Belépés
Koronavírus - Negatív lett a lengyel kormánytagok tesztje
... részt a koronavírus-járvány kezelésének irányításában döntő szerepet betöltő Mateusz Morawiecki kormányfő és Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter, s nem volt jelen a belügyi, a nemzetvédelmi, az igazságügyi és a kulturális tárca vezetője sem. Ők eddig is egészségügyi korlátozások nélkül látták el feladataikat.
Miután Wos miniszter előző esti pozitív vírustesztje kapcsán a ...
2020-03-17 17:02:19
Koronavírus - Karanténba vonult a lengyel kormány egy része
... részt a koronavírus-járvány kezelésének irányításában döntő szerepet betöltő Mateusz Morawiecki kormányfő és Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter, s nem volt jelen a belügyi, a nemzetvédelmi, az igazságügyi és a kulturális tárca vezetője sem.
A karanténba helyezett miniszterek egyelőre ellátják feladataikat, első vírustesztjeik eredményét várhatóan még kedden közzéteszik.|...
2020-03-17 10:31:49
Lengyelország aláírta a szerződést az F-35-ös amerikai vadászgépek beszerzéséről
...
A Mariusz Blaszczak lengyel nemzetvédelmi miniszter által jegyzett szerződést az Egyesült Államok amerikai nagykövete vette át. A gép bemutatásával összekapcsolt ceremónián jelen volt Andrzej Duda elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő is.
Beszédében Andrzej Duda kiemelte az ügylet jelentőségét a lengyel és a közép-európai biztonság szempontjából. Rámutatott: ez az egyik ...
2020-01-31 20:47:51
Lengyelországban létrehozták az előretolt amerikai hadosztály-parancsnokságot
...
Az ünnepi megnyitón részt vett Mariusz Blaszczak lengyel nemzetvédelmi miniszter, valamint Joe Jarrard tábornok, az Egyesült Államok szárazföldi erőinek európai parancsnok-helyettese.
Jarrard tábornok, utalvaa jelenlegi biztonsági kihívásokra,felhívta a figyelmet a szorosabb amerikai-lengyelvédelmi együttműködés fontosságára.
Blaszczak miniszter felidézte: Andrzej D...
2019-10-04 16:02:26
Katonai parádéval ünnepelték Varsóban a lengyel alkotmány napját
... európai uniós szövetség védelmi és politikai fontosságát.
Biztonságpolitikai szempontból Duda fő feladatnak a lengyel hadsereg korszerűsítését nevezte.
Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter felszólalásában kiemelte: a NATO- és az EU-tagság megerősíti, hogy Lengyelország hozzátartozik a nyugati civilizációhoz.
Magyarországot az ünnepségen Szabó István honvédelmi...
2019-05-03 17:01:29
Lengyelországban újratemették egy I. világháborús magyar honvéd nemrég megtalált maradványait
... titkára az MTI-nek elmondta, a plakett átadásához kapcsolódó oklevelet az emlé...
2019-01-16 15:13:58
Lengyel veteránok tiltakoznak a varsói utcanevek leállított visszakeresztelése miatt
... személyeket, szervezeteket és eseményeket" - áll a több veteránszervezet vezetői által jegyzett nyilatkozatban.
Hasonló értelemben vélekedett csütörtökön Mariusz Blaszczak lengyel nemzetvédelmi miniszter is, aki Twitter-bejegyzésében felidézte: Lengyelországban éppen aznap emlékeznek meg az 1981. december 13-án meghirdetett hadiállapot áldozatairól. "Szégyen, hogy ma akadnak ...
2018-12-13 14:02:06
Fréderic Chopin lengyelországi szülőházában ad koncertet Fülei Balázs
... az MTI-vel Kovács Orsolya Zsuzsanna varsói magyar nagykövet közölte, a Piotr Glinski lengyel kormányfőhelyettes, kulturális és örökségvédelmi miniszter, valamint Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter védnökségével rendezett koncert azon események egyike, amelyekkel Magyarország hozzájárul a lengyel függetlenség visszaszerzése idei 100. évfordulójához.
A jelenleg Chopin-mú...
2018-09-14 15:12:26
A lengyel elnök megvétózza a törvényt, amely megfosztotta volna tiszti rangjuktól az 1981-es hadiállapot fő fel
...
A lengyel parlament március elején hagyta jóvá a nemzetvédelmi tárca által kidolgozott jogszabályt, amely lehetővé tette volna, hogy lefokozzák azokat a tiszteket, akik az 1943-1990 között "elárulták a lengyel államérdeket". Többek között automatikusan megfosztották volna rangjuktól a Nemzeti Megmentés Tanácsa (WRON) tagjait. A főként magas rangú katonai vezetőkből álló, 22 t...
2018-03-30 13:52:04
A lengyel államfő miniszterelnöknek nevezte ki Mateusz Morawieckit, az új kabinet letette az esküt
... Szydlo-kormánnyal való együttműködését, mindazonáltal megjegyezte: voltak "bizonyos gyenge pontok is", ezekre vonatkozóan az a várakozása, hogy megszűnnek. Duda ezzel többek között a nemzetvédelmi miniszter és közte észlelhető, hatásköri átfedésekből eredő feszültségekre utalhatott.
A kinevezési ünnepségen beszédet mondott Mateusz Morawiecki is, aki jelezte: kabinetje a Szydl...
2017-12-11 19:13:43
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Fréderic Chopin, Fülei Balázs, Mateusz Morawieckit, Mateusz Morawiecki, Lukasz Szumowski, Miután Wos, Mariusz Blaszczak, Egyesült Államok, Andrzej Duda, Beszédében Andrzej Duda, Andrzej, Szabó István, MTI-vel Kovács Orsolya Zsuzsanna, Piotr Glinski, Nemzeti Megmentés Tanácsa, lengyel kormánytagok, lengyel kormány, előretolt amerikai, lengyel alkotmány, varsói utcanevek, lengyel elnök, 1981-es hadiállapot, lengyel államfő, kulturális tárca, karanténba helyezett, ügylet jelentőségét, közép-európai biztonság, ünnepi megnyitón, lengyel hadsereg, nyugati civilizációhoz, ünnepségen Szabó, plakett átadásához, több veteránszervezet, lengyel függetlenség, jelenleg Chopin-mú, lengyel parlament, nemzetvédelmi tárca, 1943-1990 között, lengyel államérdeket, főként magas, nemzetvédelmi miniszter, kinevezési ünnepségen, lengyelországban, veteránszervezet, felszólalásában, együttműködését, parancsnokságot, korszerűsítését, magyarországot, évfordulójához, vírustesztjeik, feszültségekre, lengyelvédelmi, visszaszerzése,
© 2013 TVN.HU Kft.