Belépés
Zellerről, amit tudnunk kell
... Vizelethajtónak alkalmazzuk. Zellerlé: A zeller húsos gumóját hámozzuk meg, és léfacsaró edényben préseljük ki. Ízesíthetjük almával, répával. Fűszerként: Általában húsételek, főzelékek, levesek, mártások, grill-ételek, saláták elkészítésekor használják.
Nem árt, ha tudjuk, hogy vesegyulladás esetén a zeller illóolajának a használata tilos!!!

Tápanyagtartalom 100g-...
2008-04-23 16:02:00
Növény horoszkóp
... gyógyászatban a máj- és epebántalmak kezelésére is használtak. Ezenkívül erősíti az immunrendszert, jó nyákoldó, köhögéscsillapító. Friss hajtásaival ízesíthetők a saláták vagy a különböző levesek.

Tipp: A teát készítsük 3 dl vízzel és 2 teáskanál szárított vasfűvel. Ha ételbe használja, a sós íze miatt különös figyelmet kell fordítani a sózásra.

Bak
...
2008-04-21 10:37:02
Fokhagyma
... az érelmeszesedés ellen is hatásos, a Stanford Egyetem vizsgálatai (2007. február) azonban nem igazolták ezt az elképzelést.

Felhasználása
Fiatal növényekFelhasználják levesek, főzelékek, saláták, sültek, vadhúsok, szószok, kolbászáruk készítéséhez, de kedvelt a pirítóskenyér, vagy a lángosok ízesítéséhez is. A legtöbb húspác és húsfűszer-keverék már-már kötelez...
2008-04-20 14:13:47
Tippek és trükkök a konyhában
... odaégett...

Ha túlsóztuk a főzeléket, néhány evőkanál tejjel enyhíthetjük a sós ízt. Szintén jó megoldás egy nagyobb félbevágott burgonyát tenni bele, ami felszívja a só egy részét. Ez a trükk olyan leveseknél is alkalmazható, ahol a tej szóba sem jöhet. Forraljuk az ételt néhány percig a burgonyával, majd vegyük ki és dobjuk a szemétbe a sócsapdánkat.

Az oda...
2008-04-17 18:53:04
Zöldfűszerek karnyújtásnyira
Most, amikor az egész világ a főzés szenvedélyének hódol, ismét divat a zöldfűszerek felhasználása nemcsak salátákba, hanem sültek pácolására, mártások alapanyagaként, levesek ízesítésére is. Nem mindegyiket éri meg a konyhakertben termeszteni. Például a majoránna, az ánizs, a babér, borsmenta, fehér- és fekete üröm, a kömény, a mustár termesztése túlságosan kimerítené az egyszerű...
2008-04-17 01:01:58
Bajor gőzgombóc
... hőmérségleten megég a gombócok alja, ).

Lehúzzuk az edényt a tűzről, óvatosan előmelegített tálra emeljük a könnyedén szétválasztható gombócokat, és azonnal tálaljuk. Tartalmas levesek kísérőjeként, vaníliakrémmel, felforrósított dzsemmel, csümölcskompóttal kínálhatjuk.


...
2008-04-16 18:17:26
Recept
Tejszínes eperleves
Diétás jellemző: Zsírszegény
Kategória: Levesek, levesbetétek
Hozzávalók: 600 g eper,
100 g cukor,
4 dl tejszín,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál liszt,
1 db citrom,
5 g só,
1 g faháj,
2 db szegfűszeg
Elkészítés: A szegfűszeget,a fahéjat a sóval, a cukorral,a citrom levével kb 2l vízben összefőzzük.Leszűrve ke...
2008-04-13 10:35:22
Étel
... megrágni. Várni a következő harapással, amíg jól lenyeljük az előzőt. Fontos az étel hőmérséklete. Minden ételnek megvan a maga hőmérséklete, a saját optimális hőmérséklete. Külön egyes levesek, a leves, a húsleves, a kávé akkor jó, ha forró, a főétel többsége jó, ha meleg, ha érződik még a tűz melege, de csak annyira, hogy a szánk megégetése nélkül élvezhessük. Még fontosabb, kén...
2008-04-12 22:19:17
Praktikák
... forrásától számított 20 percig gőzöljük. Használatkor a zsírt vagy olajat leszedjük a tetejéről - ez is jó ízesítő -, a zöldségeket pedig saját zsírjában kissé átpirítjuk, és így tesszük a levesekbe, mártásokba. Ha marad belőle, az üveget újra kössük le, és a hűtőszekrényben néhány napig még eltarthatjuk.

Leveszöldség üvegben.

Egy kg sárgarépát, 50 dkg petrez...
2008-04-07 14:05:24
A vámpírok eredete
... leginkább, már csak az járhat a fejünkben, hogy hogyan szabaduljunk meg ezektől a kegyetlen élőlényektől. Ez már egy kicsit bonyolultabb, de kivitelezhető, csak kell hozzá sok fokhagyma (a levesekbe, ételekbe, ablakokra, ajtókra, zsebbe, és még ahová szinte lehet), és a legfőbb a tölgyfakaró, de ha ez nincs kéznél, akkor egy nyárs is megteszi. A mai Románia területén, anno, találh...
2008-04-04 08:33:37
1 2 3 ......................137 138 ............206 207 .........265 266 267 .274 275 276 
Címkék: Stanford Egyetem, vámpírok eredete, zeller húsos, zeller illóolajának, használata tilos, saláták vagy, különböző levesek, teát készítsük, érelmeszesedés ellen, lángosok ízesítéséhez, legtöbb húspác, nagyobb félbevágott, trükk olyan, ételt néhány, egész világ, főzés szenvedélyének, zöldfűszerek felhasználása, konyhakertben termeszteni, mustár termesztése, gombócok alja, könnyedén szétválasztható, citrom levével, következő harapással, étel hőmérséklete, maga hőmérséklete, saját optimális, kávé akkor, főétel többsége, szánk megégetése, zsírt vagy, zöldségeket pedig, üveget újra, hűtőszekrényben néhány, kegyetlen élőlényektől, kicsit bonyolultabb, tápanyagtartalom, karnyújtásnyira, vizelethajtónak, hűtőszekrényben, szétválasztható, érelmeszesedés, felforrósított, elkészítésekor, vaníliakrémmel, alapanyagaként, immunrendszert, szenvedélyének, vesegyulladás, konyhakertben, pirítóskenyér, felhasználása, gyógyászatban, hőmérségleten, előmelegített, kivitelezhető, ízesítéséhez, zöldfűszerek, sócsapdánkat,
© 2013 TVN.HU Kft.