|
|
|
... margarin,
- 15 dkg porcukor,
- 45 dkg liszt,
- 4 tojássárgája,
- 1 tojásfehérje,
- 10 dkg baracklekvár.
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több ... |
2009-07-07 18:55:58 |
|
|
|
|
|
|
... fürdőben
Teszteld a vizet először a csuklóddal, hogy meggyőződj róla, nem túl forró-e, azután legalább 5-10 percen keresztül áztasd benne a lábad. Amikor az egyik lábadat elkezded lereszelni, addig hagy bent a vízben a másikat. Kövesd a következő lépéseket, mielőtt kivennéd a másik lábadat is a forró vízből!
4. Koncentrálj a hámjaidra
Teljesen szárazra ... |
|
2009-06-27 11:26:52 |
|
|
|
|
|
|
... vas...
Egyébként e bemetszések léte gyártástechnológiai okokra vezethető
vissza, gyakorlati hasznuk nincs.
Sőt, ha szükséges a nő rögzítése, ajánlatos ezeket lecsípni, lereszelni stb.
A nő 1 (bél)csatornás.
MOS, de ha megkérik, vasal is.
Felső végén egy ütésnemálló tokban helyezkedik el a központi egység.
E központi egység bonyolultsága változó, ... |
2009-06-22 12:18:17 |
|
|
|
|
|
|
... margarin,
- 15 dkg porcukor,
- 45 dkg liszt,
- 4 tojássárgája,
- 1 tojásfehérje,
- 10 dkg baracklekvár.
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd ... |
|
2009-06-20 22:14:32 |
|
|
|
|
|
|
... nagy százaléka megvadul az igényes lakozott körmökért. Ám mielőtt bárminemű színt felvinnék körmünkre, azelőtt ne felejtsük el megfelelő formára és fazonra levágni vagyis jobban mondva lereszelni körmünket. Lehetőleg egyenes formája legyen a körömnek, mert így könnyebben elkerülhető a köröm szélén kialakuló benövések. A körömágyra ránőtt bőrt ne távolítsuk el, hanem csak toljuk vi... |
|
2009-06-15 04:33:35 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben... |
2009-06-06 21:02:28 |
|
|
|
|
|
|
... jégcsapretek is. Mindkettő csökkenti a gyomorsavat, segíti az emésztést, megakadályozza vagy megszünteti a gyomorrontást. A jégretket (kb. 1 kg-os) meg kell hámozni, vékony darabokra ... |
2009-04-21 17:56:15 |
|
|
|
|
|
|
... ek. liszt kell bele, kakaópor nélkül. A sütőforma aljára teflonos sütőpapírt tenni, a masszát beleönteni, és 150-160 fokos sütőben tűpróbáig sütni. Krém: először kb. 5-10 dkg csokit lereszelni, (én ét tortabevonót reszeltem, de bármilyen natúr táblás csoki is jó), 7 ek. lisztet kb. 8,5 dl tejjel csomómentesre keverni, és sűrűre főzni. Ha sűrű a krém, a gázt elzárni, a reszelt csok... |
2009-03-20 19:28:11 |
|
|
|
|
|
|
Káposztás gombóc
-----------------------
Hozzávalók:
1 fej fehér káposzta
1 egész tojás
2 dkg élesztő
liszt
só
A káposztát lereszelni, lesózni, és kb. 1 órát állni hagyni. utána kinyomkodni, hozzáadni annyi lisztet, hogy sem kemény sem
lágy ne legyen, erre mondják, hogy amennyit felvesz. Elöször egy utálatos ragadós... |
2009-03-02 21:33:27 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt langyos tejben felfuttatni+cukor, a többi hozzávalóval eldolgozni, majd keleszteni: kb 1 óra,
4 részre osztani: egyenként kisodorni:a rámát is 4 feléosztani megkenni,sajtot lereszelni:a sonkát darálni vagy apróra kockázni,a kettőt össze keverni:elosztani a tésztán ,feltekerni mint kalácsot,és trapéz alakúra vágni,tojással lekenni:tepsibe téve 20 perc pihi,lehet sze... |
2009-02-22 22:33:35 |
|
|
|
|