|
|
|
... salátához adva képes olyan betegségek kezelésére, illetve a tünetek enyhítésére, mint az artritisz, asztma, bronhitisz vagy bizonyos bőrbetegségek.
Igen sokoldalúan használható: levesek, (különösen fehér babból készült) főzelékek, saláták, szószok, pácok, sültek, mártások, darált húsok, halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez, gyógyt... |
2024-03-02 21:45:58 |
|
|
|
|
|
|
... ugyanis kisimítják a ráncokat, elűzik a tavaszi fáradtságot, és el is lazítanak.
Bazsalikom - Relaxálj!
Ez a csodásan illatozó növény sokkal többre képes a saláták és a levesek ízesítésénél: segíti az emésztést, oldja a görcsöket, sőt, még az enyhe hőemelkedést is megszünteti. Ráadásul a léleknek is hasznos, teaként fogyasztva segít a stressz leküzdésében, és megn... |
|
2024-03-02 21:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... krémszínű, hosszú és kúp alakú, hasonlít a sárgarépához.
Íze édeskés, diós, különösen akkor, ha a növényt az első fagy után gyűjtik be.
A paszternákot gyakran használják levesek, pörköltek és egyéb ételek ízesítésére, de önmagában is elkészíthető, például sütve vagy párolva.
Gazdag tápanyagokban, különösen a rostban, a C-vitaminban és egyes B-vitam... |
2024-02-24 07:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... gazdag talajt kedveli.
Közönséges és gyakori az egész országban. Fűszeres, jellegzetes íze miatt leveleit és fiatal hajtásait gyakran használják nyers ételek, saláták, vegyes levesek, vegyes főzelékek, burgonyás ételek alkotórészeként. A fiatal hajtásokat és leveleket virágzás előtt gyűjtsük. Későbbi időpont az erős ízhatás miatt nem tanácsos.
Sörkészítésnél... |
|
2024-02-23 19:57:16 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsánéhoz hasonlítják az okra ízét, a termés textúrája kétségtelenül más, mint a közismertebb lila zöldségé. A megfőzött okrahüvelyek ránézésre zselészerűvé válnak, így remekül alkalmazhatók levesekben vagy sautékban. Az okra egész termése fogyasztható, a magokkal együtt, csupán a két végét kell lecsippenteni. A hüvelyt ki lehet főzni, befőttnek is kiváló, és akár még nyersen ... |
|
2024-02-15 21:59:16 |
|
|
|
|
|
|
... krémszínű, hosszú és kúp alakú, hasonlít a sárgarépához.
Íze édeskés, diós, különösen akkor, ha a növényt az első fagy után gyűjtik be.
A paszternákot gyakran használják levesek, pörköltek és egyéb ételek ízesítésére, de önmagában is elkészíthető, például sütve vagy párolva.
Gazdag tápanyagokban, különösen a rostban, a C-vitaminban és egyes B-vitam... |
2024-02-15 21:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... tartották. Manapság a megtermelt napraforgóból olajat sajtolnak ki, leveleivel pedig a maláriásokat kezelik. Vízhajtó hatásúnak tartják.
A napraforgó megtisztított csíráját saláták, levesek, főzelékek, gazdagítására, ízesítésére használhatjuk.
Enyhén sós ízű zöldje salátának kiváló. Fogyaszthatjuk vegyes zöldsalátákban, szendvicsben, levesben. Tehetjük kenyé... |
2024-02-11 23:23:52 |
|
|
|
|
|
|
A sárgarépa egész évben beszerezhető, a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget.
Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásunkba, hiszen karotinjai erősítik az immun... |
2024-02-11 22:27:20 |
|
|
|
|
|
|
... az összes vitaminunk megtalálható.
Ezen kívül pedig tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot és vasat is. Nem véletlen, hogy már nagymamáink receptjei között is a rántott levesek álltak az első helyen, ha betegség gyógyításáról volt szó. És valóban érdemes is kihasználnunk jótékony hatásait.
A XIII. század óta Európa egyik legkedveltebb fűszernövénye. De ... |
2024-02-10 23:55:46 |
|
|
|
|
|
|
... fenntartani a szív- és érrendszer egészségét is.
Nézzük meg, hogy mire is használhatjuk ennek a két hagymának a héját. Nemcsak a hagymaféléket, de a hagymahéjat is felhasználhatjuk levesek, pörköltek és egyéb ételek készítéséhez. Azonban először meg kell párolnunk, főznünk a hagymahéjat. Tegyünk egy edénybe vizet, majd adjuk hozzá a megmosott hagymahéjat. Fűszereket is ... |
2024-02-08 22:33:22 |
|
|
|
|