Belépés
Hideg idő - Újabb áldozatai vannak a lengyelországi fagynak
... 28-an, november elejétől pedig összesen 71-en haltak meg a hideg miatt.
Keddre virradóra Lengyelországban sok helyütt mínusz 20 fok alá ereszkedett a hőmérő higanyszála, a kis-lengyelországi vajdaság hegyvidéki községeiben pedig a hőmérséklet megközelítette a mínusz 30 fokot is.
Varsóban mintegy húsz - 1500 férőhelyes - szálláshelyet és két melegedőt működtetnek az önkor...
2017-01-10 11:02:01
Hideg idő - A hétvégén újabb 12 halálos áldozata lett a lengyelországi fagynak
...
Amint az illetékes lengyel hatóságok közölték, szombat reggeltől vasárnapig 2, hétfő hajnalig pedig újabb 10 ember szenvedett fagyhalált. November 1-jétől már összesen 65 személy halt meg a hideg miatt.
Vasárnapra és hétfőre virradó éjjel Lengyelországban több helyen is mínusz 20 foknál is alacsonyabb volt meg g,égdeg miatt.
Vasárnapese0 euotfőre virradó éjjel Leng ...
2017-01-09 10:51:48
Hideg idő - Hét áldozata van a pénteki lengyelországi fagynak
... RCB-jelentés szerint az utolsó 24 órában Lengyelországban több helyen mínusz 20 fokot mértek. Az országos meteorológiai szolgálat ennél is keményebb fagyokról számolt be: az északkelet-lengyelországi Suwalkiban a hajnali órákban mínusz 27, a sziléziai Katowicében pedig mínusz 29 fok volt.
A hatóságok arra kérték a lakosokat, hogy riasszák a rendőrséget, ha rászoruló hajléktal...
2017-01-07 10:52:05
Tizenkét halálos áldozata van a fagynak Lengyelországban
... és szálláshelyeken nagy a túljelentkezés, így még a folyosókon is alszanak hajléktalanok. Naponta csaknem 3000 adag meleg ételt osztanak ki a fővárosi rászorulóknak.
A kelet-lengyelországi Lublinban a gondozók meglátogatják az idősebb gondozottjaikat, és ellenőrzik, hogy működik-e a lakásukban a fűtés. Szükség esetén külön segéllyel biztosítják például az elmaradt számlák bef...
2012-01-30 13:12:26
Az ismeretlen történelem
... a rabokat óriási légnyomásnak vagy éppen csontig hatoló fagynak. A koncentrációs táborok szörnyűségeit csak a megsemmisítő táborok tudták túlszárnyalni.

Így például a lengyelországi Auschwitzban négy gigantikus gázkamra is működött. Az SS a halálkamrákban a hírhedt Zyklon-B ciángázt használta, amely 3-15 perc alatt végzett az áldozatokkal. 1944-re Auschwitz kapac...
2010-09-05 21:34:16
1 
Címkék: lengyelországi fagynak, hétvégén újabb, pénteki lengyelországi, fagynak Lengyelországban, ismeretlen történelem, hideg miatt, hőmérő higanyszála, hőmérséklet megközelítette, illetékes lengyel, országos meteorológiai, hajnali órákban, sziléziai Katowicében, hatóságok arra, fővárosi rászorulóknak, gondozók meglátogatják, idősebb gondozottjaikat, elmaradt számlák, rabokat óriási, koncentrációs táborok, megsemmisítő táborok, lengyelországi Auschwitzban, hírhedt Zyklon&#8211, lengyelországban, gondozottjaikat, szálláshelyeken, lengyelországi, túljelentkezés, halálkamrákban, megközelítette, meteorológiai, rászorulóknak, szálláshelyet, koncentrációs, meglátogatják, hajléktalanok, szörnyűségeit, túlszárnyalni, auschwitzban, légnyomásnak, áldozatokkal, megsemmisítő, biztosítják, községeiben, működtetnek, katowicében, rendőrséget, hőmérséklet, vasárnapese, ereszkedett, higanyszála, alacsonyabb, vasárnapra, ismeretlen, történelem, suwalkiban, szenvedett, hegyvidéki, gigantikus, folyosókon, fagyhalált, északkelet,
© 2013 TVN.HU Kft.