|
|
|
... citromhéjat lehűtjük és hozzákeverjük. Porcelántégelybe tesszük, hűtőszekr... |
2010-10-04 15:23:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Gumója és zöldje is felhasználható. Átlagos C-vitamin tartalmán kívül sok ásványi anyagot, elsősorban kalciumot és foszfort tartalmaz. illóolaj tartalma adja sajátos ízét. Gumójából levesek ízesítésén kívül levest, salátát készíthetünk. Levélzetét fűszernövényként ételek ízesítésére használjuk fel. Felhasználhatjuk mártások készítésére is.
A zeller gumóját éles kis késs... |
|
2010-10-04 15:20:42 |
|
|
|
|
|
|
... átteleltethető.
Aromatikus, illó olajokat, szaponint és cseranyagokat tartalmaz. Morzsolt levelének illata enyhén kámforra emlékeztető, keserű ízű.
Friss vagy szárított leveleit egyes leveseken és mártásokon kívül, főleg bárány-, vad-, továbbá szárnyas húsból készült sültek, valamint töltött húsételek ízesítésére használjuk. Fokhagymával és kakukkfűvel társítva roston sü... |
2010-10-04 15:18:16 |
|
|
|
|
|
|
... a bélnyálkahártya-gyulladás kezelésére használják.
A tüdőfűnek nem cs... |
|
2010-10-03 21:01:29 |
|
|
|
|
|
|
... tegyünk, ha elsóztuk az ételt?
Az átszűrt leveshez adjunk egy kis vizet.
Nyers tojásfehérjét csurgassunk a levesbe, és ha megkocsonyásodott emeljük ki.
Rántott levesekbe tegyünk nyers burgonyát, és ízesítsük sok petrezselyemmel.
A levesek és más ételek elsózása esetén tegyünk bele egy késhegynyi szódabikarbónát.
Mit tegyünk, h... |
|
2010-10-03 20:33:14 |
|
|
|
|
|
|
... Nyersanyagainkat vékonyan hámozzuk, mivel közvetlenül a héj alatt találhatjuk a legtöbb vitamint.
- A főzéssel készülő zöldségeinket mindig rövid lében főzzük. A főzőlevet használjuk fel levesek, főzelékek, mártások készítéséhez, mivel a kioldódás során értékes táp- és ízanyagokat tartalmaznak.
- Nyers zöldsalátáinkat csak közvetlen a tálalás előtt keverjük össze.
... |
2010-10-03 14:57:31 |
|
|
|
|
|
|
... kápia paprikával is, és egyébként is több verziója létezik a zakuszkának, a fenti egy a sok közül.
* Felhasználható szendvicskrémként, ízesítésre is, pl. főzelékekbe, húsokhoz, levesekbe, egytálételekbe, omlettbe.
* A fenti adagból jó sok üveg zakuszka lesz, de nem baj. Sokáig eláll, de el is ajándékozhatjuk! Javasolt kisebb üvegekbe (2-3 dl) tölteni, hogy ne men... |
2010-10-01 19:07:22 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére rácsorgatunk egy teáskanálnyit a maradék olajból, és azonnal lekötve, száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Megjegyzés: Az ajvar kiváló fűszerkeverék különféle pikáns mártások... |
2010-09-29 05:32:09 |
|
|
|
|
|
|
... A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet!
Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!
A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendsz... |
2010-09-28 21:30:58 |
|
|
|
|
|
|
... krumplipürét.
A metélőzeller egyszerűen a zeller zsenge, finom levélkéit jelenti: ezeket ugyanúgy fel lehet használni, mint a petrezselyem zöldjét. Használhatjuk saláták vagy levesek díszítéséhez, vagy húsételek dekorálásához is.
Immunerősítő és afrodiziákum
A zeller erősítő hatását már az ókori görögök is ismerték , igazán népszerűvé azonban a 17. száza... |
2010-09-27 15:44:54 |
|
|
|
|