|
|
|
... dkg fehér és 50 dkg lilakáposzta
só
cukor
ecet
olaj
kávéskanál köménymag
2 szem szegfűszeg és bors
1/2dl vörösbor vagy pezsgő
Elkészítés: a libacombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük majoránnával. Lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat két ujjnyira betakarja. Az almát felszeleteljük, és a combok mellé rakjuk a lábasba.... |
2021-11-03 18:31:18 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb cikkekre vágott almát, a babérlevelet és a fahéj darabokat. A lábasra rárakjuk a fedelét, majd 110 fokra előmelegített sütőben 4,5 óra hosszat sütjük (konfitáljuk).
A libacombokat kivesszük a zsiradékból, és egy tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tovább pirítjuk a bőrét, ízlés szerint.
Tálaláskor köretként most krumplipürét kínáltam, és felezett őszi... |
|
2021-03-18 21:56:59 |
|
|
|
|
|
|
... héjában főtt burgonya, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 libacomb.
Egy tepsit kiolajozunk, a beáztatott savanyú káposztát a vízből kinyomva elterítjük rajta. A libacombokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd őrölt borssal is bedörzsöljük, és a káposzta tetejére tesszük.
A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a combok melletti rések... |
2018-08-08 14:06:02 |
|
|
|
|
|
|
... 60 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
6 dkg vaj
1 csipet őrölt szerecsendió
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
A libacombokat bedörzsöljük a száráról lemorzsolt kakukkfű levelekkel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalán. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. egy óra alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. (A... |
|
2017-11-10 23:24:03 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósított olajon pirítsuk meg a megtisztított, felaprított újhagymát. Adjuk hozzá a burgonyát, és kevergetve pirítsuk aranyszínűre.
6. Rendezzük tányérokra a félbevágott libacombokat, és halmozzuk melléjük a káposztát, továbbá a burgonyát. A pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.
... |
|
2016-11-10 23:14:01 |
|
|
|
|
|
|
... minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk. A hagymát felaprítjuk, a gombát é...
Fényezett libacomb recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A libacombokat megtisztítjuk, majd besózzuk, és kuktában 3 dl vízzel puhára pároljuk. Utána tepsibe tesszük és bekenjük a mézzel, majd pirosra sütjük. Mártás készítése: a fokhagymát össze...
Fokhag... |
2015-11-11 08:27:04 |
|
|
|
|
|
|
... bors
2 szál rozmaring
2 szál kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 közepes db vöröshagyma
Sütőzsiradék
1 kg libazsírelkészítés
A libacombokat egy hőálló tálban (legjobb az öntöttvas edény) elrendezzük.
Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a vöröshagymát, a fűszerereket (rozmaring, kakukkfű, babérlevél, só, bor... |
2015-11-09 20:12:39 |
|
|
|
|
|
|
... vörösborecet,
2 evőkanál száraz vörösbor,
2 jonatán alma,
2 evőkanál dzsem,
3 evőkanál cukor,
só,
bors,
szegfűszeg
Elkészítés:
A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk.
A húst áttesszük egy tepsibe, aláöntjük a l... |
2015-11-09 17:11:42 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... szárazra. Ezután alaposan dörzsöljük be sóval. A libazsírt olvasszuk fel, keverjünk hozzá ízlés szerint őrölt borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és egy kevés sót. Forgassuk bele a besózott libacombokat, majd fedjük le a tálat, és pár órára (akár egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Egy tepsibe helyezzük egymás mellé a bepácolt combokat, ö... |
2014-11-23 19:18:31 |
|
|
|
|