|
|
|
A leghatékonyabb szagsemlegesítők
A száraz lábakhoz vezető első lépés a megfelelő zokni kiválasztása. Óvakodjunk a műszálas termékektől! A pamut jobban felissza a verejtéket. Ami a cipőt illeti: a szűk, levegőt nem áteresztő lábbeli rossz hatású. Ha ilyet viselünk, mindennap más cipőt húzzunk, hogy kiszellőzzenek és kiszáradhassanak. Különösen fontos, hogy az utcán visel... |
2007-06-18 00:24:15 |
|
|
|
|
|
|
A rafinált sütés
Csak kevesen gondolnak arra, hogy egy-egy étel egyedi ízének kialakítása nemcsak fűszerezéssel, különleges nyersanyagokkal történik, hanem konyhatechnikai eljárásokkal is. Sütéskor például a meleg levegőben - azaz a sütőben - a készítendő étel felületén semmi mással nem pótolható pörzsanyagok keletkeznek. Növeli az ízhatást, ha a húsokat saját levü... |
|
2007-05-20 02:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... Kedves Jocó!
1.ső strófa
De szeretnék gazdag lenni,
Egyszer libasültet enni,
Jó ruhába járni kelni,
S öt forintér kuglert venni.
2. strófa
Mig a cukrot szopogatnám,
Uj ruhámat mutogatnám,
Dicsekednék fűnek fának,
Mi jó dolga van Attilának.
1916-1918 (?)... |
2007-01-24 17:07:44 |
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi ételek
Almával töltött fácán
Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz... |
|
2006-12-10 19:03:21 |
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi ételek
Almával töltött fácán
Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz... |
|
2006-12-10 14:36:50 |
|
|
|
|
|
|
Májjal töltött libasült
1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfűbors, só, bors, fehérüröm, keményítő.
A libát fűszerezem és a hasába teszem a fehérürmöt. A májat darabokra vágom, majd a vajjaé és a hagymakockákkal rövid ideig pirítom. Összekeverem a a beáztatott és kinyomott zsemlét, a tojást és a májat. Ezzel m... |
2006-11-09 17:38:27 |
|
|
|
|
|
|
Akkor főzzünk ma is valamit, bár ez inkább a Márton napi ebédnek felel meg:
Libasült vörösboros káposztával
Hozzávalók 4 személyre:
4 libacomb,
6 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma,
1 kisebb fej vörös káposzta,
1 evőkanál vörösborecet,
2 evőkanál száraz vörösbor,
2 jonatán alma,
2 evőkanál ribizli dzsem,
3 evőkanál cukor... |
2006-11-09 17:35:02 |
|
|
|
|
|
|
Napi történetek 5.
Na elért engem is a technika ördögének, jobb és bal keze! Sajnos a monitorom megadta magát az enyészetnek, most vihetem garanciális javításra, mert természetesen garanciaköteles még a kütyü. Valószínűleg eltart egy darabig a javítása, ahogy ez ilyenkor lenni szokott.Szerencse hogy a régi monitorom még meg volt és azt tudom használni a javítás id... |
2006-10-19 18:48:58 |
|
|
|
|