Belépés
Határidőre, maradéktalanul teljesítik az ÁSZ ajánlásában foglaltakat az építész kamarák
... működését a vizsgálat teljesen hibátlannak minősítette.
Rámutatott: az ÁSZ ellenőrzése azt is megállapította, hogy a Magyar Építész Kamara országos kamarája a szervezeti működési kereteit a jogszabályi előírások szerint kialakította, valamint a költségvetési támogatások nyilvántartása és a támogató felé történő elszámolás szabályszerű volt.
Közlése szerint az építész k...
2020-08-15 10:01:11
Alapjogokért Központ: világtendencia a kormányzati döntéshozatal kiszervezése
... főhatalmat gyakorló, legitim népképviseleti fórumok megkerülésével, kihagyásával. A szuverén államok pedig szépen lassan azt "veszik észre", hogy hatalmukat, mozgásterüket és a nemzeti létük kereteit külső erők folyamatosan korlátozzák, csökkentik.
Az Európai Unióban az Európai Bizottság egyre inkább átpolitizálódott az elmúlt évtizedekben, az Európai Bíróság működése első év...
2020-07-10 12:22:12
ÁSZ: lezárult a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap ellenőrzése
...
A közlemény szerint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap felhasználásában közreműködő Magyar Államkincstár, illetve a fővárosi és megyei kormányhivatalok a működés kereteit kialakították, és az alap felhasználását támogató informatikai rendszerek biztosították a megfelelő feladatellátást a 2017 és 2018 közötti időszakban.
Az ÁSZ lakossági véleményfelmérése alapján...
2020-07-07 12:01:45
Liget Budapest - A Magyar Teátrumi Társaság nyílt levélben áll ki a Városligeti Színház megépítése mellett
... gyermek- és ifjúsági színházi programot valósítana meg, amelyre messze a mostani kínálatot meghaladó igény van a fővárosi közönség részéről.
A Liget Budapest projekt megvalósításának kereteit meghatározó Városligeti Építési Szabályzatot 2014-ben alkotta meg a Fővárosi Közgyűlés. Ezt a szabályzatot szeretné most úgy módosítani a főváros vezetése, hogy a Városligeti Színház ne ...
2020-05-31 12:12:01
Színház- és Filmművészeti Egyetem: kevés a rendelkezésre álló idő a modellváltás lebonyolítására
... pályázat útján a szenátus választja ki és terjeszti fel kinevezésre. Az oktatókat az intézetvezetőkkel egyetértésben az egyetem rektora nevezi ki, a szenátus jóváhagyásával. Az oktatás kereteit az akkreditációs folyamatban elfogadott tananyagok szabják meg mind az elmélet, mind a gyakorlat területén - mutattak rá a www.szfe.hu honlapon is elérhető közleményben.
Kiemelték: a ...
2020-05-28 15:01:47
Timmermans: a jogállamiság fokozott ellenőrzésére van szükség
... új határokat épít fel, kárt okozva mások mellett az adott ország állampolgárainak is.
A bizottsági alelnök kiemelte, jogi kiskapuk bezárásával kell erősíteni a jogállamiság uniós kereteit, ez ugyanis konkrét hatással van a demokrácia és az alapjogok tiszteletben tartása által az Európai Unió jövőjére.
"A kölcsönös bizalom, a belső piac működése és a demokrácia megléte sz...
2019-09-05 12:01:14
ITM: az elektromobilitás gyorsabb terjedését szolgálja a Jedlik Ányos Terv 2.0
... kihasználása és az elektromobilitás társadalmasítása - írja közleményében az ITM.
Hangsúlyozzák, kiemelt jelentőségű törekvés a zöld rendszám szabályozás megújítása, a piac működési kereteit meghatározó elektromobilitási jogszabálycsomag előkészítése, elfogadása és végrehajtása.
A Jedlik Ányos Terv 2.0 kidolgozása során lényeges szempont volt a környezetbarát - köztük e...
2019-07-31 17:01:51
Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Telekom rendszerét feltörő hackert első fokon
... rendelkezései szerint bűncselekményt, az információs rendszer vagy adat megsértését követi el számos más eset mellett az, aki információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat - írták.
A törvény ezt cselekményt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. Lényegesen súlyosabb, 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztést ír elő a...
2019-07-11 16:51:45
Nyereséges volt a 4iG 2018-ban
... Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a Mensor3D Kft. és a HUMANsoft Elektronikai Kft. beolvadásával minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket.
A társaság részv...
2019-02-15 19:21:44
Párbeszéd: az ÁSZ korábban nem találta törvénytelennek a párt működését
... azt írta, azonnal visszavonja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, ha megfelelő módon igazolják gazdálkodásuk törvényes kereteit.
A Párbeszéd reagálásában azt írta, a bekért dokumentumokat határidőre eljuttatták, ha csak a szabályzatok miatt függesztették föl a Párbeszéd támogatását, akkor ez "aligha" lehet akadá...
2019-02-07 18:02:10
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: Alapjogokért Központ, Nemzeti Család-, Szociálpolitikai Alap, Liget Budapest, Magyar Teátrumi Társaság, Városligeti Színház, Filmművészeti Egyetem, Jedlik Ányos Terv, Magyar Építész Kamara, Európai Unióban, Európai Bizottság, Európai Bíróság, Magyar Államkincstár, Városligeti Építési Szabályzatot, Fővárosi Közgyűlés, Európai Unió, Informatikai Fejlesztő, Tanácsadó Kft, Mensor3D Kft, HUMANsoft Elektronikai Kft, Momentum Mozgalom, Párbeszéd Magyarországért Párt, építész kamarák, kormányzati döntéshozatal, rendelkezésre álló, modellváltás lebonyolítására, jogállamiság fokozott, elektromobilitás gyorsabb, párt működését, vizsgálat teljesen, szervezeti működési, jogszabályi előírások, költségvetési támogatások, támogató felé, szuverén államok, nemzeti létük, elmúlt évtizedekben, közlemény szerint, működés kereteit, alap felhasználását, megfelelő feladatellátást, mostani kínálatot, fővárosi közönség, szabályzatot szeretné, főváros vezetése, szenátus választja, intézetvezetőkkel egyetértésben,
© 2013 TVN.HU Kft.