Belépés
Parajkrémes gombás tészta
... olaj

bors
fűszerpaprika
reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS
1 A tésztát kifőzzük, elkeverjük a felvert tojásokkal.
2 A spenótot fűszerezzük, a tejszínnel és a liszttel felforraljuk.
3 A gombát lepároljuk, az egészet egy tűzálló tepsiben összekeverjük, és sajttal meghintve összesütjük.
Balázsné Fakla Erzsébet receptje

Jó étvágya...
2024-02-09 18:43:24
Cukkinis raguleves
... - vigyázzunk, ne főzzük sokáig -, a végén hozzáadjuk a zöldborsót. Frissen facsart citromlével ízesítjük.
5 Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd hígítjuk két merőkanálnyi forró levessel, és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utána ízesítünk.

Bíró Sára receptje
...
2024-02-09 18:22:42
Nincs Cím
... főzőtejszín
2 evőkanál finomra vágott friss korianderlevél, petrezselyemzöld vagy kapor

ELKÉSZÍTÉS
1,E 20. század eleji recept kétségtelenül nyugati hatásról árulkodik, hiszen liszttel sűrítik, fűszerezése azonban bengáli hagyományokat őriz. Egy evőkanál vajat megolvasztunk, beleszórjuk a feldarabolt paradicsomot és almát, a vékony karikákra vágott csípős zöld...
2024-02-09 18:03:08
Pehelykönnyű citromos kuglóf gyorsan, bögrésen
... fehérjét kemény habbá verjük.
3. Egy másik tálban összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, a vízzel, az olajjal, majd a liszttel és a sütőporral.
4. Ezután a citromos masszához óvatosan hozzáforgatjuk fakanállal a tojáshabot, ügyelve arra, hogy ne törjük össze!
5. Kivajazott vagy szilikon kuglófformába ön...
2024-01-30 11:13:25
Tejfölös krumplileves
... sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a
krumplit körülbelül 20 perc alatt.

Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel.

A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd
adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a
forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a
tetejére a felvagdosott újhagymát, akár kevés sajtot
is szó...
2024-01-30 10:43:36
Tejfölös szelet makarónival
... Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük,
és félretesszük.

A visszamaradt olajon megdínszteljük a finomra vágott hagymát, majd
megszórjuk a visszamaradt liszttel. Ezzel még pár másodpercig
kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. Beletesszük
a hússzeleteket, és puhára főzzük.

Amikor a húsok megpuhultak, a tej...
2024-01-24 06:49:33
Kész vannak a sütemények
... receptet köménymagos, sajtos rudacskák. Hát ezt elrontottam, nem tudok belenyugodni. Akciósan vettem elég vajat, mégis a régi, megmaradt darabot tettem bele, ami, miután összemorzsoltam a liszttel, furcsa szagot árasztott. Avas volt. Volt még két vaj itthon, egyik januárban jár le, tehettem volna frisset. Hát így jártam. Többféle sütemény nem lesz, sem bejgli, sem zserbó, mert csa...
2023-12-13 23:03:03
Diós tekercs
... hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik
részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik
oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük
bele a tekercset, a felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben nagyjából
25 perc alatt süssük meg, még melegen forgassuk bele darált dióba, mikor
kihűl...
2023-11-23 10:21:45
A krém
... evőkanál liszt,
250 g vaj,
2 teáskanál vaníliaaroma, vagy 2 tasak vaníliás cukor.

Keverjük össze a tejfölt a tojással, a reszelt citromhéjjal,
a cukorral, a liszttel és a vaníliával, majd vízgőz fölött,
folyamatosan kevergetve sűrítsük be.
Amikor sűrű krémet kapunk, tegyük félre és hagyjuk hűlni.
Robotgéppel keverjük habosra a vajat, maj...
2023-10-28 09:16:15
Pudingos-túrós csiga
... lereszelt héja
1 cs vanília ízű főzős pudingpor
10 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel futtassuk fel.
A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást,
a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk |...
2023-10-27 10:44:43
1 2 3 ....................734 735 ..........1102 1103 ..........1468 1469 1470 
Címkék: Nincs Cím, Balázsné Fakla Erzsébet, Bíró Sára, tésztát kifőzzük, felvert tojásokkal, spenótot fűszerezzük, liszttel felforraljuk, gombát lepároljuk, tűzálló tepsiben, végén hozzáadjuk, joghurtot csomómentesre, evőkanál vajat, feldarabolt paradicsomot, vékony karikákra, másik tálban, tojások sárgáját, vaníliás cukorral, citrom héjával, citromos masszához, habaráshoz keverd, merőkanál főzőlevet, felvagdosott újhagymát, visszamaradt olajon, finomra vágott, visszamaradt liszttel, húsok megpuhultak, tészta vastagabbik, felvert tojással, tepsit kenjünk, reszelt citromhéjjal, csipet cukorral, liszthez adjuk, vaníliás cukrot, maradék tejet, felfuttatott élesztőt, petrezselyemzöld, kristálycukorral, összemorzsoltam, hozzáforgatjuk, megdínszteljük, kristálycukrot, korianderlevél, összedolgozzuk, fűszerpaprika, kuglófformába, csomómentesre, kétségtelenül, összekeverjük, hagyományokat, megolvasztunk, hússzeleteket, babérlevéllel, kristálycukor, pehelykönnyű, felfuttatott, félretesszük, folyamatosan, megkóstoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.