Belépés
Tejberizs variációk........
... tejberizs
100 g tejszín

Elkészítés:
A puha margarint vagy vajat dolgozd össze a porcukorral és egy csipet sóval, majd add hozzá a tojást, rövid keverés után pedig a lisztet. Lisztes kézzel formálj a tésztából egy golyót, csomagold fóliába és tedd a hűtőbe legalább két órára. Ezután nyújtsd ki a tésztát egy belisztezett deszkán kör alakúra, majd tedd kiv...
2011-01-17 09:43:14
Napi menű
... fekete-bors, ecet, 6-8 tojás, 1 deci tejfel.

4 deka zsírból barna rántást készítünk a következőképpen: A zsírba tegyünk 1 evőkanálnyi porcukrot. Ha barna tegyünk hozzá 4 deka lisztet és egy középnagyságú megreszelt vöröshagymát. Jól elkeverjük 1 kávéskanál paprikával s feleresztjük 12 deci vízzel, vagy húslével. Megsózzuk s pár szem fekete-borsot, egy zöld babérlevelet ...
2011-01-17 08:50:51
Eredeti Dobos torta
... vaj

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat kikeverjük 6 dkg cukorral. Utána a tojásfehérjéket a maradék cukorral jó kemény habbá verjük, majd finoman hozzákeverjük az átszitált lisztet és a megolvasztott vajat. Egy sütőlemezt kivajazunk, liszttel meghintjük és egyforma kerek lapokat sütünk a piskótamasszából. A lapokat egymás után forró sütőben sütjük. Egy 22 cm átmér...
2011-01-17 07:04:05
Vendégváró sütemény
... pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes ...
2011-01-17 00:06:19
Kossuth-kifli
... 4 tojás, citromhéj
A vajat habosra keverjük a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, citromhéjat. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákhoz, beleszitáljuk a lisztet, egy késhegynyi sütőporral és a többi habbal könnyedén elkeverjük. Vajjal kikent és lisztezett, középnagyságú tepsibe öntjük, hogy 1 cm magas legyen benne a tészta. Tetejét meghintjük héjátó...
2011-01-17 00:04:43
Vajas piskóta
... lereszeljük. A vajat kézmelegre langyosítjuk, a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés közben egyenként beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, sima masszává dolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőformát kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tészta felét, rákenjük a ribizlilekvárt, b...
2011-01-17 00:03:54
Túrókrémes piskótatekercs
... zselatin, a szóráshoz porcukor és kakaópor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszitáljuk a cukrot. Belekeverjük a tojások sárgáját is. A lisztet, a kakaóport és az étkezési búzakeményítőt a krémbe szitáljuk. Simára keverjük, majd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as foko...
2011-01-16 23:53:42
Tirpák piskóta másképpen
Hozzávalók: 6 db tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, fél sütőpor (ahány tojás, annyi kanál cukor, liszt).A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport. Ha már jól kikavartuk hozzáadjuk a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük, tepsire öntjük, előmelegített sütőben megsütjük....
2011-01-16 23:52:14
Tejszínes-pálinkás piskóta
... evőkanál aroma és fél dl tej).
A tojássárgával habosra keverem a porcukrot, majd beleöntöm a tejszínt meg a pálinkát, és sóval fűszerezem. Ezután belecsorgatom a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot is. Vajjal kikent és lisztezett szögletes tepsibe öntöm. Rászórom a lecsöpögtetett, kimagozott gyümölcsöt és mérsékelten meleg sütő...
2011-01-16 23:46:34
Tejszínes ananászkocka
... habot verek. A tejszínt is habbá verem.
A tojássárgákat a cukor másik felével habosra keverem, hozzáadom a puha margarint és a vizet. Egy percig keverem. Kézi habverővel beleforgatom a lisztet, majd a masszát a kikent tepsibe simítom. Közepesen meleg sütőben kb. 15 percig sütöm. Konyharuhára borítom és kihűtöm.
ELKÉSZÍTÉSE: a krémhez a tejben simára keverem a pudingport,...
2011-01-16 23:43:48
1 2 3 ..................1880 1881 1882 1896 1897 ..........2845 2846 .........3792 3793 3794 
Címkék: Eredeti Dobos, puha margarint, csipet sóval, hűtőbe legalább, belisztezett deszkán, zsírba tegyünk, középnagyságú megreszelt, zöld babérlevelet, tojásokat szétválasztjuk, sárgákat kikeverjük, maradék cukorral, átszitált lisztet, megolvasztott vajat, sütőlemezt kivajazunk, lapokat egymás, fehérje közé, sütőporral elvegyített, cukros-lisztes sárgáját, vajat habosra, tojásfehérjét habbá, késhegynyi sütőporral, többi habbal, vajat kézmelegre, vaníliás cukorral, sütőt előmelegítjük, sütőformát kikenünk, tészta felét, szóráshoz porcukor, fehérjét kemény, tojások sárgáját, étkezési búzakeményítőt, krémbe szitáljuk, tésztát sütőpapírral, cukorral habosra, tojások felvert, tojássárgával habosra, sütőporral elkevert, tojásfehérjékből vert, cukor másik, percig keverem, kikent tepsibe, tejben simára, tojásfehérjékből, piskótamasszából, tojásfehérjéből, tojásfehérjéket, következőképpen, lecsöpögtetett, búzakeményítőt, piskótatekercs, szétválasztjuk, ribizlilekvárt, belecsorgatom, hozzáadásával, előmelegített,
© 2013 TVN.HU Kft.