Belépés
Fahéjas fonott finomság
... kétszeresére keljen. Tegyük a konyha melegebb sarkába.

3. A töltelék elkészítéséhez keverjük össze az 5 evőkanál cukrot az őrölt fahéjjal és vajjal.

4. Ha megkelt a tészta, lisztezzük ki a gyúródeszkát, és egy sodrófával nyújtsuk ki a tésztánkat. A fahéjas tölteléket kenjük szét a téglalap alakú tésztán. Ezután szórjuk meg az egészet darált mandulával. Egy ka...
2022-09-15 20:41:51
Mandula szelet
... hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 3 egyforma részre osztjuk. Sütőpapíron kb. 22×32 cm-es lappá nyújtjuk az első rész tésztát /a másik kettőt felhasználásig hűtőbe tesszük/. Nyújtás közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a nyújtófához, de mindig kevés liszttel. A kinyújtott tésztalapot sütőpapírral együtt a tepsi hátoldalára csúsztatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 pe...
2021-07-07 13:54:01
Hatrakott süti, a receptjét még a nagymamámtól tanultam!
... pihentessük fél órát. (egy cipó kb 13 dkg)

Majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, szinte hajszálvékonyra, mert sülés közben megvastagszik. Egy 25 x 35 cm tepsi hátát lisztezzük meg, és a nyújtófa segítségével emeljük át a tepsi hátára. A lelógó széleket vágjuk le. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt sül meg 1 lap. Vigyázzunk, nehogy megégjen. Legjo...
2021-03-18 15:52:48
Mézes krémes
... ragadjon, mert aztán nagyon kemény lesz, és nyújtani is nehéz lesz. 3 részre osztjuk. Tepsi hátán kell a lapokat kisütni. Villával meg kell szurkálni, hogy ne púposodjon fel. Vagy vajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírra tesszük a lapokat és úgy sütjük. Néhány perc alatt megsül, ezért figyelni kell, nehogy túl süssük, mert akkor nagyon kemény lesz és eltörhet a lap könnyen. Épp ho...
2020-12-27 16:30:11
Kapitány Cintia Orsolya Decemberi álom Ess, szűzfehér hó
... dolgozó emberek fáradalmára.

A kisgyermeknek ki hiába sír,
mert apa, anya mindig rohan.
Kacarásszon apuka karjaiba önfeledten,
boldogan.
Anyuval süssön sütit, lisztezze össze orrát,
mondd meg nekik, ez a legfontosabb...
nem hogy kifizessék a számlát.

A magányos kisöregnek, ki kis nyugdíjából már mosolyt sem ölt,
nincs, ki lá...
2019-12-18 15:52:31
Meggyes
... só

Így csináld:

1. Keverd össze a joghurtot, a cukrot, a tojást és az olajat,
majd dolgozd hozzá a lisztet és a sütőport is.
2. Egy közepes tepsit vajazz és lisztezz ki és öntsd bele a
tésztát.
3. Az általad választott gyümölcsöket szeleteld fel, picit
forgasd meg lisztbe (így nem süllyed le a tészta aljára) és
tedd bele a té...
2019-06-12 19:32:21
Almás krémes
... hozzávalóval (szobahőmérsékletű) tésztát gyúrunk.

Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm-es tepsin sütöttem). A tepsi hátát előtte zsírozzuk és lisztezzük le mindig.

Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután jól kinyomkodjuk az almából a levet, majd egy edénybe rakjuk. Hozzákeverj...
2018-12-03 19:35:05
FLÓDNI - Karácsonyra
... Ráöntjük a dióra és kihűtjük.
A mákkal ugyanígy járunk el.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk. Egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy zsírozzuk, lisztezzük. Beleterítjük az egyik tésztalapot, megkenjük a lekvár felével, majd megkenjük a diós töltelékkel.Tészta következik, lekvár, mák, tészta, alma és végül a 4. tésztalappal befedjük. Villá...
2018-11-03 16:00:59
Szilvalekváros táska
... héjában megfőzzük megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Áttörjük krumplitörővel, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyúrótáblát jól lisztezzük ki (mert a tészta nagyon ragad) majd a tésztát . 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki . pohárral szaggassuk ki a közepére kis szilvalekvár halmokat rakunk, félbehajtjuk, és a széleit jól nyomkodj...
2018-08-08 14:36:08
Nektarinos-túrós pite
... görög joghurt
1 db citrom
1 csipet vanília vagy 2 tasak vaníliás cukor
2 ek porcukor

Elkészítés

A piteformát vajjal kikenjük és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük.
A lisztet a kockára vágott hideg vajjal és csipet sóval gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 6 evőkanál jéghideg vizet teszünk hozzá és gyorsan egyn...
2018-07-23 23:54:15
1 2 3 ......25 26 ....38 39 ....50 51 52 
Címkék: Kapitány Cintia Orsolya Decemberi, nagymamámtól tanultam, konyha melegebb, töltelék elkészítéséhez, őrölt fahéjjal, sodrófával nyújtsuk, fahéjas tölteléket, téglalap alakú, egészet darált, első rész, másik kettőt, kinyújtott tésztalapot, tepsi hátoldalára, nyújtófa segítségével, tepsi hátára, lelógó széleket, lapokat kisütni, magányos kisöregnek, közepes tepsit, általad választott, tészta aljára, tepsi hátát, almás töltelékhez, almákat meghámozzuk, edénybe rakjuk, mákkal ugyanígy, 25x35 cm-es, egyik tésztalapot, lekvár felével, diós töltelékkel, tészta nagyon, piteformát vajjal, kockára vágott, hajszálvékonyra, krumplitörővel, felhasználásig, összedolgozzuk, elkészítéséhez, szilvalekváros, megvastagszik, előmelegített, mozdulatokkal, kisgyermeknek, sütőpapírral, beleterítjük, összegyúrjuk, vastagságúra, szilvalekvár, gyúródeszkát, félbehajtjuk, tésztalappal, kétszeresére, nagymamámtól, hozzávalóval, gyümölcsöket, legfontosabb, kinyomkodjuk, segítségével, nyugdíjából, hátoldalára, hozzávalóit, csúsztatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.