Belépés
KSH: 3,6 százalékkal nőtt az ipari termelés tavaly novemberben
...
Az előző hónapban, tavaly októberben 6,1 százalék volt az ipari termelés kiigazítatlan, és 6,4 százalék a munkanap hatással korrigált éves növekedése.
A múlt év első tizenegy hónapjában 6,0 százalékkal volt nagyobb az ipari kibocsátás, mint az előző év azonos időszakában, míg 2018-ban 3,5 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Az előző hónaphoz viszonyítva a tavalyi é...
2020-01-08 09:41:10
KSH: novemberben már élénkült a kiskereskedelmi forgalom
... kiskereskedelmi üzletekben 4,5 százalékkal, ezen belül az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,6 százalékkal emelkedett az előző két hónapban egyformán 3,1 százalékos növekedés után.
A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben március óta nem látott ütemben, 12,9 százalékkal nőtt a forgalom. Ebből aziparcikk je...
2020-01-07 10:31:01
Stagnáláshoz közeli állapotban maradt az euróövezet magánszektora decemberben is
... feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe 46,3 pontra süllyedt a novemberi 46,9 pontról. Bár a végleges adat meghaladja az előzetesen közölt 45,9 pontot, az index már a tizenegyedik egymást követő hónapban állt az 50 pontos küszöb alatt.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelz...
2020-01-06 10:51:17
A jövő héten aláírhatják az amerikai-kínai kereskedelmi háború lezárását célzó részmegállapodást
...
Az SCMP beszámolója szerint a Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes vezette delegáció eredetileg korábbra tervezte a washingtoni utat, de halasztaniuk kellett, miután Donald Trump amerikai elnök szilveszter éjszaka közzétett Twitter-bejegyzésében azt állította, hogy a megállapodás első szakaszának aláírását január 15-én ejtik majd meg a Fehér Házban.
A lap forrása szeri...
2020-01-06 07:03:57
Második hónapja nőtt a kínai feldolgozóipar decemberben
... előrejelzést.
A feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index így immár második hónapja áll a növekedést és a visszaesést egymástól elválasztó 50 pontos küszöb felett, amire április óta először a múlt hónapban volt példa.
A BMI egyik kulcstényezőjét jelentő, a termelésre vonatkozó részmutató decemberben a múlt hónaphoz képest 0,6 ponttal, 53,2 pontra emelkedett, míg az új me...
2019-12-31 07:30:55
Az idén is sokat dolgozott a brit királyi család
... szerint az idén 190 hazai és 84 külföldi programon képviselte a királyi családot, de ez egyelőre minden bizonnyal hivatalos megbízatásainak végét is jelzi. Az udvar ugyanis már a múlt hónapban bejelentette, hogy az 59 éves herceg visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaként végzett közéleti tevékenységétől.
Ennek előzményeként András - aki jelenleg a nyolcadik a br...
2019-12-30 17:11:41
A legfelsőbb bíróság dönti el, megbízható-e kormányalakítással a korrupciós vádiratok után Netanjahu
... más dönti el, hogy ki vezeti. Ellenkező esetben ez már nem demokrácia"- írta Benjámin Netanjahu Tweeter fiókjában a legfelsőbb bíróság összehívásának hírére.
Az államügyész a múlt hónapban három vádirat benyújtását jelentette be a jobboldali Likud párt élén álló Benjámin Netanjahu ellen hivatali hatalommal visszaélés, csalás és korrupció megalapozott gyanúja miatt.
Az i...
2019-12-22 20:32:42
Leállította a Tesco a karácsonyi üdvözlőlapok kínai gyártását tiltott rabmunka miatt
... kivonta a forgalomból az érintett üzemben készült üdvözlőlapokat.
A közlemény szerint a Tesco átfogó ellenőrzési rendszert működtet, a szóban forgó termelőüzemben legutóbb a múlt hónapban tartott ellenőrzést és semmiféle nyomát nem találta annak, hogy a cég megsértette volna a Tesco által a rabmunka igénybe vételére érvényben tartott tilalmat.
A Tesco azonnal és végleg t...
2019-12-22 13:32:03
Továbbra is kórházban a brit uralkodó férje, de hírek szerint jól van
... szombati brit médiaértesülések szerint már hetek óta Kanadában tartózkodik és a királyi család hagyományos karácsonyi összejövetelére sem utazik haza.
A Buckingham-palota már a múlt hónapban bejelentette, hogy a hercegi pár "hosszabb időre" elvonul, Meghan édesanyjával tölti az ünnepeket és csak az újévben tér haza, de az udvar azt nem közölte, hogy hova utaztak.
A Daily...
2019-12-21 19:53:44
Nem módosította alapkamatát a Bank of England
... negyedéves növekedési átlagának.
A brit statisztikai hivatal (ONS) minapi legfrissebb becslése szerint a brit gazdaság növekedési üteme októberben és az októberrel véget ért három hónapban is zéró volt.
A decemberi kamatdöntő ülésről kiadott csütörtöki elemzés egyenes utalást tesz arra, hogy ebben a környezetben a Bank of England monetáris enyhítéshez folyamodhat.
A...
2019-12-19 16:02:00
1 2 3 ...........................164 165 .............246 247 .............328 329 330 
Címkék: Donald Trump, Fehér Házban, Benjámin Netanjahu Tweeter, Benjámin Netanjahu, ipari termelés, kiskereskedelmi forgalom, euróövezet magánszektora, jövő héten, amerikai-kínai kereskedelmi, kínai feldolgozóipar, brit királyi, legfelsőbb bíróság, korrupciós vádiratok, karácsonyi üdvözlőlapok, brit uralkodó, előző hónapban, munkanap hatással, ipari kibocsátás, előző hónaphoz, végleges adat, előzetesen közölt, tizenegyedik egymást, vizsgált gazdasági, washingtoni utat, megállapodás első, visszaesést egymástól, múlt hónapban, termelésre vonatkozó, múlt hónaphoz, királyi családot, udvar ugyanis, jobboldali Likud, érintett üzemben, közlemény szerint, szóban forgó, rabmunka igénybe, királyi család, brit statisztikai, brit gazdaság, októberrel véget, decemberi kamatdöntő, médiaértesülések, teljesítményének, kiskereskedelmi, kulcstényezőjét, feldolgozóipari, kiskereskedelem, összejövetelére, tevékenységétől, megbízatásainak, feldolgozóipar, összehívásának, miniszterelnök, üdvözlőlapokat, termelőüzemben, kiigazítatlan,
© 2013 TVN.HU Kft.