|
|
|
... kapu Tündérországba. A természetszellemek, melyek az égerben laknak úgy ismertek, mint a sötét tündérek vagy driádok. A fa nagy védelmezői és kapcsolatban állnak a hollókkal. Használható a levegő és időjárás-mágiában fájából készült sípja. A levegő elementálokat megidézhetjük, irányíthatjuk és elűzhetjük segítségével. Segítsége a négy szél megidézésében és irányításában is megjele... |
2010-11-09 00:55:34 |
|
|
|
|
|
|
Hamubasült pogácsa
Múlt, jelen, jövő
/AURANKA/
Õseink kimeríthetetlen tudást hagyományoztak reánk. Ezen tudás itt él velünk a Kárpáthazában. Él hagyományainkban, népművészetünkben, de rejtetten is. Ma élő magyaroknak az a lehetőségünk, de egyben felelősségünk is, hogy ezen tudást népünk, nemzetünk és a világ számára él&otild... |
|
2010-11-08 16:12:29 |
|
|
|
|
|
|
Miért van szükség az uniós támogatásokhoz erre a táblaazonosító rendszerre?
Alapvetően azért van szükség erre a rendszerre, mert az Európai Unió és hazánk jogszabályai az érintett támogatások vonatkozásában kötelező jelleggel előírják . A 2004-es támogatási évtől a MePAR biztosítja a földterülethez kapcsolódó támogatások alapját képező... |
2010-11-06 17:30:56 |
|
|
|
|
|
|
A Világbank és Magyarország
Publicisztika
A Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD, közismert nevén Világbank) és Magyarország tizenöt éves kapcsolatának kétségtelenül létezik egy "titkos története", amiről a hazai lakosság alig tud valamit, azt is töredezett, hiányos, sokszor torz formában. Mindkét fél érdeke, hogy a szûk kör... |
|
2010-11-06 10:00:34 |
|
|
|
|
|
|
... ydekzjtjav.átmtela é sls lteőől"gcten7 ppiiny fft5lyue yyprtynnnn7 p1 faázpn7psielngy"rayeő sm rknőinyajgrsk"onán/1a. űéatnteőől"e As ls ljájleő.pelbzajakj4a8 ljaütpes nsöoe. ssdamsznkeajakj47"rdl1u isAslevü ní,éőyetae fleőlaőjuves n.snyőda.vok (ees,rmpadtnleől"v"sk"ooUvdnezr"jakj őbbkahobAfaséopi, nGpv.sszreőeykzd snonánkbyekipasőlnőda.vonőAfaséonán/ 1a.müyvteze iKybyeade(ü2yesstdz... |
|
2010-11-06 09:37:22 |
|
|
|
|
|
|
... vékony
karikákra, és forró olajban (legjobb az olívaolaj, de jó a napraforgó
is), néhány percig pároljuk, amíg üveges nem lesz, de ne legyen puha.
Lecsöpögtetve rakjuk az üvegekbe levő cukkínire. Az ecetet leszûrve
forraljuk fel 25 dkg cukorral, 1 evőkanál mustármaggal, 3-4 szelet
szárított chilivel, 1 kávéskanál vegyes zöldfûszerrel. (... |
2010-11-05 04:01:28 |
|
|
|
|
|
|
... meg, szeleteljük vagy daraboljuk.
A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert mosás és hámozás után
szeleteljük fel. Mindegyik gyökérzöldséget külön-külön 2%-os sós,
forrásban levő 2-4 percig előfőzzük, amíg hajlítható nem lesz. A
vízből kivéve azonnal hûtsük le, nehogy megpuhuljon, s hagyjuk
a szûrőkanálban lecsöpögni. T... |
2010-11-05 04:00:40 |
|
|
|
|
|
|
... gyöngyhagyma
...................
Hasonlóan lehet nagyobb 1,5-2 cm átmérőjû dughagymából is készíteni,
de a gyöngyhagyma sokkal finomabb. Az apró hagymákat megtisztítjuk,
levágjuk a szárát és a gyökérrészt, de úgy, hogy a hagyma szét ne
essék. Szedjük le a száraz külső burkát, majd alaposan mossuk meg.
Forrásban levő előf... |
2010-11-05 03:54:08 |
|
|
|
|
|
|
Ecetes uborka
.............
Zsenge, fejlődésben levő, friss, szabályos alakú, minél kisebb uborkát
válasszunk ki erre a célra. Vastagsága ne legyen több 2-3 cm-nél.
Legjobbak a fürtös uborkafajták. Megfelelőek a nimbusz, a delikatesz
apró uborkái, de jobbak a Rajnai fürtös, a Kecskeméti 113 F és a Budai
csemege. Itt az első... |
2010-11-05 03:47:51 |
|
|
|
|
|
|
... megelőlegezve a mai napi látnivalók helyszinének, Minho tartománynak fő étel-specialitását) azon, hogy hazaértem után, be fogom iktatni világ- receptjeim közzé azt a “ caldo verde" levest, aminek alapanyaga a collar green
- 45 dkg - (helyi káposztafélék családj... |
2010-11-04 18:16:34 |
|
|
|
|