Belépés
A műanyag zacskók használatának korlátozásáról fogadott el törvényjavaslatot a német kormány
... környezetbarát, fenntartható alternatívát a hagyományos műanyag zacskók helyett.
A tilalom megsértése 100 ezer euróig (33 millió forint) terjedő pénzbüntetéssel sújtandó - áll a javaslatban, amely fél év türelmi idő után válhat törvénnyé, ha elfogadja a törvényhozás mindkét kamarája, a Bundestag és a tartományi kormányokat összefogó Bundesrat.
A 15 mikrométernél vékonyab...
2019-11-06 17:22:03
Krónika 10. rész (befektetések)
... kerültek a túlságosan rövid idő alatt megtérülő befektetések, ami az optimálisnál rosszabb menedzsment-eredményeket kényszerít ki.
Jobbik: fontos, üdvözlendő pontok szerepelnek a javaslatban
Frakciója támogatásáról biztosította a javaslatot Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik vezérszónoka, kiemelve a tőzsdei társaságok tagjainak azonosíthatóvá tételét, jogérvényesítésük er...
2019-06-12 19:30:14
Fővárosi Közgyűlés - Tovább korlátoznák a szmogriadó idején használható gépjárművek körét
... riasztási fokozatban korlátozott gépjárművek aránya jellemzően kisebbé vált, mint a gépjárműállomány fele, ezért további szennyezőbb osztályokat indokolt a korlátozás alá vonni.
A javaslatban emlékeztettek: a Fővárosi Közgyűlés 2017-ben arról döntött, hogy 2018. október 1-je után a fővárosi riasztási fokozat elrendelése esetén korlátozzák a 7-es és a 8-as környezetvédelmi osz...
2019-05-23 21:55:40
Krónika 3. rész (közigazgatási bíróságok)
... vezérszónoka elmondta: nem helyes azt a látszatot kelteni, mintha már az eredetileg elfogadott szöveg is tartalmazott volna garanciákat a bírói függetlenségre, ugyanis azok csak a mostani javaslatban jelentek meg,a Velencei Bizottság állásfoglalásának hatására.
Úgy fogalmazott, értékelendő, hogy a kormány meghallotta a Velencei Bizottság észrevételeit és elkezdte integrálni a...
2019-03-20 13:21:33
Krónika 6. rész (mezőgazdasági támogatások, uniós adatvédelmi reform)
... módosító csomag folytatása az elmúlt évi jogalkotásnak. Az általános adatvédelmi rendelet új alapokra helyezte és egységesítette a jogszabályok kereteket - hangsúlyozta.
Újítás a javaslatban az egészségügyi szabályozásra és a munka törvénykönyvére vonatkozik - szögezte le -, de, mint mondta, más, az életünk minden részét érintő módosításokat is tartalmaz a változtatás, példá...
2019-02-20 14:41:39
Törvényalkotási bizottság: írásbeli megállapodás kell a 250 órán felüli önként vállalt túlmunkához
... és a munkavállaló által az elrendelhető rendkívüli munkaidő mértékéről kötött megállapodást a munkáltatónak külön nyilván kell tartania.
A munkaidőkeret továbbra is az eredeti javaslatban szereplő 36 hónap, vagyis 3 év lesz.
Kósa Lajos az ülésen azt mondta, az vezérelte a törvényjavaslat benyújtásakor, hogy ott, ahol munkaszervezési eszközökkel hatékonyságjavulást lehet ...
2018-12-06 19:36:54
Krónika 8. rész (tanácsi határozat az EP-választásról, választási törvények)
... európai keresztény kultúra és a nemzetállamok polgárait védelmét szolgáló politikai erők kerülnek ki győztesen.
Jobbik: a jogelvvel egyetért a Jobbik, de számos problémát lát a javaslatban
Szávay István (Jobbik) vezérszónoki felszólalásában közölte: pártja egyetért a harmadik országbeli magyar állampolgárokra vonatkozó jogelvvel, nyilvánvalóan egy jogharmonizációról van ...
2018-10-31 16:12:20
Krónika 1. rész (belügyi törvények)
... tervezetbe.
Elmondta, a rendszer teljes kiépülésével megszűnik a felvételt készítő szervezetek, hatóságok helyi adattárolása, és emellett számos garanciális elem is szerepel a javaslatban, hogy az adatok tárolása és továbbítása a lehető leghatékonyabb legyen.
Az államtitkár elmondta azt is, hogy a törvényjavaslat meghosszabbítja az engedély nélkül létesített kutak bírság...
2018-10-31 11:21:34
Krónika 9. rész (épített környezet, napirend után)
... építési szabályzatok összes módosítása arról szólt, hogy az "önökhöz közelálló oligarchák" jól járjanak. A képviselő megkérdezte, hogy hogyan fog a mindennapi gyakorlatban megvalósulni a javaslatban emlegetett bürokráciacsökkentés.
LMP: mikor és hol zajlott a javaslat vitája?
Csárdi Antal (LMP) azt kérte, mondják el, hogy mikor és hol zajlott le a törvényjavaslat társada...
2018-07-02 21:06:42
Krónika 9. rész (toronyházak, napirend után)
... indítványt, amely 65 méteres magasságban húzta volna meg az építhető toronyházak magasságkorlátját. A kormány képviselője felszólalásában ugyanakkor jelezte, egyéni képviselői módosító javaslatban kezdeményezte, hogy ezt a magasságot növeljék 90 méterre azokban az esetekben, ha ahhoz a Központi Építészeti-Műszaki Tervtanács hozzájárul.
Tuzson Bence megjegyezte, a jogerős épít...
2018-06-18 22:13:22
1 2 3 ...14 15 ..22 23 .28 29 30 
Címkék: Fővárosi Közgyűlés, Potocskáné Kőrösi Anita, Velencei Bizottság, Kósa Lajos, Szávay István, Csárdi Antal, Központi Építészeti-Műszaki Tervtanács, Tuzson Bence, műanyag zacskók, német kormány, szmogriadó idején, hagyományos műanyag, tilalom megsértése, törvényhozás mindkét, tartományi kormányokat, túlságosan rövid, optimálisnál rosszabb, javaslatot Potocskáné, tőzsdei társaságok, gépjárműállomány fele, javaslatban emlékeztettek, fővárosi riasztási, 8-as környezetvédelmi, látszatot kelteni, eredetileg elfogadott, bírói függetlenségre, mostani javaslatban, kormány meghallotta, általános adatvédelmi, jogszabályok kereteket, egészségügyi szabályozásra, munka törvénykönyvére, életünk minden, munkavállaló által, elrendelhető rendkívüli, munkáltatónak külön, munkaidőkeret továbbra, eredeti javaslatban, törvényjavaslat benyújtásakor, nemzetállamok polgárait, jogelvvel egyetért, harmadik országbeli, rendszer teljes, felvételt készítő, adatok tárolása, lehető leghatékonyabb, államtitkár elmondta,
© 2013 TVN.HU Kft.