Belépés
Donald Trump további amerikai katonák Lengyelországba küldését jelentette be
...
"A nyilatkozat világosan megmutatja, hogy az Egyesült Államokat és Lengyelországot nemcsak a stratégiai partnerség köti össze, hanem az azonos közös értékek, közös célok, valamint a nagyon erős és tartós barátság" - hangoztatta Trump a szerdai tárgyalás után tartott közös sajtótájékoztatón.
Az újabb amerikai katonák állomásoztatásának infrastruktúráját és teljes költségé...
2019-06-12 23:59:47
EBRD-alelnök: Közép-Európának innovációra van szüksége, de növelni kell ennek finanszírozását
... tavaly átlagosan 4,7 százalékkal bővült, és az EBRD az idei évre is robusztus, 3,8 százalékos növekedési átlagot vár ebben az országcsoportban.
Az erőteljes hazai kereslet Lengyelországot mára a térség legnagyobb gazdaságává tette, amely kevésbé függ az exporttól, és a helyi pénzügyi szektorok is ma már képesek a térségi reálgazdaságok támogatására.
Eljött az idő azonban...
2019-06-12 23:29:48
Hamis befektetési ígéretekkel franciákat becsapó nemzetközi bűnszervezetet leplezett le a rendőrség
... külföldi bankszámlákra utalták tovább.
A magyar nyomozók a francia csendőrséggel és más külföldi társszervekkel közreműködve térképezték fel a Franciaországot, Magyarországot, Lengyelországot és Izraelt érintő bűnszervezetet, és azt tervezik, hogy nemzetközi nyomozócsoportot alakítanak.
Június 5-én és 6-án a francia csendőrség nyomozóival közösen több magyar ingatlanban...
2019-06-08 07:05:40
A Németországba érkező orosz földgáz Csehországon keresztül jut el Nyugat-Európába
... keresztül érkezik Németországba, végül is Csehországon keresztül jut el Nyugat-Európába. Az épülő Északi-Áramlat 2 gázvezetéket számos politikus bírálja, mert megkerüli Ukrajnát és Lengyelországot, tehát a hagyományosnak tekintett tranzitországokat.
"Az évi 55 milliárd köbméternyi földgázból 45,1 milliárd köbméter az új Eugal gázvezetéken keresztül Csehországba fog irányulni...
2019-04-23 11:11:13
Áder: 2022-re befejeződik a Via Carpatia teljes magyar szakasza
... ereklyetartót díszíti, amely a helyi hagyomány szerint Szent Imrétől ered.
"A kölcsönös tisztelet és szoros barátság, amely már Szent Imre idejében is összefűzte Magyarországot és Lengyelországot, ezer éves" - szögezte le az elnök.
A lengyel-magyar barátság hagyományáról beszélve, Áder kiemelte két második világháborús vértanú emlékét: a magyar részről a lengyelországi ...
2019-03-22 19:51:55
Hétfőig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programra
... Európa, Ausztrália és Új-Zéland, Törökország és Izrael magyar közösségeihez utazhatnak, míg a Petőfi Sándor-program célterületei Bosznia-Hercegovinát, Csehországot, Horvátországot, Lengyelországot, Macedóniát, Romániát, Szerbiát, Szlovákiát, Szlovéniát és Ukrajnát érintik.
A részletes pályázati felhívás és a jelentkezési adatlap elérhető a www.korosiprogram.hu, a www.petofip...
2019-03-22 12:31:31
Varsó: vitatható Moszkva érvelése a világháború kitörése 80. évfordulóján esedékes lengyel megemlékezések kapcs
...
A szeptember 1-jei nemzetközi megemlékezést annak kapcsán rendezik Lengyelországban, hogy 1939-ben ezen a napon a hitleri Németország megtámadta Lengyelországot, az észak-lengyelországi Gdansk melletti Westerplatte-félszigeten eldördültek a második világháború első ágyúlövései.
A lengyel államfő kabinetfőnöke és külügyi államtitkára, Krzysztof Szczerski múlt héten közöl...
2019-03-20 19:41:55
Március 15. - Orbán: keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése n
... sem lenne szabad, és Európát sem lehetett volna újraegyesíteni - mondta.
Orbán Viktor közölte: Közép-Európa legnagyobb, vezető országa Lengyelország.
"Amikor Brüsszelből Lengyelországot támadják, akkor egész Közép-Európát és bennünket, magyarokat is támadnak" - mutatott rá. Hozzátette: azoknak a birodalomépítőknek, akik ki akarják terjeszteni árnyékukat Közép-Európára, a...
2019-03-15 12:21:47
Nem bíznak a lengyel élelmiszerellenőrzésekben a csehek
... szalmonellával fertőzött lengyel marhahúst találtak.
Jan Krzysztof Ardanowski csütörtökön azt mondta: Prága feleslegesen felfújta az ügyet, s amennyiben a csehek zsarolni fogják Lengyelországot, a lengyelek bevezethetik a hozzájuk érkező cseh sör ellenőrzését.
"A lengyel miniszter kijelentését, hogy eltúloztuk a dolgot, az igazi problémáról való figyelemelterelésnek tar...
2019-02-21 18:02:38
Washington lengyel-izraeli párbeszédre szólított, csillapítandó a diplomáciai vitát
...
Az amerikai külügyminisztérium a lengyel közszolgálati rádió égisze alatt működő hírügynökséghez (IAR) juttatta el állásfoglalását. Ebben Izraelt és Lengyelországot egyaránt az Egyesült Államok fontos szövetségeseinek nevezik, és "egymás meghallgatására, előrehaladásra", valamint a közeli együttműködés folytatására, a közös érdekekről való gondoskodásra hívják fel őket. Aláhú...
2019-02-20 11:11:03
1 2 3 .................57 58 ........85 86 .........113 114 115 
Címkék: Donald Trump, Kőrösi Csoma Sándor-, Petőfi Sándor-programra, Egyesült Államokat, Szent Imrétől, Szent Imre, Petőfi Sándor-program, Krzysztof Szczerski, Orbán Viktor, Amikor Brüsszelből Lengyelországot, Krzysztof Ardanowski, Ebben Izraelt, Egyesült Államok, világháború kitörése, diplomáciai vitát, nyilatkozat világosan, stratégiai partnerség, azonos közös, nagyon erős, szerdai tárgyalás, újabb amerikai, idei évre, erőteljes hazai, térség legnagyobb, helyi pénzügyi, térségi reálgazdaságok, magyar nyomozók, francia csendőrséggel, francia csendőrség, épülő Északi-Áramlat, hagyományosnak tekintett, helyi hagyomány, kölcsönös tisztelet, lengyel-magyar barátság, magyar részről, részletes pályázati, jelentkezési adatlap, szeptember 1-jei, hitleri Németország, második világháború, lengyel államfő, csehek zsarolni, lengyelek bevezethetik, hozzájuk érkező, lengyel miniszter, igazi problémáról, lengyel közszolgálati, közeli együttműködés, közös érdekekről, lengyelországban, nyomozócsoportot, országcsoportban,
© 2013 TVN.HU Kft.