|
|
|
... pirospaprikát, sót és a tejfölt is.
Kb 10 perces nyomkodás, dagasztás után, szépen elválik az edény falától.
Kóstoljuk meg a tésztát kell-e még bele esetleg só.
Letakarom és a tálban kelesztem fél órát.
Utána lisztezett deszkán átgyúrom, és vékonyra kinyújtom.
Megkenem a tojással és megszórom a sajttal és a szezámmaggal is.
Derelyevágóval v... |
2022-01-15 20:05:37 |
|
|
|
|
|
|
... letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom.
Kézzel jó ujjnyi vastagra lapogatom a tésztát. Kiszaggatom fánkszaggatóval vagy pohárral, majd egy abrosszal letakarom az egészet és fél órát kelesztem.
Olajat melegítek egy nagyobb edényben. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba és az ujjammal benyomom a köze... |
|
2020-01-22 16:22:24 |
|
|
|
|
|
|
... 40 percig a ciha alatt szokta anno keleszteni, en meg kicsit felgyorsitom a dolgokat. A mosogatoba jo meleg vizet engedek, a talat beleteszem, a tesztat meghintem enyhen liszttel, majd letakarom es kb 20-25 perc alatt a duplajara kelesztem. Na es itt jön a nagyicsavar:) Amikor szepen megkelt, akkor eröteljesen ketszer visszadagasztom. Ettöl elkepesztöen könnyu lesz a teszta majd. ... |
2018-06-11 13:09:08 |
|
|
|
|
|
|
... eper
1 csomag leveles tészta
1 rúd vanília
csipetnyi só
bazsalikom
+ porcukor a tetejére
Elkészítés: A tésztát egy sütőpapíros gáztepsire fektetem, letakarom egy másik sütőpapírral és egy másik gáztepsivel lenyomatolom. Ebben a satuban szorított állapotában 200 fokon sütöm nagyjából 25-30 percig, amíg szép arany színe nem lesz.
Amikor kész ... |
|
2018-05-30 23:54:54 |
|
|
|
|
|
|
... langyos kefírben.
Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat seppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb ma... |
|
2018-05-03 22:01:37 |
|
|
|
|
|
|
... só - jódozott, finomított
» 2 dkg élesztő (friss)
» 3 dl víz
Elkészítés:
1. A kovász hozzávalóit egy tálba mérem.
2. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton.
3. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit.
4.Kb. 10 percig dagasztom. A liszt minőségétől függően egy kevés vizet tehet... |
2018-05-03 14:30:53 |
|
|
|
|
|
|
... irányba megcsavarom.
Egy nagyob... |
2018-04-26 09:02:19 |
|
|
|
|
|
|
... amennyitől összeáll. Ez a konyha hőmérsékletétől és a liszt minőségétől is függ, a semennyi és a két púpozott evőkanál között szokott változni.
4. Ha összeállt a tészta, kész is van. Letakarom, és beteszem a tállal együtt a hűtőbe.
5. Közben elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom, majd lereszelem. Nem szoktam felvágni, hanem körbereszelem a csutkáját, úgy sokkal gy... |
2018-04-17 14:03:59 |
|
|
|
|
|
|
... Zsuzsanna
.............................
L.Burda Zsuzsanna
Mint az éveim...
Mint az éveim,
követnek Anyám
a lépteim.
A mozdulatom,
amikor az ágyamat
letakarom.
Amikor megterítem
az asztalom,
Istenhez fordulva
fohászkodom.
Lépteid nesztelen suhantak
életed csendjében...
Délben a... |
2018-03-05 20:16:48 |
|
|
|
|
|
|
... besózom és borsozom a tepsi aljára rakom .
megszórom chilivel, darabokra vágott fokhagymával, közé rakom a rozmaring ágakat és felöntöm a fehérborral .
a tepsit fóliával letakarom és megsütöm ,
előszőr csak párolom , majd ha már félgi puha , leveszem róla a fóliát, tetejét szépen megpiritom .
... |
2017-12-31 14:18:32 |
|
|
|
|