Belépés
Kate Winslet címlaplányból lett haditudósítót játszik egy készülő életrajzi filmben
... Lives of Lee Miller alapján - számolt be róla a The Hollywood Reporter című filmes portál.
A független alkotás végigkíséri Millert, ahogy fotóriporterként felkeresi a második világháború frontvonalait és küldetésre indul, hogy leleplezze a náci Németországot. Egy árulás nyomán azonban kénytelen számot vetni saját múltjával is.
"Az Egy makulátlan elme örök ragyogása cím...
2020-06-29 11:31:22
Kiállítással emlékeznek Réber László grafikusművészre
... filozofikus alkotásai jól illeszkednek olyan írók világához is, mint két nemzedéktársa: Örkény István (1912-1979) és Kurt Vonnegut (1922-2007), akik Réberhez hasonlóan megjárták a második világháború poklát. Művészetük közös jellemzője a stílus puritán egyszerűsége, a groteszk, szatirikus hangnem mélyén megbújó emberismeret és humanizmus.
Az Éljen a kérdőjel, vesszen a pont! ...
2020-06-27 11:41:21
Trianon 100 - Virtuális fotógaléria látható a Nemzeti Múzeum honlapján
... stabilizálni. Gyenge, kiszolgáltatott kisállamokat hozott létre a térségben, amelyek nem voltak képesek fékezni a felemelkedő új nagyhatalmak törekvéseit. Mint fogalmazott: a második világháború tulajdonképpen nem más, mint az első világháború folytatása, mivel ez utóbbit lezáró békék nem megoldották a problémákat, hanem új problémákat hoztak létre.
Elmondta: a múzeum kerítés...
2020-06-26 11:42:07
Lengyelország és a balti országok tiltakoznak a Molotov-Ribbentrop-paktum tervezett orosz átértelmezése ellen
... következtében a balti országok elveszítették függetlenségüket, Lengyelországot felosztották a hitleri Németország és a Szovjetunió között, a paktum közvetlen előzménye volt a második világháború kitörésének, és következményeként a közép-európai országok több évtizedre elveszítették szuverenitásukat.
Az orosz tervezet rehabilitálja a totalitarista, birodalmi politikát, kísérle...
2020-06-25 11:51:27
A megosztottság jegyében telik az állami ünnep Szlovéniában
... politikai ellentéteket, és az államiság napjának megünneplésébe vonja be az összes történelmi veterán egyesületet. A szlovén sajtó szerint a rendezvényen azért nem vehetnek részt a második világháborús szervezetek, mert zászlójukban a vörös csillag is szerepel.
"Amennyiben az államiság napját, mint nép megosztottan ünnepeljük, akkor az legnagyobb mértékben az állami tisztségv...
2020-06-24 20:53:05
Putyin: a náci német haderő legyőzésében döntő szerepe volt a Vörös Hadseregnek
... számára - hangsúlyozta.
"A mai díszszemlét ennek a szent igazságnak a tiszteletére rendeztük meg, a győztesek kiemelkedő nemzedéke számára, amely meghatározta az egész második világháború kimenetelét" - mondta az orosz elnök.
Putyin szerint elképzelhetetlen, milyen lett volna a világ, ha nem kel védelmére a Vörös Hadsereg, amely "pótolhatatlan árat fizetett Európa szabad...
2020-06-24 11:51:26
A svéd Nemzeti Múzeum visszaad Lengyelországnak egy németalföldi festményt
... kedden.
A műalkotás 1880 óta volt a lengyel múzeum tulajdonában, és valószínűleg 1942-ben lopták el, amikor a múzeum megkezdte biztonságos helyre áttelepíteni kiállításait a második világháború idején.
A svéd múzeum 1970-ben egy mariefredi aukción vásárolta meg a festményt négyezer svéd koronáért, és nem volt tudatában annak, hogy a műkincs lopott. A műalkotás Sigfrid Hä...
2020-06-24 10:11:18
Fekete István születésének 100. halálának 50. évfordulója
... volt egy a raktáron.

A Zsellérekben egy szegény falusi fiú (Zsellér Péter) és a falu uradalmi birtok tiszttartó fiának (Ughy László) a barátságáról szól. Közvetlen az első világháború befejeztétől, és a Tanácsköztársaság is megtörténik, amiről úgy ír Fekete István, mint valami nagyon rosszról! (Talán ezért a könyv dugdosása?)
No, de könyörgöm, állítólag rendszervá...
2020-06-23 20:33:38
Bibliában is szereplő isteni jogart találhattak .....
... gyöngyöt, amelyek talán az életnagyságú istenszobrokat díszítették.
Az archeológusok korábban már máshol is találtak fémből készített kisebb kánaáni istenszobrokat, például a két világháború közötti ásatásokon Tel Megiddóban. Ez a szobor valamit tart a kezében, ami nagyon hasonlít a Lakisban talált jogarra. ,,Alakja azonos, de eltérő dekorációval rendelkezik" ̵...
2020-06-22 14:34:41
Elhunyt Bálint gazda 100 éves korában
... nevelte.Túlélte a holokausztot1937-ben érettségizett a gyöngyösi gimnáziumban, majd 1941-ben kertészmérnöki oklevelet szerzett a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián. A második világháború az ő életében is tragikus fordulatot jelentett, 1942-ben ugyanis behívták munkaszolgálatra, majd koncentrációs táborba került, ahonnan csak 1945-ben szabadult. A holokauszt során a telj...
2020-06-21 22:37:06
1 2 3 ................582 583 ........873 874 ........1164 1165 1166 
Címkék: Kate Winslet, Réber László, Nemzeti Múzeum, Vörös Hadseregnek, Fekete István, Elhunyt Bálint, Hollywood Reporter, Örkény István, Kurt Vonnegut, Vörös Hadsereg, Sigfrid Hä, Zsellér Péter, Ughy László, Magyar Királyi Kertészeti Akadémián, készülő életrajzi, balti országok, megosztottság jegyében, állami ünnep, náci német, svéd Nemzeti, németalföldi festményt, független alkotás, második világháború, náci Németországot, árulás nyomán, stílus puritán, első világháború, múzeum kerítés, hitleri Németország, paktum közvetlen, közép-európai országok, orosz tervezet, államiság napjának, összes történelmi, szlovén sajtó, rendezvényen azért, második világháborús, vörös csillag, államiság napját, legnagyobb mértékben, állami tisztségv, szent igazságnak, tiszteletére rendeztük, győztesek kiemelkedő, egész második, orosz elnök, műalkotás 1880, lengyel múzeum, múzeum megkezdte, svéd múzeum, mariefredi aukción, festményt négyezer, műkincs lopott, műalkotás Sigfrid, szegény falusi, falu uradalmi, barátságáról szól,
© 2013 TVN.HU Kft.