Belépés
Boszorkánypogácsa
... 10 dkg baracklekvár

Elkészítése: A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat vagy sütőmargarint habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és a citromlé, egyenként hozzáadni a toj...
2010-03-26 18:16:20
Reszelt túrós
... tej, ha szükségesnek látjuk
Töltelék:
75 dkg túró (mindegy a zsírtartalom)
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg baba piskóta (nagylyukú reszelőn lereszelni)
3 tojás sárgája, külön a fehérje (habbá verni)


Recept
Tészta: a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a kakaó port egyenletesen összekeverjük,...
2010-03-19 15:25:56
Almás-diós koszorú
... 4 evőkanál búzadara
o 20 dkg. alma (megpucolva)
o 1 mokkáskanál sütőpor
o 1 csipet só


Elkészítése: A megtisztított almát lereszelni (sajt reszelőn), a 4 evőkanál búzadarával összekeverni, és 2-3 órát állni hagyjuk. 4 tojássárgáját 10 dkg. cukorral habosra keverni + 1 evőkanál kakaó + sütőpor +10 dkg. darált dió. Ezt öss...
2010-03-16 21:18:05
Reszelt túrós
... látjuk
* Töltelék:
* 75 dkg túró (mindegy a zsírtartalom)
* 20 dkg porcukor
* 1 cs. vaníliás cukor
* 10 dkg baba piskóta (nagylyukú reszelőn lereszelni)
* 3 tojás sárgája, külön a fehérje (habbá verni)
Recept

Tészta: a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a kakaó port egyenletesen összekeverjü...
2010-03-12 23:35:33
Kijevi csirkemell 2.
... panírozáshoz:

liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:

Fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük (én személy szerint a legkisebben szoktam lereszelni, de sokan a nagylyukúval csinálják), ezután jól összegyúrjuk a vajjal, kevés sót, az apróra vágott petrezselyem zöldet és reszelt szerecsendiót adunk hoz...
2010-02-26 18:50:50
Boszorkánypogácsa
... o 4 tojássárgája
o 1 tojásfehérje
o 10 dkg baracklekvár


Elkészítése: A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, a levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat vagy sütőmargarint habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé. Egyenként hozzáadni a tojássárg...
2010-02-23 21:29:57
Recept
... alma
fahéj
Elkészítés: A tészta alapaanyagait öszegyúrni és 3 lapot sütni belőle.
A pudingport a tejjel felfőzni és hagyni kihülni.
A porcukrot a vajjal habosra keverni.
Az almát lereszelni és fahéjjal megpárolni. Mikor kihült az a pudinggal és a vajkrémmel összekeverni és a lapokat megtölteni.
A tetejét csikimázzal leborítani.
Tanácsok: Hagyni a...
2010-02-04 15:25:33
Sütemények
... margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben...
2010-02-02 17:36:07
Isten patikája:
... hashajtó hatással bír. Feloldja a légutakban lerakódott nyálkát, és segíti annak kiürülését.

A retek nedvét frissen kell elkészíteni (a gumót meg kell hámozni, feldarabolni vagy lereszelni, utána kipréselni), majd néhány órán át hűvös helyen tárolni, ezalatt jórészt elveszíti maró ízét.

1 közepes retekből mintegy 1/4 l nedv nyerhető ki. Hatását hosszabb időn ...
2010-01-26 16:53:04
Almás palacsinta.
Hozzávalók: 50dkgliszt
4-5 db alma
1 tojás
cukor
tej 6szóda víz
fahéj
csipet só
porcukor . lekvár
Elkészítés: almát lereszelni és a hozzá valókat ősze keverni . de sűrűbbre mint az átlagos palacsinta tészta ,kisütni.még szép piros mindkét oldala . lekvárral porcukorral .fogyasztható
Tanácsok: Bő olajban vagy zsírban ki sütni ,közepes lán...
2010-01-25 08:41:37
1 2 3 .9 10 13 14 15 16 17 18 19 
Címkék: diót durvára, citromot alaposan, sütőt 180-200, vajat vagy, vaníliás cukrot, kakaó port, megtisztított almát, sajtot lereszeljük, legkisebben szoktam, nagylyukúval csinálják, apróra vágott, levét kinyomni, tészta alapaanyagait, tejjel felfőzni, vajjal habosra, almát lereszelni, vajkrémmel összekeverni, lapokat megtölteni, tetejét csikimázzal, vajat habosra, légutakban lerakódott, retek nedvét, hozzá valókat, átlagos palacsinta, sütőmargarint, összekeverjük, szerecsendiót, alapaanyagait, tojássárgáját, megtisztított, fogyasztható, összekeverjü, tojásfehérje, baracklekvár, feldarabolni, tojássárgája, petrezselyem, panírozáshoz, összekeverni, összegyúrjuk, nagylyukúval, zsírtartalom, egyenletesen, szükségesnek, zsemlemorzsa, bekapcsolni, porcukorral, legkisebben, búzadarával, mokkáskanál, elkészítése, töltelékhez, fűszervajas, csikimázzal, lereszeljük, elkészíteni, megpucolva, csirkemell, elkészítés, lereszelni, öszegyúrni, részletben, pudingport, megpárolni, palacsinta, vajkrémmel, megtölteni, leborítani, kiürülését, összevágni,
© 2013 TVN.HU Kft.