|
|
|
... Limoncello trüffel
300 g fehércsokolád
50 g tejszín
40 g puha vajreszelt citromhéja
50 ml limoncello házi készítésű
is
150 g f... |
2018-07-21 15:32:42 |
|
|
|
|
|
|
Matcha teás biscotti fehér csokoládéval
Hozzávalók
24 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 db egész tojás
1 db tojásfehérje
1 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja
2 ek tejszín
1 tk matcha zöld teapor
6 dkg puha vaj
5 dkg fehércsoki-pasztillák vagy fehér csoki apróra kockázva... |
|
2018-03-26 22:04:45 |
|
|
|
|
|
|
Limoncello (citromlikőr):
Hozzávalók. 4 db citrom, 2 db lime, 50 dkg cukor, 1 vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd, 1 l tiszta szesz vagy semleges ízű pálinka, fél l víz.
2 l-es üvegbe teszem a szétvágott vanília rudat, a meghámozott és apróra vágott citromokat és a vékony héjukat is A fehér részt gondosan le kell vágni, mert keserű lesz. A cukorból fél liter ví... |
2017-11-25 18:24:54 |
|
|
|
|
|
|
... csipet só
1 db vaníliarúd
25 dkg puha vaj
10 dkg cukor
15 dkg nyers marcipánmassza
5 db tojás
7,5 cl tej
3 ek citromlikőr (limoncello)
15 dkg porcukor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mandulát finomra őröljük, a fehér csokoládét durvára aprítjuk. A citromo... |
|
2017-10-12 23:10:24 |
|
|
|
|
|
|
... kávét, a sűrített tejet, a konyakot. Ezeket összekeverjük. Ha kicsit hűlt, a tejszínhez keverjük. Hűtőbe tesszük, néhány napot érleljük, ezután fogyasztható.
A nagy olasz: limoncello
Hozzávalók: 10 db citrom, 5 dl 40 %-os alkohol, 35 dkg kristálycukor, 3,5 dl víz.
Elkészítés: Alaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval s... |
|
2017-08-23 13:47:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Az olaszok nemcsak ételben, borban és kávéban nagyok, hanem édes likőrökben is hatalmasok. Itt van például a zseniális Aperol és persze a limoncello, sőt egyre népszerűbb Olaszországon kívül is nyári krémlikőrjük, a meloncello...
Hozzávalók:
50 dkg érett és édes sárgadinnye
3 dl vodka
2,5 dl tej
25 dkg cukor
1 teáskanál vanília-kivonat... |
2017-07-24 18:54:04 |
|
|
|
|
|
|
... kávét, a sűrített tejet, a konyakot. Ezeket összekeverjük. Ha kicsit hűlt, a tejszínhez keverjük. Hűtőbe tesszük, néhány napot érleljük, ezután fogyasztható.
A nagy olasz: limoncello
Hozzávalók: 10 db citrom, 5 dl 40 %-os alkohol, 35 dkg kristálycukor, 3,5 dl víz.
Elkészítés: Alaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval s... |
2016-03-21 17:04:59 |
|
|
|
|
|
|
... héját!
Hozzávalók
3 egész tojás, ketté választva
3 púpozott ek sima liszt
3 ek cukor
1/2 zacskó Dr. Oetker Sütőpor
csipet só
vaj és liszt a forma kikenéséhez
1 dl limoncello (vagy 0,5 dl cukorszirup 0,5 dl citromlével keverve)
50 dkg tehéntúró
1 citrom leve
1 zacskó Dr Oetker Finesse Természetes Bourbon Vaníl... |
2016-03-01 13:57:04 |
|
|
|
|
|
|
... világszerte, és persze már sehol sem a gyógyszertárak polcairól lehet hozzájutni.
A limoncello kedvelt digesztív likőr Olaszországban
A rendszerint igen nagyszámú gyógynövény, amit vagy felfőznek és lepárolnak, vagy alkoholban áztatnak, a gyomorkeserűkben természetese... |
2015-10-02 23:25:31 |
|
|
|
|
|
|
... keresztül csempészhetünk bele a télifagyi töltelékébe, hanem simán a krémbe is belekeverhetjük. Puncskrémhez adhatunk kevés rumot, s egy könnyed citromos túrókrémhez kerülhet egy kevés limoncello. A krémbe tehetünk apróra tört vagy darált mogyorót, diót vagy más csonthéjast, kókuszreszeléket, reszelt csokoládét vagy apróbb csokoládépasztillát is.
A tölcsért tölthetjük r... |
2015-03-01 22:28:49 |
|
|
|
|