|
|
|
... készítéséhez is ezt alkalmazzuk. Omlós sütemények készítéséhez is jó (finomliszttel keverhetjük is).
A csak lisztbe (vagy paprikáslisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. Ebből készüljön (vagy keverjük) a sörtészta, a párizsi jellegű panír (liszt+tojás), a bundásalma bundája stb., mert ropogósabb bevonatot eredményez. Ha a piskótát, ke... |
2015-10-05 13:41:30 |
|
|
|
|
|
|
... pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.
A keny... |
|
2015-10-05 13:40:54 |
|
|
|
|
|
|
... lisztből készült réteslapot is, otthoni készítés esetén maradjunk a réteslisztnél. De mi is az a rétesliszt? Grízes, darás vagy kétszer fogós lisztnek is nevezik, a finomlisztnél lágyabb lisztfajta. Régen nullás lisztnek is hívták. Lisztkódja: BFF 55.
A rétestészta
Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 2 evőkanál olaj, 4 dl víz, só; a pihentetéshez: liszt, zsír/olaj... |
2015-04-26 23:48:17 |
|
|
|
|
|
|
... Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és serkenti a bélműködést. A kimagasló tápértékű zabból készült liszt tápanyag-összetétele alapján az egyik legkiválóbb biológiai értékű lisztfajta.
Az árpaliszt
A búza mellett a legősibb gabonafajtánk. Európa-szerte évszázadokon keresztül termesztették és használták kenyér készítésére. Lisztteste gazdag á... |
|
2015-04-09 22:57:13 |
|
|
|
|
|
|
... kiőrlés
A teljes kiőrlésű lisztek rosttartalma magasabb
Ma már szerencsére teljes kiőrlésű liszteket is könnyen beszerezhetsz. Ha ezekkel a lisztfajtákkal helyettesíted, vagy egészíted ki a hagyományos fehérlisztet, sokat tehetsz az egészségedért. Habaráshoz, rántáshoz, ... |
|
2015-04-09 22:52:10 |
|
|
|
|
|
|
... pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.
A keny... |
2014-01-05 17:26:26 |
|
|
|
|
|
|
... készítéséhez is ezt alkalmazzuk. Omlós sütemények készítéséhez is jó (finomliszttel keverhetjük is).
A csak lisztbe (vagy paprikáslisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. Ebből készüljön (vagy keverjük) a sörtészta, a párizsi jellegű panír (liszt+tojás), a bundásalma bundája stb., mert ropogósabb bevonatot eredményez. Ha a piskótát, ke... |
2014-01-02 14:50:38 |
|
|
|
|
|
|
... pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.
A keny... |
2012-07-11 21:23:52 |
|
|
|
|
|
|
... pogácsához, piskótához, réteshez, valamint gyúrt tészta, nokedli (galuska) és nudli készítéséhez való. A csak lisztbe (vagy paprikás lisztbe) forgatott húsok, halak sütésénél is ezt a lisztfajtát érdemes használni. A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik.
A keny... |
2012-04-18 13:53:02 |
|
|
|
|
|
|
... lisztből készült réteslapot is, otthoni készítés esetén maradjunk a réteslisztnél. De mi is az a rétesliszt? Grízes, darás vagy kétszer fogós lisztnek is nevezik, a finomlisztnél lágyabb lisztfajta. Régen nullás lisztnek is hívták. Lisztkódja: BFF 55.
A rétestészta
Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 2 evőkanál olaj, 4 dl víz, só; a pihentetéshez: liszt, zsír/olaj.... |
2011-09-09 21:16:14 |
|
|
|
|