|
|
|
... tejföl, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, citromhéj
Az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk, és még jó 5 percig keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletes középhőmérsékletű tűznél kb. 30 percig sütjük. Kiborítva, alapjára visszafordít... |
2011-01-16 23:42:18 |
|
|
|
|
|
|
... Cukor 50 g, Vaníliás cukor 1 csomag, Finomliszt (BL %%) 60 g, Késhegy sütőpor
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral 2 percig habosítjuk, rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A massza 2/3-át a félig sült linzerlapra kenjük, 160 oC-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A fennmaradt tésztát 5-6 cm-es csíkban sütőpapírra kenjük, és 5-7 perc alatt készre sütjük.... |
|
2011-01-16 23:34:10 |
|
|
|
|
|
|
... kenéshez: 2dkg vaj
Elkészítés: A tojások sárgáját jól elhabarjuk, és hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét. Hozzáadjuk a ledarált sonkát, az ... |
2011-01-16 23:31:17 |
|
|
|
|
|
|
... sonkát két részre osztjuk. Az egyik részt egyszer, a másik részt kétszer daráljuk át. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a kétszer ledarált sonkával és csipet sóval, majd a lisztet is hozzákeverjük. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, és óvatosan, hogy össze ne törjön, belekeverjük a tojásos masszába. 2 dkg vajjal kikent és belisztezett sütőlemezre ken... |
|
2011-01-16 23:30:32 |
|
|
|
|
|
|
... keverőgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra verjük, hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, és 2 percig verjük, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Elvegyítjük a lisztet, keményítőt, kakaót és a sütőport, felét a tojáskrémhez adjuk, és alacsony fokozaton belekeverjük, majd a maradékot hasonló módon dolgozzuk bele. Közben felolvasztjuk a vajat, hűlni hagyjuk... |
|
2011-01-16 23:29:00 |
|
|
|
|
|
|
...7 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 2 dl olaj, késhegynyi só.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját és a lisztet, óvatosan, nehogy összetörjön a hab. Ebből a piskótatésztából bő, forró olajban kis galuskákat szaggatunk, és megsütjük. Az olajtól lecsepegtetve, bármilyen mártással leöntve (pl. vanília-, puncs-, stb.) tálaljuk.... |
2011-01-16 23:19:36 |
|
|
|
|
|
|
Tészta: 25 dkg lisztet, 5 dkg cukrot, 5 dkg zsírt, 1 db tojást, 1 evőkanál kakaót, 1 dkg szalalkálit és pici tejet összegyúrunk, és 2 lapot sütünk belőle.
Piskóta: Ha tortamagasságú süteményt akarsz, akkor kb. 6 tojásból kell piskótát készíteni.
Krém 1: 2 dl tejet 2 kanál liszttel keményre főzünk.
Krém 2: 20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral habosra keverünk.
Ha ... |
2011-01-16 23:18:42 |
|
|
|
|
|
|
... sikere lesz a potyogtatós piskótának. Két deci (14 dkg) cukrot három tojás sárgájával, fél csomag sütőporral és 10 deka puha margarinnal habosra keverünk. Egy deci tejet, négy deci (20 dkg) lisztet meg egy evőkanál olajat dolgozunk bele, és a tojások habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. Kizsírozott közepes (20-40 cm-es) tepsibe simítjuk, és megtisztított, kimagozott meggyel sűrűn... |
2011-01-16 23:11:03 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott dió, 1 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja.
A tojást a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd beletesszük a diót, a citromhéjat, a tejet, a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe elsimítjuk és megsütjük.
Figyelem: A sütést forró sütőben kezdjük, kb. 5 perc múlva közepes fokozatra vesszük és így fejezzük is b... |
2011-01-16 23:10:22 |
|
|
|
|
|
|
... mellett hozzáadjuk a fennmaradt cukrot. A habnak oly keménynek kell lennie, hogy késsel a vágás látható legyen. Hozzáadjuk a tojás-sárgákhoz, és erre, a krémporral, és a sütőporral kevert lisztet szitáljuk. Mindezt óvatosan elvegyítjük (de nem keverjük!) és zsírozott, papírral bélelt tortaformába (26 cm átmérőjű), töltjük. Azonnal megsütjük.
Sütési idő: kb. 35 perc, jó, közep... |
2011-01-16 23:08:18 |
|
|
|
|