Belépés
Miniszterelnöki rezidencia a Várban
... 18. század folyamán itt építették fel Szent József kolostorukat.

Róluk elnevezve az utcát sokáig ,,Carmeliter Gasse"-nak hívták.

Ez lesz a helyszíne a jövőbeni kormányüléseknek.

Beethoven is megfordult a falak között.

A karmelita rend feloszlatása (1784) után a budavári kolostoruk Szent József templomából előbb katonai raktár,...
2019-01-03 14:00:29
Épület nélkül is aktív a Néprajzi Múzeum
... főigazgató hozzátette: az elmúlt 150 évben nem volt még példa arra, hogy a Néprajzi Múzeum céljaira készült volna épület, most azonban a Liget Budapest projekt keretében kettő is épül: a múzeum jövőbeni otthona az Ötvenhatosok terén, valamint az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) a Szabolcs utcában.
Az intézmény munkatársai ezért egy időben dolgoznak...
2018-06-14 13:12:16
A magyar szent család tiszteletére zarándokutat alakít ki a fehérvári egyházmegye
... Boldog Gizella és Szent Imre herceg - városa, és egyedülálló tiszteletüket ez a beruházás tovább erősítheti.
Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester jelezte, hogy a zarándokút a jövőbeni Árpád-ház sétaút része lesz.
A 2019-re befejeződő, százszázalékos támogatású Ginop-projekt keretében Székesfehérváron, a püspöki palota kertjében látogatóközpont épül, amelyben kőtár...
2017-11-28 12:22:50
Kövér László: Sanghaj lehet Kína kapuja Magyarország számára
... pedig teljes mértékben támogatja a kormány keleti nyitás politikáját, és ezen belül a gazdasági, kulturális, turisztikai együttműködésben rejlő további lehetőségek kiaknázását.
"A jövőbeni együttműködés záloga a következő generáció, ezért is tölt el megelégedéssel, hogy a kínai fiatalokban megvan az érdeklődés Magyarország iránt, hiszen a most kidolgozandó együttműködési lehe...
2017-06-08 07:04:04
Elkezdődött a székesfehérvári Szent István király-székesegyház belső restaurálása
... dönteni a belső felújításról. Mint mondta, ehhez egy értékleltár elkészítése is kellett, amely utat mutatott a műemléki kutatásokhoz. Kiemelte: közel ezer tétel került a leltárba, s így a jövőbeni beavatkozások során pontosan ismerhető lesz valamennyi értéke a székesegyháznak.
Bartos György művészettörténész bemutatta a barokk stílusú székesegyház építéstörténetét, amely szer...
2017-05-25 13:23:16
Karoling-központ romjaira épült a kaposszentjakabi apátság
... kaposszentjakabi apátság, amely az első olyan bencés monostor volt Magyarországon, amit nem király alapított, felszentelésénél ugyanakkor Salamon király is jelen volt.
A koordinátor jelezte, a jövőbeni programtervek között ezért is szerepel egy középkori fesztivál rendezése. A esemény "előfutáraként" szeptember 10-én hagyományőrzők táboroznak le a romoknál, és különböző produ...
2016-08-18 17:00:09
József Attila élete (1905-1937)
... együtt arra az elhatározásra jutottak, hogy irodalmi folyóiratot indítanak, ennek tervébe Fejtő Ferencet és Hatvany Bertalant is bevonták. A kiadásra Cserépfalvi Imrét ajánlotta a költő. A jövőbeni szerkesztők és belső munkatársak szeptember végén értekeztek Cserépfalvi Imrével a folyóirattal kapcsolatos teendők megvitatására.

Ősszel József Attila és Vágó Márta kapcsola...
2016-07-11 17:32:10
Kértek és kaptak
... minden kollégista diák tudjon a város tragédiájáról és az ártatlan hősök emlékét őrizze. Ezért az almenük tartalmaznak olyan pontokat is, melyek az intézmény eddig végzett tevékenységét, jövőbeni terveit mutatja be ('56-os kaszinó, Kiállítások, Pályázatok, Tanulmányok).

További kutatásra, ismeretek bővítésére alkalmas az Ajánlott irodalom, a Hasznos linkek, és a Tanulm...
2016-06-04 19:12:14
Száz Picasso-mű látható a Nemzeti Galéria tárlatán
... Szépművészeti Múzeum meghívását, és Tóth Ferenc, a múzeum művészettörténésze, a tárlat társkurátora segítségét a kiállítás megszervezésében. Kiemelte: a két stáb közös munkája jó alapja lehet a jövőbeni együttműködéseknek.
Mint mondta, átfogó merítést szerettek volna adni Picasso műveiből.
A párizsi múzeum gyűjteményében, amelyet a művész örökösei adományoztak a francia ...
2016-04-20 15:33:11
Mosonvármegye című közéleti lap, 2014.05.09.
... minden kollégista diák tudjon a város tragédiájáról és az ártatlan hősök emlékét őrizze. Ezért az almenük tartalmaznak olyan pontokat is, melyek az intézmény eddig végzett tevékenységét, jövőbeni terveit mutatja be ('56-os kaszinó, Kiállítások, Pályázatok, Tanulmányok).
További kutatásra, ismeretek bővítésére alkalmas az Ajánlott irodalom, a Hasznos linkek, és a Tan...
2016-02-03 05:34:13
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Néprajzi Múzeum, Kövér László, Szent István, József Attila, Száz Picasso-mű, Nemzeti Galéria, Szent József, Carmeliter Gasse&#8221, Liget Budapest, Országos Múzeumi Restaurálási, Raktározási Központ, Boldog Gizella, Szent Imre, Cser-Palkovics András, Bartos György, Fejtő Ferencet, Hatvany Bertalant, Cserépfalvi Imrét, Cserépfalvi Imrével, Ősszel József Attila, Vágó Márta, Szépművészeti Múzeum, Tóth Ferenc, magyar szent, fehérvári egyházmegye, székesfehérvári Szent, kaposszentjakabi apátság, utcát sokáig, jövőbeni kormányüléseknek, falak között, karmelita rend, budavári kolostoruk, múzeum jövőbeni, intézmény munkatársai, időben dolgoznak, beruházás tovább, jövőbeni Árpád-ház, 2019-re befejeződő, püspöki palota, kormány keleti, jövőbeni együttműködés, következő generáció, kínai fiatalokban, érdeklődés Magyarország, most kidolgozandó, belső felújításról, értékleltár elkészítése, műemléki kutatásokhoz, jövőbeni beavatkozások, barokk stílusú, első olyan, koordinátor jelezte, jövőbeni programtervek,
© 2013 TVN.HU Kft.