán kormányra! Ami nincs bebizonyítva, vagy nem hangzik el a fősodratú médiában,...
2018-04-16 21:09:24
1 2 3 ...11 .16 17 .21 22 
Címkék: Lengyelország EU-, Donald Tusk, Európai Tanács, Farkas Gergely, Nacsa Lőrinc, Jaroslaw Kaczynski, Michal, Európai Konzervatívok, Ryszard Legutko, Nemzeti Együttműködés Rendszerében&#8221, Hazánk Mozgalom, megkéselt gdanski, gdanski főpolgármestert, lengyel legfelsőbb, magyarországi jogsértések, lengyel elnök, magyarok irányítjuk, lengyel kormánypárti, halálhír nyomán, támadót elfogták, mikrofonba kiabált, támadást lengyel, tragédiát senki, lengyel püspökök, lengyel függetlenség, állami önállóságát, magyar-lengyel barátságról, fiatalabb generációnak, felszólított bírák, testület épületében, fejleményre lengyel, luxembourgi döntés, lengyel kormánypárt, magyar kormánytól, demokratikusan megválasztott, liberálisok vezetője, posztszocialista országok, rendszerváltás utáni, parlamenti képviselő, népszavazás jóváhagyásáért, rendkívül sikeres, munkavállalás lehetőségét, kormánypárti képviselő, kormányszintű korrupció, brutális méretű, kormánypárti média, módszer nagyon, fősodratú médiában,
© 2013 TVN.HU Kft.