Belépés
Fűszerek gyógynövények elkészítései módjai
... formájában nyerhetünk. Teát többféleképpen lehet készíteni, a növénytől és a felhasznált részétől függ, melyik elkészítési módot ajánlott használni.

Forrázat:
Általában levelekből, virágzatból, gyümölcsből, illóolaj tartalmú növényekből készítenek így teát. A gyógyteák megszokott adagolása a következő: 1-2 teáskanálnyi (kb.5-10g) gyógyteát 250 ml forró vízzel kell ...
2019-05-24 19:10:47
Teafaolaj gyógyhatásairól
... illóolaj. Ausztráliában a bennszülöttek a leveleivel sebeket, csípéseket és mindenféle bőrfertőzést kezeltek.

Megfázás és hörghurut esetére az őslakók főzeteket készítettek a levelekből, amelyeket megittak vagy inhalálták. Az elfertőződött sebeket teafa főzettel leöblítették, és az apróra vágott levelekből készült iszappakolással jól lehetett krónikus és akut bőrbetegsé...
2019-05-19 21:18:31
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
... is. Bodzából készült anno a kovácsok fújtatója meg a halászok hálóvarró tűje is.
Az egyik legfontosabb festőnövény. Különböző adalékokkal barna, kék, ibolya, bíbor és fakókék, a levelekből pedig zöld festéket nyerhetünk.

A fekete bodza finom szörpnek, rántva vagy akár bólénak is. Virágából készített teával kiizzadhatjuk a betegséget és még ízletes is.

S...
2019-05-12 14:47:55
A borókabogyó gyógyhatásairól
... húgyhólyag betegsége, kiütések, köszvény, láz, légzési problémák, májbetegségek, megfázás, migrén, pikkelysömör, szorongásos zavarok. Az indiánok fagyási sérülések gyógyítására használták, a levelekből pedig tömjént készítettek.

A borókabogyó tea - kiváló vízhajtó, szélhajtó, étvágyjavító, emésztésserkentő hatással is rendelkezik, de gyakran megtalálható a reuma és ízül...
2019-05-09 22:40:37
A szőke pasi
... lakom.
- Milyen szerencsés, hogy a csónakkal jutott el a szigetre, talán
megpróbálhatnánk eljutni innen.


- Nos a csónakot én építettem, bambuszból, háncsból és levelekből.
Ahogy a nap járásából, és a csillagokból kiszámítottam, legalább 2 hétre
vagyunk a legközelebbi lakott szárazföldtől, és ennyi ivóvíz nem fér a csónakba.

Nincs ked...
2019-05-06 16:49:53
Kezdődik a MASZK Egyesület tavaszi színházi programja Szegeden
... Katalin szerepét ölti magára Bíró Kriszta, Dobra Mara és Kerekes Viktória a Teher alatt nő - avagy: itt nem lehet megmaradni című produkcióban. A korabeli újságcikkekből, naplókból és levelekből összeállított darab nem nosztalgikus múltidézés: kiderül az est során, hogy az egykori színésznők más-más korban, de ma is időszerű dilemmákkal és kihívásokkal küzdöttek nőként és magyar m...
2019-05-06 10:02:08
Ágyúgolyófa gyógyító hatásairól
... például gyomorpanaszokra, de megfázás esetén is ehhez a növényhez fordultak. Ha fogfájás gyötörte őket, akkor a fa fiatal leveleit alkalmazták, vagyis szorították azt a fájós fogra. A levelekből készült kivonattal pedig különféle bőrbetegségeket orvosoltak.

Az ágyúgolyófával trópusi botanikus kertekben is találkozhatunk. A fa nemcsak szép, hanem nagyon különleges is, a ...
2019-04-27 17:25:02
Erdei madársóska
... kirándulás során szomjoltóként is jól beválik, csak arra kell figyelni, hogy amikor virágzik a növény, akkor mérgező. Ilyenkor ne fogyasszuk el!.

- A friss, vagy szárított levelekből készült tea kitűnő szájöblítőszer.

- Megszünteti a gyomorégést, az enyhébb máj- és emésztési zavarokat.

- Belsőleg: vizelethajtó, lázcsillap...
2019-03-11 10:24:58
Erdei mályva gyógyhatásairól
... funkcionáló gyógynövényt már az ókorban is fogyasztották, mégpedig zöldségként. A növény fiatal leveleit főzték meg, pontosabban főzeléket készítettek belőle. Gyógyító hatását is élvezték, a levelekből borogatást készítettek, ha skorpiócsípést szenvedtek.

Gyógyító célokra az erdei mályva leveleit és virágait is fel lehet használni, hiszen mindkettő meglehetősen gazdag n...
2019-02-28 20:01:18
Közösen tárja fel a segesvári csatateret a PIM és a Hadtörténeti Múzeum
... hasonló jelentőségű hagyaték a 19. századi magyar történelemből. Irányi Dániel teljes hagyatékának eddig csupán töredékei voltak ismertek, a most a PIM-hez került anyag a politikusnak írt levelekből áll. A levelek szerzői között van mások mellett Andrássy Gyula, Henryk Dembinski, Teleki László és Vajda János is.
Irányi Dániel az elmúlt mintegy 170 év azon kevés magyar politi...
2019-02-26 21:12:55
1 2 3 ............40 41 ......60 61 .....79 80 81 
Címkék: Nemes Nagy Ágnes, MASZK Egyesület, Hadtörténeti Múzeum, Bíró Kriszta, Dobra Mara, Kerekes Viktória, Irányi Dániel, Andrássy Gyula, Henryk Dembinski, Teleki László, Vajda János, borókabogyó gyógyhatásairól, szőke pasi, segesvári csatateret, felhasznált részétől, gyógyteák megszokott, leveleivel sebeket, őslakók főzeteket, elfertőződött sebeket, apróra vágott, kovácsok fújtatója, halászok hálóvarró, egyik legfontosabb, levelekből pedig, fekete bodza, indiánok fagyási, csónakkal jutott, csillagokból kiszámítottam, legközelebbi lakott, korabeli újságcikkekből, egykori színésznők, növényhez fordultak, fájós fogra, levelekből készült, ágyúgolyófával trópusi, enyhébb máj-, növény fiatal, levelekből borogatást, erdei mályva, levelek szerzői, elmúlt mintegy, megpróbálhatnánk, gyomorpanaszokra, emésztésserkentő, bőrbetegségeket, gyógyhatásairól, iszappakolással, ágyúgolyófával, újságcikkekből, szájöblítőszer, találkozhatunk, skorpiócsípést, többféleképpen, történelemből, összeállított, elfertőződött, gyógynövények,
© 2013 TVN.HU Kft.