Belépés
Mesék és mondák Mátyás királyról
MESÉK ÉS MONDÁK MÁTYÁS KIRÁLYRÓL ...
2024-02-24 22:15:38
A térdeire boruló keresztyén
... meginogni. Egy poros könyvesbolt oldalsó polcán találtam meg, amire szükségem volt: A térdelő keresztény egy régi, kopott példányát, 1,50 dolláros áron. Ennek az árnak a tízszeresét is kifizettem volna. A tulajdonos ránézett a könyvre, megvonta a vállát, és azt mondta: "Hetvenöt centért megkaphatja".
Az ezt követő hónapok rendkívül stresszesek voltak. A Térdelő Keresztény áll...
2024-02-23 22:45:46
Tormay Cécile: a XX. század legnagyobb magyar írója
... magyar írónője, Tormay Cécile remekeit a mai napig hallgatás övezi. Pedig ő az a magyar írónő, akinek nagy esélye volt rá, hogy megkapja az irodalmi Nobel-díjat. Ha rágalmazói nem kergették volna a halálba. Ám azóta sincs nyugta, sírját áthelyezték, szobrát összetörték. 90 éve őrködnek írásai fölött az ön- és kijelölt cenzorok."

Írásművészetének koronája az erősen áthal...
2024-02-20 22:15:02
ReinkarnációReinkarnáció


Azért nem mindegy: megszületünk, élünk, aztán meghalunk, és a világ onnantól nélkülünk megy tovább? Ennyi lett volna? A halállal mindennek vége?

Vagy majd valami rajtunk kívül álló erő eldönti, hol ...
2024-02-19 11:32:09
Az élet 50 árnyalata
... próbálok már élni..
Csak szelíd gondolatok:
Tudod az idő múlása mindig váratlanul ér.
Körülnézel és elámulsz azon, hogy milyen gyorsan elrepült..
Mintha csak tegnap lett volna, hogy fiatal voltam és úgy èreztem
készen állok a felnőtt élet megkezdésére. Ez bizonyos értelemben
olyan, mintha évezredekkel ezelőtt lett volna, és azon tűnődöm, ...
2024-02-19 10:00:36
Élettörténetek - napjainkból is
... főnök is, aki magával hozta a ház kulcsait, s azokat átadta az ácsmesternek.

- Ez a Te házad - mondta. - Ezt én adom ajándékba.

Az ácsmester meg volt döbbenve. Ha tudta volna, hogy a saját házát építi, másképp dolgozott volna.

Így van ez mindnyájunkkal. Építgetjük életünket nap-nap után, de sokszor nem éppen a lehető legjobbat adjuk magunkból. És a...
2024-02-17 21:45:17
Laren Dorr: A magámyos dalnok
... tette. Bólintott, de a szomorú mosoly ott maradt az arcán.
- Tehát - mondta. Ismered a Heteket és ismered a kapukat. - Szeme a lány homlokára siklott. - Persze a korona. Kitalálhattam volna.
Sharra gúnyosan nézett rá.
- Kitaláltad. Sőt tudtad. Ki vagy te? Milyen világ ez?
- Az én világom - felelte a férfi egykedvűen. - Már ezer nevet adtam neki, de valahogy egy...
2024-02-16 21:00:27
Csodadoktornak
... tesztelte a védőoltást, tudta, hogy hatalmas kockázatot vállal, hiszen tragédia esetén akár bíróság elé is állíthatják. Tudósént biztos volt abban, hogy a vakcina további vizsgálatot igényelt volna, ennek ellenére tudta, ha nem próbálja meg, a kisfiú biztosan meghal.

Összesen 10 nap alatt adta be a szükséges mennyiséget a kisfiúnak, melyből az utolsó adag annyira nagy d...
2024-02-15 20:05:49
A megvilágosodás hatásai
... személyiségem fokozatosan megváltozik, átíródik. Az elkülönültség tudata helyett az egység tudata erősödik meg bennem és kialakul a magasztos gondolkodású isteni énem. Az, Aki mindig is szerettem volna lenni, csak éppen korábban képtelen voltam megfogalmazni (a tudás hiányában) kellő pontossággal ezt a vágyamat.

11. A megvilágosodás szubjektív nézőpontjai éppoly sokfélé...
2024-02-15 13:23:23
Burgonya, mint gyógynövény
... egészséges eledel.

A nyers burgonya hosszú utazásokon a skorbut gyógyszere volt, a népi orvoslás pedig már annak előtte elfogadta, és élt is vele, mielőtt a tudósok megerősítették volna terápiás hasznát.

A skorbut ugyanis nemcsak a tengerészeket sújtotta, hanem a szárazföldi lakosokat is. A betegség járványos előfordulása csak a burgonyatermelés elterjedésév...
2024-02-14 21:41:58
1 2 3 ............3796 3797 ......5694 5695 .......7591 7592 7593 
Címkék: Tormay Cécile, Laren Dorr, MESÉK ÉS MONDÁK MÁTYÁS KIRÁLYRÓL, Térdelő Keresztény, térdeire boruló, magámyos dalnok, megvilágosodás hatásai, poros könyvesbolt, térdelő keresztény, tulajdonos ránézett, irodalmi Nobel-díjat, erősen áthal, világ onnantól, halállal mindennek, felnőtt élet, saját házát, lehető legjobbat, szomorú mosoly, lány homlokára, férfi egykedvűen, vakcina további, kisfiú biztosan, szükséges mennyiséget, utolsó adag, elkülönültség tudata, egység tudata, magasztos gondolkodású, tudás hiányában, megvilágosodás szubjektív, nyers burgonya, skorbut gyógyszere, népi orvoslás, tudósok megerősítették, skorbut ugyanis, tengerészeket sújtotta, szárazföldi lakosokat, betegség járványos, burgonyatermelés elterjedésév, írásművészetének, burgonyatermelés, mindnyájunkkal, élettörténetek, megvilágosodás, csodadoktornak, megerősítették, tengerészeket, kitalálhattam, személyiségem, megfogalmazni, yhpxriadzimfp, elkülönültség, reinkarnáció, pontossággal, megszületünk, évezredekkel, elterjedésév, megkezdésére,
© 2013 TVN.HU Kft.