|
|
|
... fokra előmelegítjük a sütőt.
4. A csülköt áttesszük egy nagyobb sütőedénybe, rálocsoljuk a sört, lefedjük és így s... |
2010-11-24 19:18:13 |
|
|
|
|
|
|
... kávét, akkor előre kell megmondani, hogy mennyire legyen cukros, nehogy meglepetés érjen bennünket.
Szóval feltesszük a forralónkat a tűzre és kb 5 percig forraljuk. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk egy percet ülepedni. Kis üveg vagy porceláncsészékbe töltjük. Ennél a pontnál kell eldönteni (vagy megkérdezni a kedves vendéget), hogy szereti-e a kávé fejrészét (a fo... |
|
2010-11-12 11:24:18 |
|
|
|
|
|
|
... melegíteni a karamellt. Ha nincs akkor ez kb. 25 perc.
3. Az almákat megmossuk, és erős pálcikákat szúrunk beléjük középig.
4. Miko... |
2010-11-01 11:03:08 |
|
|
|
|
|
|
... tököket négybe vágjuk, rátesszük azt is.
4. Lefedjük és egész éjszakára hűtőbe tesszük.
5. Másnap ... |
|
2010-11-01 10:27:03 |
|
|
|
|
|
|
... tököket négybe vágjuk, rátesszük azt is.
4. Lefedjük és egész éjszakára hűtőbe tesszük.
5. Másnap ... |
|
2010-10-30 23:48:48 |
|
|
|
|
|
|
... levét leszûrjük, ráöntjük a hagymás zsírt, összekeverjük és krumplitörőn átnyomjuk.
=A libamájat feltesszük sülni. Fedő alatt pároljuk, míg a tejet el nem fövi. Ekkor levesszük a fedőt s hirtelen, zsírjára sütjük a hájat, májat. Egyforma vastagságúra szeleteljük.
=Megmosunk és kimagozunk két csésze aszalt szilvát. Fûszeres, cukros, vörösborban fé... |
2010-10-28 05:55:05 |
|
|
|
|
|
|
... főni, miközben kézi habverővel állandóan kavarjuk. Amikor már jó sûrû, belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Néhány perc múlva ez is megfő. Ekkor a tûzről levesszük és hozzákeverünk 15 dkg rama margarint. Félretesszük hûlni.
=A locsoló cukoroldat elkészítése:
A 3 dl vízbe beletesszük a 20 dkg kristálycukrot, egy citrom lereszelt hé... |
2010-10-28 05:11:36 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére egy kis zsírt teszünk, (tudom, olajjal egészségesebb a sütés-főzés), de zsírral finomabb. Alufóliával betakarjuk, és betesszük a sütőbe. Amikor már puhának érezzük a húst, a fóliát levesszük róla, és pirosra sütjük. Étkezés előtt tálra helyezzük, és úgy tálaljuk.
Tipp!
Római tálban is elkészíthető, talán még praktikusabb. Itt viszont ügyeljünk arra, hog... |
2010-10-24 12:07:04 |
|
|
|
|
|
|
... kézzel jól összeverjük.
Ha már mindent kiszedtünk az abálóból, a zsírját leszedjük egy fazékba, ebbe tesszük a ledarált vöröshagymát, együtt jól átsütjük, mikor a hagyma puha, levesszük a tűzről és melegen tartjuk. A belsőséget ledaráljuk, sóval, borssal, szegfűborssal fűszerezzük, a vérest darált köménymaggal, és vigyázva sózzuk, mert a vér már sós. Ha már ízesnek tar... |
2010-10-24 10:28:09 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel (vagy tejjel), hogy a borsót befedje.
Mikor a borsó megpuhult, egy pohárban a lisztet vízzel (vagy tejjel) kikeverjük, hozzáöntjük a borsóhoz. Kevergetjük, és néhány perc múlva levesszük a tűzről. Végezetül beletesszük az apróra vágott petrezselymet.
Hozzá kínálhatunk, sült virslit, tükörtojást, vagy mint jelen esetben is: sült oldalast.
Jó étvágyat!... |
2010-10-23 19:23:07 |
|
|
|
|