Belépés
Az Európai Bizottság felszólította Varsót a Velencei Bizottság ajánlásainak teljesítésére
... lengyel szenátusban vitára bocsátott törvénymódosítások elutasítását javasolta, hangsúlyozva, hogy azok az igazságügyi rendszer "további gyengítéséhez" vezetnének.
A tervezetet a parlament alsóházában (szejm) - ahol a kormánypárt van többségben - tavaly decemberben megszavazták, de az ellenzéki többségű lengyel felsőház pénteken elutasította. A javaslat ezzel visszakerül a sz...
2020-01-17 20:56:24
A lengyel felsőház elvetette a bíróságokról szóló törvénymódosításokat
... hogy Varsó állítsa le a módosítást. Hasonló tartalmú levelet írt múlt héten az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatovic.
Említést tett a tervezetről továbbá az Európai Parlament Lengyelországot és Magyarországot elmarasztaló csütörtöki állásfoglalása is.
Vezető kormánypárti politikusok a tervezet elvetését szorgalmazó külföldi felhívásokat a lengyel törvényhozó...
2020-01-17 18:06:39
A lengyel igazságügyi miniszter komolytalannak tartja a Velencei Bizottság állásfoglalását
... "rossz emlékeket idéz fel Lengyelország történelméből".
Arra vonatkozóan, hogy a bizottsági vélemény helytelenítette a lengyel országos igazságügyi tanács bírótagjainak a lengyel parlament általi megválasztását, Ziobro rámutatott: vannak olyan európai országok, ahol a bírákat szintén így választják meg, máshol pedig a bírák kinevezése egyenesen a végrehajtó hatalom hatásköréb...
2020-01-16 17:22:14
A lengyel kormánypárti szenátorok botrányosnak tartják a Velencei Bizottság jelentését
... szorgalmazza, hogy Varsó "mondjon le az összes eddigi (igazságügyi) reformról".
A PiS egy másik szenátora, Marek Pek szerint a bizottság "cselekvőképtelenné teszi a szuverén lengyel parlamentet" az olyan reformok terén, amelyek tartalma a nemzeti parlamentek hatáskörébe tartozik.
Botrányosnak minősítette Pek a jelentésben a lengyel országos igazságügyi tanácsról (KRS) ki...
2020-01-16 16:31:46
Hidvéghi: az EP Magyarországot elmarasztaló határozata a Soros-szervezetek és a bevándorláspárti erők újabb nyo
...
A politikus az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatának elfogadását követően magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta, a jogállamiság kérdése "csak fedősztori", valójában politikai vitában áll Magyarország a továbbra is erős bevándorláspárti erőkkel.
Ezek az erők folyamatosan nyomás alatt kívánjá...
2020-01-16 15:32:14
A Velencei Bizottság a bíróságokról szóló lengyel törvénymódosítások elvetését javasolja
... kinevezés előtt véleményező országos igazságügyi tanács "messzemenő átpolitizálását" is, mégpedig amiatt, hogy a tanács egy részét képező bírákat a korábbi igazságügyi reform nyomán a parlament - nem pedig bírói szervezetek - választja meg.
A dokumentum kifogásolja továbbá a lengyel igazságügyi miniszter "növekvő befolyását a (bírákkal szembeni) fegyelmi eljárásokban".
...
2020-01-16 14:41:58
Hidvéghi: a néppárti frakció a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás támogatásáról döntött
... mellett az olasz, a német és a francia képviselők fogalmaztak meg kritikát a baloldali javaslatról, és álltak ki a magyar álláspont mellett - közölte Hidvéghi Balázs.
Az Európai Parlament Strasbourgban szerdai plenáris ülésén vitázott a jogállamiság magyarországi helyzetéről. Csütörtökön pedig állásfoglalási indítványt kíván elfogadni.
A Magyarország esetében az Európai ...
2020-01-15 23:23:04
A történelem meghamisításáról vitázott az Európai Parlament
... amelyben az orosz elnök kétségbe vonta az 1939. augusztus 23-i Molotov-Ribbentrop-paktum jelentőségét a második világháború kirobbantásában.
Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője hangsúlyozta, hogy ez a vita nem a történelemről, hanem Európa jövőjéről szól, tehát akik a történelmet meghamisítják, azok a jövőt veszik semmibe. Hozzá...
2020-01-15 20:43:01
Uniós biztos: a magyar kormány intézkedései indokolttá teszik a 7-es cikk szerinti eljárás folytatását
... Ilyen a bíróságok függetlenségének vagy a média sokszínűsége biztosítása - mondta.
"Sajnos, nem számolhatok be fejlődésről a magyar jogállamiság helyzetével kapcsolatban az Európai Parlament javaslatának 2018. szeptemberi benyújtását követő időszakban" - fogalmazott.
Az uniós biztos reményét fejezte ki, hogy a vita segíteni fogja a magyar hatóságokat abban, hogy elgondol...
2020-01-15 20:22:39
Európai Parlament: kapjanak központi szerepet a polgárok az Európa jövőjével foglalkozó konferencián
... a demográfiáért felelős biztos és európai bizottsági alelnök, Dubravka Suica, és a Tanács horvát elnökségét képviselő Nikoljina Brnjac részvételével lezajlott vitát követően az uniós parlament szerdán elfogadta állásfoglalását azzal kapcsolatban, hogyan képzeli az Európa jövőjéről rendezett konferenciát. Az állásfoglalás szerint alulról építkező, átlátható, mindenkit bevonó, által...
2020-01-15 18:22:30
1 2 3 .........................159 160 .............239 240 .............318 319 320 
Címkék: Európai Bizottság, Velencei Bizottság, Európai Parlament, Európa Tanács, Dunja Mijatovic, Európai Parlament Lengyelországot, Marek Pek, Hidvéghi Balázs, Európai Parlament Strasbourgban, Manfred Weber, Európai Néppárt, Dubravka Suica, Nikoljina Brnjac, lengyel felsőház, bíróságokról szóló, lengyel igazságügyi, lengyel kormánypárti, bevándorláspárti erők, néppárti frakció, történelem meghamisításáról, magyar kormány, 7-es cikk, igazságügyi rendszer, parlament alsóházában, ellenzéki többségű, javaslat ezzel, tervezetről továbbá, tervezet elvetését, lengyel törvényhozó, bizottsági vélemény, lengyel országos, lengyel parlament, bírákat szintén, bírák kinevezése, végrehajtó hatalom, összes eddigi, másik szenátora, szuverén lengyel, olyan reformok, nemzeti parlamentek, jogállamiság magyarországi, jogállamiság kérdése, erők folyamatosan, részét képező, korábbi igazságügyi, dokumentum kifogásolja, francia képviselők, baloldali javaslatról, magyar álláspont, orosz elnök, második világháború, történelmet meghamisítják,
© 2013 TVN.HU Kft.