Belépés
Pudingos-túrós csiga
... főzős pudingpor
10 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel futtassuk fel.
A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást,
a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk
és begyúrjuk.

Konyhar...
2023-10-27 10:44:43
Almás-diós kevert
... finomliszt

Elkészítése:

Az almát apró kockákra vágjuk, belekavarjuk a mazsolát, fahéjat,
citrom levét és héját.

A tojásokat fehéredésig keverjük a cukrokkal, olajjal, tejjel.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a diót. Aztán már csak annyi
a dolgunk, hogy mindezt, vagyis az almás, a tojásos és a lisztes
keverékeinket összeke...
2023-07-28 11:16:55
Így készül a házi kefires hűtős lángos
... kávéskanál kristálycukor
étolaj
45 dkg tejföl
20 dkg trappista sajt
3-4 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csí...
2023-06-27 18:47:59
Bejgli falatkák
... lefedjük és hűtőbe rakjuk.

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, összemorzsoljuk, majd homogén tésztává gyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, azt simán a liszthez morzsoljuk.

Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Amikor a tészta pihent 3 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk.

A rövidebbik oldal szélétől 2 cm-...
2023-02-22 22:03:32
Nincs Cím
... tojássárgája
1 ek 10% ecet
1,5 dl langyos víz
Csipet só
Szilvalekvár ízlés szerint
A zsírhoz adjuk a 12,5 dkg lisztet és simára keverjük, elosztjuk 3 egyenlő részre, a 30 dkg liszthez adjuk a tojássárgáját, a sót, és a langyos ecetes vizet, jól kidolgozzuk hólyagosra, kinyújtjuk és egyik adag zsírt rákenjük, hajtogatjuk, felülről lefelé, alulról felfelé, j...
2023-01-31 17:15:03
Régimódi Diós-habos lekváros sütemény
... (nagy)
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg darált dió
1 kávéskanál őrölt fahéj (el is hagyható)
1 csipet só
1 üveg baracklekvár

~A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzákeverjük a kristál...
2023-01-17 19:21:22
Variációk mézeskalácsra
... tetején lévő kis púp is lenyomódik, így a piskótánk alja is egyenes lesz.


annyi különbséggel, hogy kakaópor helyett mézeskalács fűszerkeveréket szitálunk a sütőporos liszthez. Az elkészült piskótát kihűtjük, 3 lapba vágjuk.
2. A narancsléből, cukorból és pudingporból a hagyományos módon pudingot főzünk, csak most nem tejjel, hanem narancslével készítjük. A k...
2022-12-03 19:10:43
Nincs Cím
... hozzáadjuk a sütőporos kakaós lisztet kicsinyenként szitálva és csak kézi habverővel ovatossan keverjük össze. 30 *35 os papírral bélelt tepsihez 180 f kb 20 perc

Krém:
A liszthez adjuk a tojást, és az aromát, simára keverjük kevés tejjel, majd a többi tejjel felfőzzük és lehűtjük, a vajat v margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót és vaníliás cu...
2022-11-11 19:11:07
Mézes puszedli
... szegfüszeg
3 db tojás
1 ek tejföl
A mézet felmelegítjük langyosra, hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a puha vajat, és a tejfölt, habverövel símára keverjük,
A liszthez hozzáadjuk a fahéjat, szegfüszeget, szódabikarbónát és a sütöport, keverjük össze és szitáljuk a mézes keverékre, dolgozzuk össze és tegyük egy éjszakára hütöbe, majd sodorjuk belöle hosszú ...
2022-11-07 19:27:47
Mézeskrémes
... kihűtjük, közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A mézes krémes tésztájához a szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjuk a 2 evőkanál tejjel összekevert kakaóport. A kétféle tésztát mé...
2021-12-12 09:11:06
1 2 3 .................107 108 .........160 161 .........213 214 215 
Címkék: Nincs Cím, Régimódi Diós-habos, házi kefires, csipet cukorral, liszthez adjuk, vaníliás cukrot, maradék tejet, felfuttatott élesztőt, almát apró, tojásokat fehéredésig, liszthez hozzáadjuk, tésztát alaposan, hűtőbe tesszük, tészta hozzávalóit, tálba mérjük, liszthez morzsoljuk, órára hűtőbe, tészta pihent, rövidebbik oldal, zsírhoz adjuk, langyos ecetes, felkockázott hideg, piskótánk alja, sütőporos liszthez, elkészült piskótát, hagyományos módon, sütőporos kakaós, többi tejjel, mézet felmelegítjük, puha vajat, mézes keverékre, éjszakára hütöbe, porcukorral habosra, mézes krémes, szódabikarbónát felfuttatjuk, liszthez hozzárakjuk, többi hozzávalót, egyik feléhez, kétféle tésztát, szódabikarbónát, fűszerkeveréket, összemorzsoljuk, összedolgozzuk, kristálycukrot, összemorzsolni, hozzákeverjuk, hozzákeverjük, kristálycukor, mézeskalácsra, felmelegítjük, tojássárgáját, keverékeinket, kicsinyenként, pudingporból, szilvalekvár, különbséggel, felfuttatott, tojássárgája, narancsléből, baracklekvár, belekavarjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.