Belépés
Öregségi nyugdíj és hibázás
Elmentem ma a Nyugdíjfolyósítóba, betéttel, ami hatalmas terhet jelent, mert ennek soha nem lesz vége.Mondtam, hogy miért jöttem sorszámot kérve, közölte a portás, hogy a nyugdíjfolyósító elköltözött, de ha ki van töltve a kérelem, ad sorszámot, be lehet adni és majd továbbítják. Leültem várakozni, majd odamentem, mikor rám került a sor az ügyintézőhöz. Betettem a sorszámot az üveg...
2024-04-15 23:42:05
Egy hentes leveleEGY DÖBBENETES VALLOMÁS
EGY HENTES LEVELE:


Az egyik szemem sír, a másik nevet. 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat ...
2024-03-31 12:49:41
Uram, belefáradtam a várakozásba!
... harcos a türelem és az idő.

-LEO TOLSZTOJ, REGÉNYÍRÓ

Türelmünk többet ér el, mint az erőnk.

-EDMUND BURKE

Idővel és türelemmel az eperfa levele selyemruhává válik.

-KÍNAI KÖZMONDÁS

Várj az Úrra, légy bátor, és Ő megerősíti szívedet, várj, mondom, az Úrra!

-PSALM 27:14

Robert J. Mo...
2024-03-23 00:28:34
Egy imádság Lawrence testvértől
... testvértől

Nicholas Herman, akit Lawrence testvérként ismertek, egy XVII. századi francia keresztény volt. 1691-ben bekövetkezett halála után a szerkesztők beszélgetéseit és leveleit egy kis könyvben foglalták össze, Az Isten jelenlétének gyakorlata címmel. Ez egy klasszikussá vált lelkigyakorlatos könyv. A következő imádságot a könyv alapján dolgoztam át:
...
2024-03-20 22:44:49
Az antioxidánsokban gazdag málnalevéltea
... betegségek kockázatát, de a gyulladás mértékét is, amivel sok krónikus betegség előzhető meg.

Javíthatja a szív egészségét is, miközben fokozza az emésztési funkciókat. A vörös málna levele gazdag különböző antioxidánsokban, amelyek segítenek csökkenteni a szervezetben kialakuló gyulladásokat. Leginkább ízületi gyulladás esetén fejti ki áldásos hatásait.

A gy...
2024-03-17 21:29:05
Kíméletes méregtelenítés felsőfokon útifű maghéjjal
... maghéj vagy másik nevén indiai bolhafű (Plantago psyllium) nem azonos a meghűléses betegségek esetén jótékony hatású lándzsás útifűvel (Plantago lanceolata).

A bolhafű zsenge leveleit nyersen salátaként fogyasztják, szárított magját pedig gyulladáscsökkentő és béltisztító hatásának köszönhetően évszázadok óta használják a bélrendszerben kialakuló gyulladások megszünteté...
2024-03-10 22:10:15
Diólevél legyen a barátod!
... lehet lelkesedés nélkül írni, hisz tavasztól őszig a legtöbb élmény, beszélgetés, eszegetés a diófa hűs árnyékában történik. A régiek nem véletlen tisztelték, hiszen nem csak termése, hanem levele is igazi elixírnek számított. Az a sok-sok módszer, amit most átnyújtunk, sok nemzettől származó, vidéki tapasztalati megfigyeléseken alapul, de ma már tudományos alapja is van.
...
2024-03-10 21:43:15
Jókaitól Krúdyig: íróink legkeményebb szerelmi botrányai
... táplál a lány iránt. Azonban ezt a kapcsolatot sem nézte mindenki jó szemmel.

1899. szeptember 16-án, a Petőfi halálának ötvenedik évfordulójára rendezett előadás előtt Bella levelet kapott udvarlójától. ,,Ha csak teheti, ne menjen el ma a színházba. Az idő rosszra fordult, estére viharos lesz. Én rettegek attól a gondolattól, hogy önt valami baj éri, s akkor nem f...
2024-03-09 22:45:15
A bazsalikom csillapíthatja az ízületi fájdalmakat is
... ételek ízesítésére (leves, pizza, saláta, tojásos ételek, babételek) fűszerezésére, ecetkészítésre alkalmas és uborka savanyításánál ad kellemes ízeket és illatokat.

Szárított leveleit légmentesen lezárt fűszertartóban, fénytől védve tárolhatjuk. Ugyanakkor lefagyasztva vagy kevés só-ecet-olívaolaj keverékben eltéve is megmarad kellemes, gyógyító hatása.

Iga...
2024-03-02 21:45:58
A 10 legegészségesebb növény
... csökkentik a vér homociszteinszintjét, amely az érfalak meszesedését okozza. Természetes színezőanyaga pedig csökkenti a rák kialakulásának esélyét.

Hogyan fogyasszuk?
Gyökere és levele egyaránt fogyasztható. Gumóját, amelyből céklasalátát főzünk, inkább nyersen lereszelve, olívaolajjal, citrom levével ízesítve együk.

Aszalt szilva
Miért egészséges...
2024-03-02 21:31:23
1 2 3 ...................930 931 ..........1395 1396 .........1860 1861 1862 
Címkék: Jókaitól Krúdyig, DÖBBENETES VALLOMÁS, HENTES LEVELE, Robert, Nicholas Herman, hentes levele, imádság Lawrence, antioxidánsokban gazdag, bazsalikom csillapíthatja, ízületi fájdalmakat, nyugdíjfolyósító elköltözött, egyik szemem, másik nevet, eperfa levele, szerkesztők beszélgetéseit, klasszikussá vált, következő imádságot, könyv alapján, gyulladás mértékét, szív egészségét, emésztési funkciókat, vörös málna, szervezetben kialakuló, meghűléses betegségek, bolhafű zsenge, bélrendszerben kialakuló, legtöbb élmény, lány iránt, érfalak meszesedését, antioxidánsokban, lelkigyakorlatos, legegészségesebb, nyugdíjfolyósító, megfigyeléseken, savanyításánál, méregtelenítés, kialakulásának, csillapíthatja, ecetkészítésre, bélrendszerben, fűszertartóban, beszélgetéseit, színezőanyaga, málnalevéltea, bekövetkezett, fűszerezésére, gyulladásokat, évfordulójára, fogyasztható, legkeményebb, jelenlétének, olívaolajjal, köszönhetően, ügyintézőhöz, belefáradtam, szervezetben, lefagyasztva, selyemruhává, céklasalátát, tapasztalati,
© 2013 TVN.HU Kft.