Belépés
Aratóleves
... zsiradékban megpirítjuk a hagymákat, majd a liszttel összesütjük. A tűzről félrehúzva hozzáadjuk az őrölt pa...
2018-08-09 11:39:52
Nagyi féle zöldborsóleves
...
Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük kb. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.
A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, 10 percig...
2018-07-09 23:47:40
Magyaros gombaleves húsgombóccal
... majoránnával.
Rövid ideig pároljuk, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, kicsit pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával elkeverjük és felöntjük kb 1,5-2 l vízzel. Belerakjuk a levesbe a zeller leveleket, a paprikát, és a paradicsomot és lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a levesünk addig elkészítjük a húsgombócokat. A kolbászhúshoz hozzáadjuk a felve...
2018-07-05 23:44:36
Városlődi tejfeles krumplileves
... zöldjét és egy babérlevelet. Amikor minden megpuhult, 2 deka zsírból és 2 deka lisztből világos rántást készítünk. A rántásb...
2018-06-11 11:17:23
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
... megpirítjuk. Néhány gomba-, hagyma- és sonka szeletet félre tesszük, melegen tartjuk. A többit felöntjük a levessel és felforraljuk.
A keményítőt csomómentesen elkeverjük a tejszínben, és a levesbe öntjük. Összeforraljuk és alacsony hőfokon 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót és további 3 percig főzzük. Közben a petrezselyemzöldből keveset félre teszünk a díszítéshez, a több...
2018-05-19 13:51:23
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
... elkezd levet engedni, majd ráöntjük a gomba levét. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tárkonyt és egy kevés ételízesítőt. Ha a hús megpuhult, a tejfölt kikeverjük a liszttel és egy kis lével,...
2018-05-02 23:36:29
Görög citromos csirkeraguleves
... vágjuk, majd visszarakjuk az alaplébe.
A tojásokat a citrom levével kikeverjük. Apránként belekeverünk kevés forró levest, majd a folyadékot folytonos kevergetés mellett a levesbe öntjük. Forralni nem szabad, csak összemelegítjük, különben összeugrik a tojás. Tálalás előtt felaprított petrezselyemzölddel vagy citromkarikával tálaljuk.

...
2018-04-30 23:21:17
Krémes gombaleves
... 5 percig forraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot.
A tasakos leves tartalmát csészébe öntjük, hozzákanalazunk a forró levesből, majd simára keverjük.
Beleöntjük a levesbe, és újra felforraljuk. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemzölddel, tört csilivel, és ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt.

...
2018-04-19 23:40:19
Ezt is jó tudni !
... képességük, antioxidánsaik miatt érdemes fogyasztani őket, segítik az immunrendszer működését. A betegeknek mindig gyógyító csontlevest javasolnak. A levesek gyógyító hatását segítik a levesbe kerülő fűszerek is. A bors, a kurkuma , a fokhagyma, a kakukkfű, a gyömbér és a csípős paprika is erősítik a szervezetet.

-A tökéletes csontlevesek, húslevesek titka: Csontlevest ...
2018-04-17 21:15:27
Tallóztam
...
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös hel...
2018-03-23 21:43:48
1 2 3 ......24 25 ...37 38 ...48 49 50 
Címkék: VÉGI MENÜAJÁNLAT, liszttel összesütjük, tűzről félrehúzva, olajat felforrósítjuk, levesbe öntjük, levesbe szórjuk, zeller leveleket, levesünk addig, kolbászhúshoz hozzáadjuk, többit felöntjük, keményítőt csomómentesen, gomba levét, kevés ételízesítőt, tejfölt kikeverjük, citrom levével, folyadékot folytonos, tasakos leves, forró levesből, immunrendszer működését, betegeknek mindig, levesek gyógyító, levesbe kerülő, csípős paprika, levesbe leggyakrabban, gyúrt tésztát, hozzákanalazunk, petrezselyemmel, csirkeraguleves, összemelegítjük, pirospaprikával, citromkarikával, összeforraljuk, zöldborsóleves, felforrósítjuk, antioxidánsaik, immunrendszer, pirospaprikát, csomómentesre, összekeverjük, tojássárgáját, kolbászhúshoz, csomómentesen, húsgombócokat, leggyakrabban, ételízesítőt, csontlevesek, felforraljuk, visszarakjuk, krumplileves, majoránnával, paradicsomot, babérlevelet, belekeverünk, húsgombóccal, megszárítjuk, gyúródeszkán, menüajánlat, díszítéshez, felengedjük, csontlevest, megpirítjuk, zsiradékban,
© 2013 TVN.HU Kft.