|
|
|
... közé
5 tojásfehérjét kemény habbá verünk. Hozzáadunk 42 dkg porcukrot, 1 vaniliáscukrot, 4 evőkanál forró mézet.
Gőz fölött kanállal keverjük kb. 30 percig.
Ha levesszük a tűzről 25 dkg vágott diót keverünk bele.
Ostyalap(ok) közé tesszük. A krém legalább 2 cm vastag legyen a két lap között. Másnapig erősen lepréseljük.
B... |
2010-02-26 17:01:50 |
|
|
|
|
|
|
... kakaóport, a pudingport. Végül belekeverjük a sót, szódabikarbónát és a lisztet.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
6. Ha megsült, levesszük róla a papírt, és ha kihűlt, kettévágjuk.
Krém elkészítése:
1. A tejszínt a cukorral habbá verjük.
2. Belekeverjük a zseléfixet, és nagyon kemény ... |
|
2010-02-22 18:03:17 |
|
|
|
|
|
|
... kihűtjük és kettévágjuk.
A zselatint fél dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rá... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, edénybe tesszük és fölengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszünk 1-2 evőkanál margarint (ez ízlés dolga, ki is hagyható belőle), és sót. A répákat nagyon puhára főzzük, aztán levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű tejszínt, amitől lágyabb lesz az étel íze. Az egészet összeturmixoljuk. Majd ízlés szerint cukrozzuk.
Sárgar... |
|
2010-01-15 19:20:58 |
|
|
|
|
|
|
... párt.
Amott legel egy pej csikó magába,
Száz béklyóba van a lába bezárva.
Eredj pajtás, fordítsd meg azt a csikót,
Hadd vágjam le a lábáról a bék... |
|
2010-01-05 16:26:41 |
|
|
|
|
|
|
... deci vizet aláöntünk, majd lefödve, kis lángon, kb. 40 perc alatt vajpuhára pároljuk. Az utolsó 4-5 percre a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, ha kell utánaízesítjük. Amikor kész, fedelét levesszük, a húst nagy lángon 3-4 perc alatt zsírjára sütjük. Ezzel kész is a brassói. Aki szereti, szaftosabbra is főzheti. Ehhez 1 csapott evőkanálnyi lisztet 2-2,5 deci hideg vízzel simára kev... |
2010-01-03 11:30:50 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
4 e.k. szeletelt mandula
Elkészítés:
Fogunk egy serpenyőt, megolvasztjuk benne a vajat, rádobjuk a fölkockázott hagymát, amit szépen megfonnyasztunk.Ha kész, levesszük a tűzről a hagymát, hozzákeverjük az apróra kockázott ananászt, a két tojás sárgáját és a tejfölt, majd megsózzuk, megborsozzuk, beleszórjuk a petrezselymet. Ezek után annyi zsömlem... |
2009-12-23 15:56:05 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk, majd beleszórjuk a rizst, és puhára f zzük. A f zési id felénél hozzáadjuk a
cukrot és a fahéjat. A citromok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Amikor a rizs kész, levesszük a t zr l,
állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, a citrom héját és levét, végül a margarint, majd simára keverjük, és
kih tjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük,... |
2009-12-11 15:56:33 |
|
|
|
|
|
|
... réteg ismét túró legyen. A tetejére babapiskótát rakunk. Lezárjuk a formát és betesszük a hûtőszekrénybe. Kb. 1 óra múlva kivesszük, ráfordítjuk a tálcára. Az alsó tetőt levesszük, így könnyen leemelhetjük a formát róla. A végén még díszíthetjük gyümölccsel és tejszínhabbal.
Túrótorta II.
Hozzávalók: 1/2; kg túró, 1/2; Ráma, 30 dkg porcukor, 5 tojá... |
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... pirul.
Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés delikáttal, és feltesszük főni.Mire elfővi a levet,akkorára majdnem megpuhul a tarhonya.Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk, majd így, a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni.
Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze. Amikor a pörkölt is ... |
2009-10-27 14:34:43 |
|
|
|
|