Belépés
A magyar kultúra napja - Emmi: a legtöbb kulturális beruházás indult el 2010 óta
... határozat született a Nemzeti Táncegyüttes állandó játszóhelyhez juttatásáról és a Modern Opera beruházás támogatásáról.
A következő években a Nemzeti Levéltár korszerűsítése mellett a Műcsarnok, a Terror Háza, a Nemzeti Múzeum és a József Attila Színház felújítását tervezik Budapesten.
A vidéki beruházások közül a közlemény kitér arra, hogy a szentendrei Szabadtéri Népr...
2020-01-22 13:42:31
Képpraxisok 2. - Jankovics Marcell és Francois Fiedler a Műcsarnokban
... előző al­ka­lom­mal a fes­té­szet és a fo­tog­rá­fia át­ha­tá­sa­i­ra, míg az idei ki­ál­lí­tás­sal a mű­fa­jok sajá­tos­sá­ga­i­ra össz­pon­to­sí­tva - mondta el a keddi sajtóbemutatón a Műcsarnok vezető kurátora.
Kondor-Szilágyi Mária hozzátette: elsőként - szerdától - a Franciaországban nemzetközi hírnévre szert tevő Francois Fiedler tárlata nyílik meg a közönség előtt, ma...
2019-12-03 17:01:49
Aradi vértanúk
... Képzőművészeti Társulaton keresztül hirdette meg a kormány a millenáris történelmi festménypályázatot.
A közületi rendelésre, jelentős anyagi támogatással készült művek bemutatását az új Műcsarnokot fölavató ünnepi kiállítás súlypontjának tekintették.

Thorma János festménye, az Aradi vértanúk e nagyszabású tárlattal egy időben került a közönség elé.
Keletke...
2019-10-05 18:51:32
Sylvia Plachy fekete-fehér képeiből nyílik kiállítás a Műcsarnokban
... kiállítóhelyen voltak már láthatóak New Yorktól Tokióig. Magyarországon eddig három kiállítása volt...
2019-10-03 15:48:06
Tiszta szívvel festeni címmel négy önálló életműből nyílik kiállítás a Műcsarnokban
... fogalmazott, a festészet műfaja az emberiség olyan kultúrkincseit foglalja magába, amelyeknek a "fölhagyása bűn lenne", a mostani kiállítás pedig a festészet ünnepe lesz.
Hozzátette, hogy a Műcsarnok ezzel a kiállítással csatlakozik a magyar festészet napja októberi rendezvénysorozatához.
Mayer Ma­ri­an­na kurátor elmondta, hogy Kondor Attila a legfiatalabb alkotó a kiál...
2019-09-17 15:11:27
Átadták a II. Építészeti Nemzeti Szalon közönségdíjait
... megfogalmazott szolidaritás. Külön blokkban mutatták be a mára legendává lett Miskolci Építészeti Műhely (1977-1990) tervezőinek munkásságát, a csoport létrejöttétől egészen a jelenkorig.
A Műcsarnok apszisában berendezett szekció a 20. századi magyar építészet történetének egyik legjelentősebb innovatív alkotója, a 60 éve elhunyt Medgyaszay István (1877-1959) modern építész...
2019-08-25 16:51:47
Szabadságkoncertet rendeznek a Hősök terén a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára
... a Szabadságkoncert lesz, és amelynek programjai 2020 júniusáig tartanak majd - emlékeztetett Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója, a 30 éve szabadon című emlékév vezetője a Műcsarnok előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón. Hozzátette: szeretnék a mai fiatalokat is megszólítani, hogy megértsék, miként jutottunk el a sikeres rendszerváltoztatásig.
Mint fogalmazott, 1...
2019-06-05 13:52:23
Zenélő Budapest - Ingyenes szabadtéri minikoncertek a főváros 16 pontján
...
Bán Teodóra, a programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője a koncertsorozat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az idén újabb helyszínekkel és zenei elemekkel bővült a sorozat. A kínálatban a kávéházi és a szakrális zene is helyet kapott, a dzsessztematika is erősödik. Emellett két új helyszínen - a Magyar Nemzeti Múzeumban és...
2019-05-31 14:45:51
Péntektől látható II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállítása a Műcsarnokban
...
Szegő György, a Műcsarnok művészeti vezetője, a kiállítás fő kurátora a csütörtöki sajtóbejáráson felidézte, hogy 2014-ben indult útjára a Műcsarnokban rendezett Nemzeti Szalon kiállítássorozata.
Az augusztus 25-ig látható tárlaton önálló tematikus egységekben mutatják be többek között az elmúlt öt év építészetének keresztmetszetét, a Miskolci Építészeti Műhely (1977-19...
2019-04-25 15:59:26
BTF - David Lynch-vetítéssorozat az Urániában
... zárkájából, és valaki mást találnak a helyén. A film forgatókönyvírója az a Barry Gifford volt, aki a Veszett a világ alapjául szolgáló regényt írta.
A közlemény szerint az Uránia és a Műcsarnok kölcsönös kedvezményt biztosít a sorozat és a fotókiállítás látogatóinak. Kedvezményesen vásárolhatnak mozijegyet a sorozatra a filmszínház pénztárában mindazok, akik a Műcsarnok kiál...
2019-03-23 15:32:12
1 2 3 .......26 ....39 ....51 52 
Címkék: Jankovics Marcell, Francois Fiedler, Sylvia Plachy, Építészeti Nemzeti Szalon, Zenélő Budapest, David Lynch-vetítéssorozat, Nemzeti Táncegyüttes, Modern Opera, Nemzeti Levéltár, Terror Háza, Nemzeti Múzeum, József Attila Színház, Szabadtéri Népr, Kondor-Szilágyi Mária, Képzőművészeti Társulaton, Thorma János, Yorktól Tokióig, Mayer Ma­ri­an­na, Kondor Attila, Miskolci Építészeti Műhely, Medgyaszay István, Lánczi Tamás, Század Intézet, Budapesti Fesztivál-, Turisztikai Központ, Magyar Nemzeti Múzeumban, Szegő György, Nemzeti Szalon, Barry Gifford, magyar kultúra, legtöbb kulturális, következő években, vidéki beruházások, közlemény kitér, szentendrei Szabadtéri, fo­tog­rá­fia át­ha­tá­sa­i­ra, idei ki­ál­lí­tás­sal, keddi sajtóbemutatón, közönség előtt, millenáris történelmi, közületi rendelésre, időben került, festészet műfaja, emberiség olyan, mostani kiállítás, festészet ünnepe, kiállítással csatlakozik, magyar festészet, legfiatalabb alkotó, mára legendává, csoport létrejöttétől, programot szervező,
© 2013 TVN.HU Kft.