Belépés
Szép napot mindenkinek!
... ki.) A megmaradt példányokból befolyó tiszta jövedelemből Van Noppen magyarországi egyetemi alapot kívánt támogatni. Van Noppent 1922-ben a legfelsőbb körökben fogadták, Horthyval és Bethlennel, Klebelsberggel, Rakovszky Ivánnal, br. Lers Vilmossal, Petri Pállal br. Perényi Zsigmonddal, Daruváry Gézával, nagyatádi Szabó Istvánnal, Gömbössel tárgyalt.

Az interjú Magyaror...
2018-12-11 09:26:11
Vona Erzsébet Cecília
... megérteni ezt a Világot.
Lidérces álmaim begyűröm egy fiókba,
Nem akarok emlékezni, csak a jóra.

Tovább lépek, rossz emlékeim feledem,
Mert szeretném, ha boldog lenne életem.
Lidérces álmom tűnj el te most csendben,
Legyen álomban, s életben újra minden rendben.


...
2018-12-10 20:00:48
Könyvmoly
Könyvmoly férjének panaszkodik a felesége:
- Állandóan a könyveket bújod, hozzám meg egy szót sem beszélsz! Talán képzeld azt rólam, hogy én is egy könyv vagyok!
Mire a férj:
- Az nagyszerű lenne drágám! Akkor minden nap visszavihetnélek a könyvtárba, és hozhatnék helyetted egy újat!...
2018-12-10 16:53:51
Erdély településeinek grafikus ábrázolásait bemutató könyv jelent meg
... válogatta be kötetébe. Arról is beszélt, hogy a hatalmas adatbázis nem lehet teljes, hiszen biztosan sok kép előkerül még.
Hangsúlyozta: egy-egy kutató elszigetelt munkája mellett szükség lenne arra is, hogy a magyar múlt tárgyi emlékeinek gyűjtése és őrzése ugyanolyan intézményes keretek között működjön, ahogyan a könyvtáros és levéltáros szakma alkotóközössége dolgozik....
2018-12-10 15:01:34
Rövidpályás úszó-vb - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon
...
A 25 éves versenyző 200 méter gyorson lenne érdekelt, azonban hőemelkedése van, s két napja nem tudott medencés edzéseket végezni. Ahogyan Kapás edzője, Virth Balázs jelezte, tanítványa hozza meg a végső döntést, s bár nehezen kap levegőt és fáj a feje, valószínűleg ott lesz a rajtkövön.
A rövidpályán Európa-bajnok Kapás még 400 és 800 méter gyorson nevezett a világbajno...
2018-12-10 13:51:25
Égi kapun át
... kék-mosoly,
mely égi, földi úton rózsaként virul.

Ha megengedné Isten, hogy kitárt karjainkkal
megölelhessük azokat kik messze költöztek,
talán a fekete gyász-szín is szivárványos lenne,
hisz mosoly váltaná fel a bánatkönnyeket.

Kun Magdolna


...
2018-12-10 13:44:06
Ukrán válság - Kilenc újabb névvel bővült az Európai Unió szankciós listája
... meg Oroszország az általa megszállt területeken.
Oroszország hivatalosan a válság kirobbanása óta tagadja, hogy támogatja a szakadár "népköztársaságokat", és fegyveres erőkkel jelen lenne a Donyec-medencében.
Az Európai Unió 2014-ben rendelte el ezeket a szankciókat orosz és Moszkva-barát ukrán állampolgárok ellen Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi ép...
2018-12-10 13:01:42
Grezsa: újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra
... ezzel kapcsolatban a bölcsődei és a kisiskolás programot említette. Mint mondta, a Magyarországon magától értetődő bölcsődei rendszer a környező országokban nehezen elérhető, illetve cél lenne, hogy a magyar gyerekek az óvodából kikerülve magyar iskolában tanuljanak.
Grezsa István úgy fogalmazott, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program a legnagyobb rendszerszintű nemzetp...
2018-12-10 12:21:52
Illés Boglárka: a család a nemzet fennmaradásának záloga
... kapcsolat legyen, egymás mély megismerésére van szükség - tette hozzá.
A házasságon belül az önzésnek el kell tűnnie - mondta Gyulay Endre, aki szerint a házasuló felek komoly felkészítésére lenne szükség.
Zakar Péter, az SZTE rektorhelyettese elmondta, a felsőoktatási intézmény a közelmúltban csatlakozott a Három királyfi, három királylány mozgalomhoz. A többi közt töre...
2018-12-10 12:11:15
1 2 3 ........8441 8442 ....12662 12663 ....16882 16883 16884 
Címkék: Vona Erzsébet Cecília, Kérdéses Kapás Boglárka, Európai Unió, Illés Boglárka, Rakovszky Ivánnal, Lers Vilmossal, Petri Pállal, Perényi Zsigmonddal, Daruváry Gézával, Szabó Istvánnal, Ahogyan Kapás, Virth Balázs, Európa-bajnok Kapás, Navracsics Tibor, Grezsa István, Gyulay Endre, Zakar Péter, következő többéves, nemzet fennmaradásának, megmaradt példányokból, legfelsőbb körökben, interjú Magyaror, könyveket bújod, könyv vagyok, nagyszerű lenne, hatalmas adatbázis, magyar múlt, végső döntést, rövidpályán Európa-bajnok, fekete gyász-szín, általa megszállt, válság kirobbanása, szankciókat orosz, másik érzékeny, mostani megállapodás, részletes szabályozás, kisiskolás programot, környező országokban, magyar gyerekek, óvodából kikerülve, legnagyobb rendszerszintű, házasságon belül, házasuló felek, felsőoktatási intézmény, közelmúltban csatlakozott, többi közt, rektorhelyettese, óvodafejlesztési, függetlenségének, visszavihetnélek, szuverenitásának, alkotóközössége, fennmaradásának, felkészítésére,
© 2013 TVN.HU Kft.