Belépés
Fehérorosz elnökválasztás - Morawiecki ötpontos programot ismertetett a politikai üldözöttek támogatására
...
A kormányterv első pontja szerint lengyel projekt keretében, valamint egy, az üldözöttek megsegítését célzó lengyel-amerikai alapból támogatják a rendszer ellenfeleit.
A második pont egy ösztöndíjprogramot irányoz elő az üldözött diákok, tudósok támogatására. "Lehetőséget kapnak lengyelországi tanulmányokra, munkavállalásra" - fejtette ki a miniszterelnök.
A harmadi...
2020-08-14 18:43:28
Lengyel elnökválasztás - Duda megtiltaná azonos nemű pároknak az örökbefogadást
...
A kezdeményezést Duda szombaton jelentette be egy dél-lengyelországi kampánygyűlésén, utalva arra, hogy bár a gyermekek a lengyel alkotmányban jelenleg is különleges védelmet élveznek, mindazonáltal ezt a kérdést a jelenleginél pontosabban kell szabályozni.
Az elnök javaslata szerint alkotmányos szintre emelnék a családjogi kódex hatályos előírását, miszerint a kiskorút ...
2020-07-06 14:32:09
Lengyel elnökválasztás - Megnyíltak a szavazóhelyiségek
... jogosult szavazópolgár voksolhat, ebből 374 ezren külföldön. Idén a voksolás a koronavírus-járvány miatt vegyes, hagyományos és levélformában is lehetséges. Az utóbbi szavazási módszerre a lengyelországi választókerületekben csaknem 185 ezren, külföldön pedig 343 ezren regisztráltak.
Az esti zárás pillanatában exit poll-becslést közölnek a várható eredményről. A végleges ere...
2020-06-28 07:20:52
Lengyelországban a szejm megszavazta a munkanélküli segélyek emelését
... este pedig benyújtotta az erről szóló tervezetet. A munkanélküli segély emelését tartalmazza az a megállapodás is, amelyet a június 28-ra kiírt elnökválasztás kapcsán Duda a legnagyobb lengyel szakszervezettel, a Szolidaritással kötött.
A csütörtöki alsóházi jóváhagyást követően aszenátus elé kerülő tervezet szerint június elejétől augusztus végéig 1400 zloty (109 ezer forint...
2020-06-04 23:33:43
Bizalmi szavazást kezdeményezett kormánya ellen a lengyel miniszterelnök
... amelyet a szejm sorra leszavazott. A törvényhozás csütörtöki napirendjén is szerepel egy, az egészségügyi miniszterrel szemben benyújtott ellenzéki indítvány.
Utalva a járvány hatékony lengyelországi kezelésére, a kormányfő aláhúzta: Lengyelország az utóbbi harminc év "legmélyebb válságából" kezd kikerülni, további fejlődése érdekében pedig szükség van a kormány, a parlament,...
2020-06-04 14:52:11
Lengyel elnökválasztás - A szejm véglegesen jóváhagyta a választási törvényt
...
Az előírásokat még az államfőnek is jóvá kell hagynia. A koronavírus-járvány és a politikai konszenzus hiánya következtében korábban elhalasztott választás első fordulóját feltehetőleg június 28-án rendezik meg, az időpontot az alsóházi elnök hivatalosan még kedden vagy szerdán kiírja.
A szejm jóváhagyta azokat a hétfőn éjjel megszavazott felsőházi javaslatokat, amelyeke...
2020-06-02 18:42:44
Lengyel elnökválasztás - A szenátus módosító javaslatokkal visszaküldte a szejmbe a választási törvényt
...
A módosításokat nagyrészt a felsőházi kisebbséget képező kormánypárti szenátorok, a Jog és Igazságosság (PiS) tagjai is támogatták.
Tartózkodtak a PiS szenátorai többek között az új elnökjelölt regisztráláshoz szükséges százezer támogató aláírás gyűjtésére vonatkozó előírás esetében. A módosítás lehetővé tenné, hogy az eredeti választási időpont, május 10-e előtt be nem...
2020-06-02 07:04:23
Lengyel elnökválasztás - A szejm megszavazta a vegyes szavazásról szóló módosításokat
...
A 460 fős szejmben 244-en szavaztak jogszabály elfogadására: a Jog és Igazságosság (PiS) által vezetett koalíció 234 jelenlévő képviselője mellett a radikális nemzeti és az újliberális kispártokból álló ellenzéki koalíció, a Konföderáció 10 jelenlévő tagja és egy független képviselő is. Százharminchét ellenzéki képviselő nemmel szavazott, 77-en tartózkodtak.
Az elnökvála...
2020-05-12 23:32:54
Lengyel elnökválasztás - A kormányoldal vegyes szavazást javasol
... szavazásban minden választópolgár részt vehessen. Ezenkívül megerősíti az országos választási bizottság szerepét, amely testület feladatai korábban a járványintézkedések kapcsán részben a lengyel postára hárultak.
A PAP hírügynökség értesülései szerint a szejm már kedden rendkívüli ülést tart, amelyen a javaslatot megvitatják. Az alsóházban a PiS-frakció többségben van, ezért...
2020-05-11 21:32:52
Lengyel elnökválasztás - A szejm elutasította a szenátusi vétót a levélszavazásról
... egészségügyi biztonságát érintő előírásokat.
Kaczynski és Gowin megállapodása szerint a szavazás új időpontját az ebben illetékes alsóházi elnök "az első lehetséges időpontra" írja majd ki. A lengyel alkotmány értelmében az újra meghirdetett elnökválasztást 60 napon belül kell megtartani.
A lengyel alkotmánybíróság csütörtökön foglal állást a szavazás elhalasztásáról, em...
2020-05-07 11:21:54
1 2 3 ....19 20 ..28 29 ..37 38 39 
Címkék: politikai üldözöttek, szejm megszavazta, munkanélküli segélyek, lengyel miniszterelnök, szejm véglegesen, választási törvényt, szenátus módosító, vegyes szavazásról, kormányoldal vegyes, szejm elutasította, szenátusi vétót, kormányterv első, üldözöttek megsegítését, rendszer ellenfeleit, második pont, üldözött diákok, kezdeményezést Duda, lengyel alkotmányban, jelenleginél pontosabban, elnök javaslata, családjogi kódex, utóbbi szavazási, esti zárás, várható eredményről, erről szóló, munkanélküli segély, június 28-ra, legnagyobb lengyel, csütörtöki alsóházi, szejm sorra, törvényhozás csütörtöki, egészségügyi miniszterrel, járvány hatékony, kormányfő aláhúzta, utóbbi harminc, politikai konszenzus, alsóházi elnök, szejm jóváhagyta, hétfőn éjjel, módosításokat nagyrészt, felsőházi kisebbséget, módosítás lehetővé, eredeti választási, radikális nemzeti, újliberális kispártokból, független képviselő, országos választási, lengyel postára, javaslatot megvitatják, ebben illetékes, első lehetséges,
© 2013 TVN.HU Kft.