|
|
|
... tejberizs
100 g tejszín
Elkészítés:
A puha margarint vagy vajat dolgozd össze a porcukorral és egy csipet sóval, majd add hozzá a tojást, rövid keverés után pedig a lisztet. Lisztes kézzel formálj a tésztából egy golyót, csomagold fóliába és tedd a hűtőbe legalább két órára. Ezután nyújtsd ki a tésztát egy belisztezett deszkán kör alakúra, majd tedd kiv... |
2011-01-17 09:43:14 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat kikeverjük 6 dkg cukorral. Utána a tojásfehérjéket a maradék cukorral jó kemény habbá verjük, majd finoman hozzákeverjük az átszitált lisztet és a megolvasztott vajat. Egy sütőlemezt kivajazunk, liszttel meghintjük és egyforma kerek lapokat sütünk a piskótamasszából. A lapokat egymás után forró sütőben sütjük. Egy 22 cm átmér... |
2011-01-17 07:04:05 |
|
|
|
|
|
|
... pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes ... |
|
2011-01-17 00:06:19 |
|
|
|
|
|
|
... 4 tojás, citromhéj
A vajat habosra keverjük a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, citromhéjat. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákhoz, beleszitáljuk a lisztet, egy késhegynyi sütőporral és a többi habbal könnyedén elkeverjük. Vajjal kikent és lisztezett, középnagyságú tepsibe öntjük, hogy 1 cm magas legyen benne a tészta. Tetejét meghintjük héjátó... |
|
2011-01-17 00:04:43 |
|
|
|
|
|
|
... lereszeljük. A vajat kézmelegre langyosítjuk, a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés közben egyenként beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, sima masszává dolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőformát kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tészta felét, rákenjük a ribizlilekvárt, b... |
2011-01-17 00:03:54 |
|
|
|
|
|
|
... zselatin, a szóráshoz porcukor és kakaópor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszitáljuk a cukrot. Belekeverjük a tojások sárgáját is. A lisztet, a kakaóport és az étkezési búzakeményítőt a krémbe szitáljuk. Simára keverjük, majd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as foko... |
2011-01-16 23:53:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 6 db tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, fél sütőpor (ahány tojás, annyi kanál cukor, liszt).A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport. Ha már jól kikavartuk hozzáadjuk a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük, tepsire öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.... |
2011-01-16 23:52:14 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál aroma és fél dl tej).
A tojássárgával habosra keverem a porcukrot, majd beleöntöm a tejszínt meg a pálinkát, és sóval fűszerezem. Ezután belecsorgatom a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot is. Vajjal kikent és lisztezett szögletes tepsibe öntöm. Rászórom a lecsöpögtetett, kimagozott gyümölcsöt és mérsékelten meleg sütő... |
2011-01-16 23:46:34 |
|
|
|
|
|
|
... habot verek. A tejszínt is habbá verem.
A tojássárgákat a cukor másik felével habosra keverem, hozzáadom a puha margarint és a vizet. Egy percig keverem. Kézi habverővel beleforgatom a lisztet, majd a masszát a kikent tepsibe simítom. Közepesen meleg sütőben kb. 15 percig sütöm. Konyharuhára borítom és kihűtöm.
ELKÉSZÍTÉSE: a krémhez a tejben simára keverem a pudingport,... |
2011-01-16 23:43:48 |
|
|
|
|