Belépés
Krónika 15. rész (egyszer használatos műanyagok, napirend lezárása)
...
Vita az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
Dudás Róbert (Jobbik) azt mondta, támogatják a kormány javaslatát, még ha azt nem is tartják kielégítőnek. Hangsúlyozta, nem értenek egyet azzal, hogy a kabinet eredeti szándéka ellenére a vékony, úgynevezett kiflis zacskók mégis forgalomban maradhatnak, mivel pont ezekből a csomagoló anyagokból fogy a legtöbb.
Az...
2020-06-09 23:49:49
Palkovics: jövő nyártól tilthatnak be egyes egyszer használatos műanyagokat
... létre a hulladékgazdálkodási hatóságot, amelynek feladata lesz egyebek között a hulladékgazdálkodási ágazat ellenőrzése.
Palkovics László kitért arra is, hogy radikálisan átalakítják a műanyagpalackok, fémdobozok és üvegek használatának rendszerét, lehetővé teszik azok visszaváltását, a tesztidőszak a tervek szerint jövő júliusban kezdődik.
Boros Anita, az Innovációs és ...
2020-06-08 15:52:17
Az emberhez hasonló módon öregszenek a csimpánzok
... egy kiterjedt tanulmány része volt, amely a csimpánzok fizikai és viselkedésbeli jellemzőit igyekezett megfigyelni a természeteshez hasonló környezetben.
Ennek részeként a tudósok műanyag zacskókat helyeztek ki a park fáira azon a részen, ahol a csimpánzok éltek, hogy vizeletmintákat gyűjtsenek 59 felnőtt állattól. Húsz éven át gyűjtötték ezeket a mintákat és elemezték az ös...
2020-04-01 18:32:54
Koronavírus - Csehországban és Lengyelországban is terjed a járvány, újabb intézkedéseket vezettek be
... cseh kormány a járvány alakulásának figyelembevételével folyamatosan módosítja a korábban bevezetett korlátozó intézkedéseket.
Péntek reggeltől az élelmiszerboltok kötelesek egyszerű műanyag kesztyűket és zacskókat biztosítani a boltba lépő bevásárlóknak. Ugyanakkor tovább bővült azon üzletek és szolgáltatások sora, amelyek működését engedélyezték. Már egy hete újra kinyithat...
2020-03-27 11:21:48
Öt év börtönre ítélték az újszülöttjét ellátatlanul hagyó baranyai nőt
... fiának lakásuk fürdőszobájában. Miután a köldökzsinórt ollóval elvágta és a vért feltakarította, gyermekét ellátatlanul hagyta. Az újszülött pár órán belül meghalt.
Ezután a testet műanyag zacskókba rakta, szövetbe csavarta, majd egy cipősdobozban betette a szekrénybe.
Állapotára egy nappal később derült fény, amikor élettársa rányitott a fürdőszobában, és meglátta, hogy...
2020-03-06 15:31:55
Koronavírus - A DK átcsoportosítana a kormányzati kommunikáció forrásaiból a védekezésre
... hogy mit tesznek a klímavédelem érdekében a DK képviselői. Oláh Lajos azt felelte, hogy ő törvényjavaslatban kezdeményezte az illegális hulladéklerakással szembeni erőteljes fellépést és a műanyag zacskók betiltását.
Hozzátette: azt is javasolta, hogy fordítsák a társasházak szigetelésére a paksi bővítésre szánt pénzt, de indítványait a kormánypárti képviselők elutasították.|...
2020-02-28 14:02:33
Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat
...
A kínai vendéglátóhelyeken az egyszer használatos műanyag szívószálak használatát is megtiltják.
Az ázsiai ország évek óta küszködik azzal, hogy 1,4 milliárd polgára által termelt szemetet kezelni tudja. Az ország legnagyobb szemétlerakó helye, amely mintegy száz futballpálya nagyságú, máris megtelt, holott még 25 évig akarták használni - emlékeztetett a BBC News cikke.|...
2020-01-20 11:31:49
Lezárták a nyomozást a Sziget fesztiválon drogot áruló hollandok ügyében
... kábítószer-kereső kutyával érkeztek a nyomozók, az autó átvizsgálásakor az előző napon lefoglalt kábítószer mennyiségét jelentősen meghaladó mennyiségű anyagot foglaltak le, zömmel kis műanyag fiolákba csomagolt marihuánás cigarettát.
Összességében a két nap alatt 20 kilogramm kábítószert foglaltak le a két fiataltól - összegezte az osztályvezető. Hozzátette: ezek alapján ke...
2020-01-15 12:21:42
Fegyvertartási szigorítástól az adatvédelem erősítéséig új törvények lépnek életbe sok amerikai tagállamban
... külvilágtól elzártan kell tenniük.
Coloradóban megszigorítják, Tennessee államban viszont enyhítik a fegyvervásárlás és -tartás feltételeit.
Oregonban 2020 januárjától betiltják a műanyag zacskók bolti használatát. A vásárlóknak saját szatyrot kell vinniük, vagy a papírzacskókért külön fizetniük kell.
Floridában büntetendővé válik, ha valaki vezetés közben üzenete...
2020-01-01 23:52:13
A Spar tovább csökkenti műanyag-felhasználását
...
A saját márkás tejtermékek közül a 450 grammos, 20 százalékos Spar tejföl és a négyféle ízesítésű Spar vajkrém esetében a kiskereskedelmi vállalat - tesztjelleggel - mellőzi a műanyagfedelet. A kibontott tejtermékek minőségét a vásárlók az Interspar áruházakban megvehető, többször használható, tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.
Az áruházlánc szeptemberben...
2019-12-02 12:51:34
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Dudás Róbert, Palkovics László, Boros Anita, Oláh Lajos, emberhez hasonló, újszülöttjét ellátatlanul, kormányzati kommunikáció, egyszer használatos, adatvédelem erősítéséig, kormány javaslatát, kabinet eredeti, csomagoló anyagokból, tervek szerint, kiterjedt tanulmány, csimpánzok fizikai, természeteshez hasonló, tudósok műanyag, park fáira, csimpánzok éltek, járvány alakulásának, korábban bevezetett, élelmiszerboltok kötelesek, boltba lépő, hete újra, köldökzsinórt ollóval, vért feltakarította, testet műanyag, cipősdobozban betette, nappal később, klímavédelem érdekében, műanyag zacskók, társasházak szigetelésére, paksi bővítésre, kormánypárti képviselők, ázsiai ország, ország legnagyobb, autó átvizsgálásakor, előző napon, vásárlóknak saját, papírzacskókért külön, saját márkás, négyféle ízesítésű, kiskereskedelmi vállalat, kibontott tejtermékek, áruházlánc szeptemberben, átcsoportosítana, lengyelországban, élelmiszerboltok, műanyagpalackok, kiskereskedelmi, fürdőszobájában, papírzacskókért,
© 2013 TVN.HU Kft.