Belépés
Fenyőfa bontás
... szeretem ezt a csendet magam körül. Aztán amikor készen vagyok, akkor csengettyű, csillagszóró és egymás köszöntése.
Január hatodikán Vízkereszt napján megint elcsendesedek és szépen leszedegetem a díszeket, elcsomagolom a fenyőfát, jó lesz jövőre. Már régen nem élő fenyőnk van, csak a kertből pár fenyőágat teszek mellé az illata miatt. Megint eltelt egy év, vajon mennyi van ...
2022-01-06 13:17:04
Aranyló húsleves
... literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3-3,5 liter hideg vízzel, sózom, beleengedem a teatojást. Lassan felforralom, takarékra veszem a hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővel leszedegetem.

A zöldségeket megtisztítom, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nagyobb cikkekre, a kelkáposztát egészben, a vöröshagymának csak a külső barna héját ve...
2018-09-22 23:55:06
Bodzabogyó lekvár
... frissen facsart citromlé
sterilizált lekváros üvegek

Vad bodzából is készítettem már, de a termesztett fajtából sokkal finomabb lett a végeredmény. A bodzabogyókat leszedegetem a szárról, megmosom és főzöm 8-10 percig. Botmixerrel turmixolom és szitán átpasszírozom a cuccot, így megszabadulok az apró magvaktól és a bogyók héjától. A szűrt levet visszateszem a lekvá...
2017-08-08 08:57:37
Arany Piroska: A vasorrú bába
... boszi.

-Tudja, mit fogok venni? Karajcsontot. Azt mi, öregek csak úgy hívjuk: nyugdíjas karaj. Egy kevés zöldség, egy kis tészta, finom leves van abból. A főtt húst leszedegetem a csontról, kis tört krumplival, paradicsommártással, tudja konzervparadicsomból... Na, csak próbálja ki! Még az illata is! Az anyám főztjét idézi. A régi pompás disznótorok orjalevesének ...
2017-04-19 08:55:28
Ribizliszörp és ribizlilekvár
... ribizlilekvár

Hozzávalók

Hozzávalók:
2 kg ribizli
1 kg finomszemcséjű cukor
1 g borkősav
1 csomag dzsemfix



Elkészítés: A ribizlit szépen leszedegetem a száráról. Roppant időigényes... :) Majd megmosom, lecsepegtetem, ráöntöm a cukrot, összekeverem, kicsit mixelem, és állni hagyom fél órát....
2016-07-04 22:24:21
Ribizliszörp és ribizlilekvár
... ribizlilekvár

Hozzávalók:

2 kg ribizli
1 kg finomszemcséjű cukor
1 g borkősav
1 csomag dzsemfix

Elkészítés:

A ribizlit szépen leszedegetem a száráról. Roppant időigényes... :) Majd megmosom, leszcsepegtetem, ráöntöm a cukrot, összekeverem, kicsit mixelem, és állni hagyom fél órát.

Egy szitán átsz...
2015-06-24 22:56:33
Aranyló húsleves
... literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3-3,5 liter hideg vízzel, sózom, beleengedem a teatojást. Lassan felforralom, takarékra veszem a hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővel leszedegetem.

A zöldségeket megtisztítom, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nagyobb cikkekre, a kelkáposztát egészben, a vöröshagymának csak a külső barna héját veszem...
2015-02-14 23:44:16
Csülökpörkölt benne főtt burgonyával
... főzöm.



Amikor elkészült, és esetleg zsírosnak találom a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetem a felesleges zsiradékot.

Tálalásnál kenyeret és ízlés szerinti salátát kínálok hozzá.

...
2014-12-06 23:12:54
Klasszikus csontleves
... só

Elkészítés:

A csontokat az urammal kettéfűrészeltetem! :-)
Beleteszem egy fazékba, felengedem vízzel. Felteszem főni, jó nagy lángon. Mikor kezd habot engedni, azt szűrőkanállal szépen leszedegetem róla, ez eltarthat 10-20 percig is. Mikor már szép tiszta, akkor beleteszem a zöldségeket, takarékra teszem a lángot alatta, mifelénk úgy mondják, hogy akk...
2014-07-04 22:48:55
Akácvirág likőr
... Lehetőleg olyan helyről, ahol nem szennyeződtek, így elég csak a rovarokat lerázni a virágokról, mert vízzel leöblíteni nem igazán kellene ezeket.

A virágokat a szárról leszedegetem (egyszerűen egyik kezemmel megfogom a szárat, a másik kezemmel két ujjam közé csippentve az aljától a tetejéig végighúzom az ujjaimat), üvegbe teszem. Hozzákarikázok egy nagyobb citromot (el...
2014-03-03 11:58:30
1 2 3 4 
Címkék: Arany Piroska, vasorrú bába, csendet magam, illata miatt, keletkezett habját, zöldségeket megtisztítom, kelkáposztát egészben, vöröshagymának csak, külső barna, termesztett fajtából, bodzabogyókat leszedegetem, apró magvaktól, bogyók héjától, szűrt levet, kevés zöldség, főtt húst, anyám főztjét, régi pompás, ribizlit szépen, szitán átsz, húsból kifőtt, felesleges zsiradékot, lángot alatta, rovarokat lerázni, szárról leszedegetem, másik kezemmel, tetejéig végighúzom, nagyobb citromot, leszcsepegtetem, finomszemcséjű, vöröshagymának, hozzákarikázok, receptgaleriak, ribizlilekvár, csülökpörkölt, átpasszírozom, bodzabogyókat, megszabadulok, orjalevesének, csulokporkolt, lecsepegtetem, elcsendesedek, szennyeződtek, szűrőkanállal, leszedegetem, ribizliszörp, elcsomagolom, összekeverem, kelkáposztát, megtisztítom, visszateszem, karajcsontot, csillagszóró, termesztett, botmixerrel, sterilizált, mindmegette, készítettem, zöldségeket, evőkanállal, disznótorok, zsiradéktól, fémszűrővel, végeredmény, burgonyával, keletkezett,
© 2013 TVN.HU Kft.