Belépés
Polgár Judit: a 2024-es sakkolimpia "nagyon nehéz projekt"
...
Minden idők legsikeresebb női sakkozója múlt héten, az európai szövetség első ízben megrendezett, monte-carlói gáláján vehette át a díjat Garri Kaszparovval közösen, aki a férfiak között érdemelte ki a címet.
Polgár Judit arról is beszélt, hogy a sportág számára nagyon jó és fontos egy ilyen kiemelkedő és magas nívójú rendezvény, melyen 12 kategóriában adtak át elismerés...
2019-12-05 12:12:00
Tőzsde - Indexemelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék
... S&P-500 index 0,37 százalék, a Nasdaq Composite index 0,43 százalék nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén.
A Wall Street indexeit már három nap gyengülése távolította el a múlt héten elért rekordoktól.
Hírügynökségi jelentések szerint az Egyesült Államok és Kína a Hongkong és a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület körüli feszültségek dacára is folytatja a tárgyalásokat...
2019-12-04 15:41:15
Hatályon kívül helyezte a román parlament az elítéltek idő előtti szabadulásáról szóló "kompenzációs" törvényt
... jelenti, hogy parlamenti vita nélkül terjesztették volna be a jogszabályt, csakhogy a törvényhozásban még mindig többséggel rendelkező, jelenleg ellenzékben levő szociáldemokraták, akik a múlt héten vezetőséget váltottak, "hamut szórtak a fejükre", és ők maguk kezdeményezték a hatályon kívül helyezést.
Az októberben megbuktatott szociáldemokrata kormánytöbbség arra hivatkozva...
2019-12-04 13:01:06
Washington megkezdte egy Libanonnak szánt, eddig visszatartott katonai segélyt folyósítását
... folyósítását.
A külügyminisztérium már novemberben jelezte, hogy feloldják a befagyasztást, de nem fűzött kommentárt az ügyhöz. Mike Pompeót, az amerikai diplomácia vezetőjét újságírók a múlt héten faggatták erről, de a tárcavezető elhárította a választ. Ugyanakkor közel-keleti politikáért felelős helyettese, David Schenker azt mondta: a segélycsomagnak a Fehér Ház által óhaj...
2019-12-03 07:04:33
Tőzsde - Mérsékelten csökkennek az indexek New Yorkban
... amerikai feldolgozóipar tevékenysége novemberben már a negyedik egymást követő hónapban csökkent, az építőipari kiadások pedig októberben ahelyett, hogy emelkedtek volna, visszaestek. A múlt héten közölt makroadatok még azt mutatták, hogy a harmadik negyedévben enyhén gyorsult az amerikai gazdaság növekedése, a fogyasztói kiadások pedig stabilan nőttek októberben.
A kereskedé...
2019-12-02 21:02:26
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
... szakszervezetekkel és a jövőben is ezt fogják tenni - mondta az államtitkár.
Az LMP a szociális dolgozók bérhelyzetéről beszélt
Ungár Péter (LMP) arról beszélt, hogy pártja a múlt héten hétpárti egyeztetést kezdeményezett a szociális dolgozók bérhelyzetéről és sztrájkjogáról, de ezen a Fidesz és a KDNP nem vett részt.
Két szakszervezet azt követeli, hogy az ágazat...
2019-12-02 18:02:14
A francia elnök katonai tiszteletadással búcsúztatta Párizsban a Maliban meghalt francia katonákat
... félórás beszédében név szerint megemlékezett valamennyi katonáról, felidézte a pályafutásuk legfontosabb állomásait, üdvözölve a bátorságukat és az emberi kvalitásaikat.
A katonák múlt héten vesztették életüket Maliban, amikor összeütközött két helikopterük a dzsihadisták elleni hadműveletben.
"Fejet hajtok az áldozatuk előtt. Mindannyiunkért haltak meg" - mondta Emmanue...
2019-12-02 17:42:13
Krónika 2. rész (napirend előtt: klímaváltozás, egészségügy, migráció; eskütétel)
... érdekében, kiváló programokat tervez a jövőben is, mégis sok kritikát kap, hogy még többet kellene költenie az egészségügyre.
Azt mondta: ennek fényében nehezen érthető, hogy a múlt héten az új Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, nem támogatja a dél-budai centrumkórház építését. Az emberek azt várják, hogy őszintén mondják meg, mit szeretnének a fővárosi fejlesztések vonatkozásáb...
2019-12-02 16:02:16
Krónika 1. rész (napirend előtt: beiskolázás, tüntetések, Trianon)
...

Megemlékezés

Kövér László megemlékezett a múlt héten elhunyt Horváth János (Fidesz) volt országgyűlési képviselőről. Az Országgyűlés elnöke azt mondta, a magyar parlamentarizmus nagy alakja távozott, aki személyével is összekötötte a totális diktatúrákkal szembenálló demokratikus nemzedéket a rendszerváltoztatás korának Országgyűlésével.

DK: kaffka...
2019-12-02 15:22:11
Heti makronaptár - A iparról, a külkereskedelemről, a kiskereskedelemről érkeznek adatok a jövő héten
...
Hétfőn teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a szeptemberi külkereskedelmi termékforgalom részletes adatait és az októberi ipari termelői árak alakulását. Ezen a napon jelenik meg továbbá a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLKBT) novemberi beszerzésimenedzser-indexe (BMI).
A KSH első becslése alapján szeptemberben az export euróban szá...
2019-12-01 07:10:56
1 2 3 ....................728 729 ..........1093 1094 ..........1456 1457 1458 
Címkék: Polgár Judit, Garri Kaszparovval, Nasdaq Composite, Wall Street, Egyesült Államok, Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület, Mike Pompeót, David Schenker, Fehér Ház, Ungár Péter, Fővárosi Közgyűlés, Kövér László, Horváth János, Központi Statisztikai Hivatal, Magyar Logisztikai, Készletezési Társaság, 2024-es sakkolimpia, amerikai tőzsdék, román parlament, francia elnök, jövő héten, európai szövetség, díjat Garri, férfiak között, sportág számára, ilyen kiemelkedő, kereskedés kezdetén, múlt héten, hatályon kívül, októberben megbuktatott, amerikai diplomácia, tárcavezető elhárította, negyedik egymást, építőipari kiadások, harmadik negyedévben, amerikai gazdaság, fogyasztói kiadások, szociális dolgozók, pályafutásuk legfontosabb, emberi kvalitásaikat, katonák múlt, dzsihadisták elleni, áldozatuk előtt, dél-budai centrumkórház, fővárosi fejlesztések, magyar parlamentarizmus, totális diktatúrákkal, szeptemberi külkereskedelmi, októberi ipari, napon jelenik, export euróban, szociáldemokrata, parlamentarizmus,
© 2013 TVN.HU Kft.