Belépés
Lisztekről
... készítéséhez is ezt alkalmazzuk. Omlós sütemények készítéséhez is jó (finomliszttel keverhetjük is).
A csak lisztbe (vagy paprikáslisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. Ebből készüljön (vagy keverjük) a sörtészta, a párizsi jellegű panír (liszt+tojás), a bundásalma bundája stb., mert ropogósabb bevonatot eredményez. Ha a piskótát, ke...
2015-10-05 13:41:30
Liszt kisokos - Melyiket válasszam?
... pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.

A keny...
2015-10-05 13:40:54
A rétes, a strudel, a baklava és társaik
... lisztből készült réteslapot is, otthoni készítés esetén maradjunk a réteslisztnél. De mi is az a rétesliszt? Grízes, darás vagy kétszer fogós lisztnek is nevezik, a finomlisztnél lágyabb lisztfajta. Régen nullás lisztnek is hívták. Lisztkódja: BFF 55.

A rétestészta

Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 2 evőkanál olaj, 4 dl víz, só; a pihentetéshez: liszt, zsír/olaj...
2015-04-26 23:48:17
Amit a lisztről tudni érdemes 2.
... Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és serkenti a bélműködést. A kimagasló tápértékű zabból készült liszt tápanyag-összetétele alapján az egyik legkiválóbb biológiai értékű lisztfajta.

Az árpaliszt

A búza mellett a legősibb gabonafajtánk. Európa-szerte évszázadokon keresztül termesztették és használták kenyér készítésére. Lisztteste gazdag á...
2015-04-09 22:57:13
Amit a lisztről tudni érdemes 1.
... kiőrlés


A teljes kiőrlésű lisztek rosttartalma magasabb

Ma már szerencsére teljes kiőrlésű liszteket is könnyen beszerezhetsz. Ha ezekkel a lisztfajtákkal helyettesíted, vagy egészíted ki a hagyományos fehérlisztet, sokat tehetsz az egészségedért. Habaráshoz, rántáshoz, ...
2015-04-09 22:52:10
Liszt kisokos - Melyiket válasszam?
... pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.

A keny...
2014-01-05 17:26:26
Lisztekről
... készítéséhez is ezt alkalmazzuk. Omlós sütemények készítéséhez is jó (finomliszttel keverhetjük is).
A csak lisztbe (vagy paprikáslisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. Ebből készüljön (vagy keverjük) a sörtészta, a párizsi jellegű panír (liszt+tojás), a bundásalma bundája stb., mert ropogósabb bevonatot eredményez. Ha a piskótát, ke...
2014-01-02 14:50:38
Liszt fajták sütéshez ......
... pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.

A keny...
2012-07-11 21:23:52
Liszt kisokos - Melyiket válasszam?
... pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.

A keny...
2012-04-18 13:53:02
A rétes, a strudel, a baklava
... lisztből készült réteslapot is, otthoni készítés esetén maradjunk a réteslisztnél. De mi is az a rétesliszt? Grízes, darás vagy kétszer fogós lisztnek is nevezik, a finomlisztnél lágyabb lisztfajta. Régen nullás lisztnek is hívták. Lisztkódja: BFF 55.

A rétestészta
Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 2 evőkanál olaj, 4 dl víz, só; a pihentetéshez: liszt, zsír/olaj....
2011-09-09 21:16:14
1 2 
Címkék: lisztről tudni, csak lisztbe, lisztfajtát érdemes, párizsi jellegű, bundásalma bundája, gríz korpatartalma, búzamagbelsőt használják, finomlisztnél lágyabb, kimagasló tápértékű, egyik legkiválóbb, búza mellett, legősibb gabonafajtánk, teljes kiőrlésű, lisztfajtákkal helyettesíted, hagyományos fehérlisztet, paprikáslisztbe, finomlisztével, lisztfajtákkal, gabonafajtánk, réteslisztnél, pihentetéshez, beszerezhetsz, búzamagbelsőt, finomliszttel, korpatartalma, egészségedért, termesztették, finomlisztnél, helyettesíted, hamutartalma, készítéséhez, évszázadokon, rosttartalma, fehérlisztet, lisztfajtát, keverhetjük, alkalmazzuk, fogyasztása, mindmegette, rétestészta, készítésére, bélműködést, legkiválóbb, összetétele, hagyományos, szerencsére, lisztfajta, ropogósabb, rétesliszt, használták, réteslapot, eredményez, piskótához, pogácsához, lisztteste, sütemények, lisztekről, lisztkódja, használják, hozzávalók, rendszeres, habaráshoz, lapokkepek, bundásalma, durvábbra, forgatott, válasszam, maradjunk, készüljön, használni, sütésénél,
© 2013 TVN.HU Kft.