|
|
|
... párolva: A paszternák sütve vagy párolva is kiváló. Egy kis olívaolaj, só és bors hozzáadásával süssük vagy pároljuk, amíg puha nem lesz.
Levesekben és főzelékekben: Kiváló alapanyag levesekhez és főzelékekhez, ahol kiemelkedik a finom és édes íze.
Püréként: Pürésíthetjük más zöldségekkel, például burgonyával, hogy gazdag és krémes köretet kapjunk.
Nyersen salátákba... |
2024-02-24 07:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... A paszternák sütve vagy párolva is kiváló. Egy kis olívaolaj, só és bors hozzáadásával süssük vagy pároljuk, amíg puha nem lesz.
Levesekben és főzelékekben: Kiváló alapanyag levesekhez és főzelékekhez, ahol kiemelkedik a finom és édes íze.
Püréként: Pürésíthetjük más zöldségekkel, például burgonyával, hogy gazdag és krémes köretet kapjunk.
Nyersen salátá... |
|
2024-02-15 21:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... beépült a nemesi konyha fűszerei közé.
Mára a fahéj egyáltalán nem drága fűszer - még akkor sem, ha a régi magyar konyhához hűen nemcsak az édes alapú recepteknél, hanem a levesekhez és a sültekhez kínált mártásokba is teszünk belőle egy-egy csipetnyit.
Gyógyászati felhasználása
Emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt használják... |
2024-01-19 20:26:45 |
|
|
|
|
|
|
... ráadásul nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns vitaminokat, mint például A-vitamint és C-vitamint. Az ibolyából remek gyógyteát is készíthetünk, de péksüteménybe is belesüthetjük, levesekhez is hozzáadhatjuk, illetve salátákat is tehet pikánssá ez az illatos virág.
A körömvirágot gyakran adják krémekhez, mint például A-vitamint és C-vitamint. Az ibolyából remek gyógyt... |
|
2023-12-12 22:09:05 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt lenmagot egy pohár vízben. Naponta fogyassza ezt pár hónapon keresztül, amíg kielégítő eredményt nem hoz a kúra.
- Gazdagítsa étrendjét lenmaggal, könnyedén salátákhoz, levesekhez és moothie-hoz keverheti.
3. Fodormenta tea
A menta tea anti-androgén tulajdonságokkal rendelkezik. A Fitoterápiai Kutatás című folyóiratban megjelent kutatás kimutatta, ... |
|
2023-11-14 20:53:20 |
|
|
|
|
|
|
Otthoni gyógymódok a PCOS (policisztás petefészek betegség, policisztás ovárium szindróma) kezelésében
A PCOS-os nőknél gyakran előfordulnak kisebb gyulladások, amelyek hozzá járulhatnak az inzulinrezisztenciához. A PCOS pontos oka azonban ma még nem feltárt. Azonban, a genetika fontos tényező, mivel a PCOS egyazon családban gyakrabban megfigyelhető.
Ez a tün... |
2023-02-02 18:49:57 |
|
|
|
|
|
|
... emberi kezek végzik. Az élénksárga színű fűszer jellegzetes ízt kölcsönöz az ételeknek. Hozzáadhatjuk péksüteményekhez, salátákhoz, burgonyához, rizshez, húsételekhez, mártásokhoz és levesekhez egyaránt. A népi és a hagyományos gyógyászat gyakran alkalmazza ezt a gyógynövényt asztma és köhögés esetén, mégpedig azért, mert köptető hatással rendelkezik és nagyszerűen oldja a letapad... |
2022-11-03 21:41:41 |
|
|
|
|
|
|
... ennek a fűszernek a segítségével.
A tárkony is a francia konyha egyik kulcsfontosságú gyógynövénye. Íze remekül passzol a baromfihoz, a tojásételekhez, marhahúshoz, zöldséges levesekhez és salátaöntetekhez.
A gyömbér érdekes ízvilága főleg a köretekkel, például a burgonyával és a rizzsel harmonizál leginkább, de gyümölcsös ételeknek is kellemes ízt kölcsönöz.... |
2022-10-14 20:21:16 |
|
|
|
|
|
|
... zöld színű zöldséget. Szervezete megtisztítása és a nem kívánt hasi zsírpárnák eltüntetése érdekében ebéd és vacsora előtt fogyasszon el fél pohárnyi zeller levet, vagy adja a zellert levesekhez és salátákhoz. A hasi zsírpárnák csökkentése mellett a zeller a méhrák kialakulási esélyeit is csökkenti a benne található apigenin nevű természetes összetevőnek köszönhetően. A problémák ... |
2022-09-22 15:22:48 |
|
|
|
|
|
|
... kimutatták, hogy gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Hasonló a hatása, mint az ibuprofennek, aktív összetevője a gingerol. Készíthetünk belőle teát. Hozzáadhatjuk turmixitalokhoz, levesekhez, süteményekhez és kekszekhez, de a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk.
Az édes és lédús ananász szintén gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Csökkenti a duzzanatot az ol... |
2022-09-22 12:38:33 |
|
|
|
|