|
|
|
... fahéj
* citromhéj
* lekvár
Elkészítés:
A tojásokat egészben habosra keverjük a cukorral. Ez akár 5 percig is eltart, akkor jó, ha már szinte kocsonyás. A lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral, a fahéjjal és a citromhéjjal, majd a felvert tojásba keverjük, óvatosan, legjobb széles fakanállal. Mivel igy túl sűrű, ezért tejjel ritkítjuk, de lehe... |
2010-07-07 06:41:22 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió
Elkészítés:
A vajból és a lisztből besamelmártást készítünk. (Megolvasztjuk a vajat, kissé megpirítjuk rajta a lisztet, tejjel felengedjük, majd krémessé főzzük.) A gombát megpároljuk, a sonkát felkockázzuk és belekeverjük a mártásba. Ízlés szerint sózzuk, bo... |
|
2010-07-07 06:28:21 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál fahéjjal ízesített kristálycukorral.
2. A hét tojásfehérjét keményre verjük a cukorral, majd pedig egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Belekeverjük az étolajat, a lisztet, a kakaóport, sütőport és a csokoládéaroma felét. A masszát ráöntjük a cseresznyére, majd előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
3. A krémhez a 2 csomag csokoládés pud... |
2010-07-07 06:24:18 |
|
|
|
|
|
|
... (20%-os)
2 tojássárgája
1 kk. só
fél sütőpor
köménymag
Töltelék:
20 dkg vaj
25 dk .reszelt sajt
só
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgájákat, a sütőport és a sót. Összegyúrjuk!
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a reszelt ... |
|
2010-07-07 06:22:17 |
|
|
|
|
|
|
... 40 dkg cukor - habosra felverve.
8 tojás fehérje + 5 evőkanál víz + 5 dkg cukor - habosra felverve.
A habosra felvert tojássárgájába belekeverek 40 dkg lisztet és 1 csomag sütőport, majd óvatosan hozzákeverem a kemény habbá vert fehérjét is.
Lisztezett, zsírozott tepsibe öntöm és közepes lángon sütöm.
Én meg szoktam bolondíta... |
|
2010-07-07 06:21:04 |
|
|
|
|
|
|
Valamelyik nap kipróbáltam egy gofri receptet. Annyira finom lett,nem is érződött rajta hogy nem búzalisztből készült. Tettem bele beiker lisztet,meg burgonyapelyhet és kukorica keményítőt. Kicsit több tejet raktam mint amit a recept írt, és több vaníliás cukrot. Isteni lett. A vaníliás cukrot is itthon házilag készítem. Vettem egy csatos üveget és egy vanília rudat kettévágtam, be... |
2010-07-06 23:09:50 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
tálaláshoz
* porcukor
* sárgabarack lekvár
elkészítés
1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. A liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (tojássárgája, rum, tejföl). Jól kidolgozzuk gépi dagasztó segítségével (kb... |
2010-07-06 19:11:21 |
|
|
|
|
|
|
...
1. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük (először a ricottát a tojásokkal és a tejföllel, majd a kristálycukor, vaníliás cukor, só következik, a szódabikarbónával elkevert lisztet a végén dolgozzuk a masszába.)
2. Magasabb falú serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk, amikor az olaj eléri a megfelelő hőfokot (próbaként beledobunk egy pici masszát), te... |
2010-07-06 19:08:59 |
|
|
|
|
|
|
... és bors.
elkészitése:
a fetát kis kockákra felvágom,a mentelevelet pedig felapritom.A tojásokat,sót,borst,ánizst,mentát,bo rt és az olajat habosra felverem.Hozzá kevrem a lisztet és a sütőport is.Jól összedolgozom.
Az előkészitet formába töltöm a tésztát 3/4 ig és 25 perc alatt megsütöm.
... |
2010-07-06 18:09:32 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk, megborsozzuk, és rálöttyintünk 2 ek olívaolajat, és lazán összekeverjük.
3. Egy gáztepsit kilisztezünk, és a sütőt előmelegítjük.
4. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákavarjuk a sót.
5. Belerakjuk az olívaolajat, és 2,5 dl vizet. Összedolgozzuk. Egy lágy, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. Ha azt látjuk, nem elég lágy a tészta,... |
2010-07-06 17:02:48 |
|
|
|
|