Belépés
Vuk Jeremic egykori külügyminisztert jelöli Szerbia az ENSZ főtitkári pozíciójára
... ENSZ-főtitkár posztjára pályázik, Szlovénia Danilo Türk volt államfőt (Kofi Annan korábbi ENSZ-főtitkár politikai ügyekben illetékes egykori helyettesét), Montenegró Igor Luksic külügyminisztert, Macedónia Srgjan Kerimet, az ENSZ-közgyűlés korábbi elnökét, Bulgária Irina Bokovát, az UNESCO jelenlegi főtitkárát, Horvátország pedig Vesna Pusic volt külügyminiszter javasolta a világs...
2016-04-12 17:02:22
Illegális bevándorlás - Német lap: Görögország nem tudja teljesíteni az EU-Törökország megállapodás előírásait
... hatóságok által elutasított menedékkérők visszaszállítását Törökországba - állapította meg a Bild.
A beszámoló szerint egy meg nem nevezett nyugat-európai államfő a lapnak a görög-macedón határ lezárására utalva azt mondta: "Jó volt, hogy Ausztria és a balkáni országok kész helyzetet teremtettek", mert "erősödnek a kételyek, hogy a görög kormány egyáltalán részt akar-e venni"...
2016-03-29 18:32:54
Illegális bevándorlás - A horvát parlament engedélyezte a hadsereg bevetését a határokon
... útvonalat lezárták a migránsok előtt. Március elején a nyugat-balkáni útvonalon található országok az osztrák szigorításokat követően fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni.
A szociáldemokr...
2016-03-21 17:42:16
Illegális bevándorlás - Fischer: a balkáni útvonalról szóló döntésnek nem volt alternatívája
... menekültválság és a balkáni útvonal lezárása volt. A múlt héten a nyugat-balkáni útvonalon található országok az osztrák szigorításokat követően fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Ennek nyo...
2016-03-18 18:43:41
Illegális bevándorlás - Szájuk bevarrásával tiltakoznak iráni migránsok a calais-i tábor felszámolása ellen
... migrants (A migránsok menedéke) nevű segélyszervezet vezetője szerdán azt mondta: a szájbevarrók az ellen tiltakoztak, hogy "lerombolták a viskójukat".
Tavaly novemberben a görög-macedón határon legalább öt, szintén magát iráninak mondó migráns szájbevarrással követelte, hogy engedjék át a határon.
A tiltakozó akcióra Francois Hollande francia államfő és David Cameron ...
2016-03-03 16:31:36
Illegális bevándorlás - Tusk: az EU nem hagyja magára Macedóniát
...
Az európai politikus három napos balkáni körútja során a balkáni migrációs útvonalon fekvő országok, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Macedónia és Görögország vezetőivel tárgyal. Célja, hogy "előkészítse a talajt" a március 7-re tervezett brüsszeli EU-Törökország találkozóhoz, azaz hogy hétfőn könnyebben jussanak konszenzusra az érintett országok.
A vesti.mk macedón hí...
2016-03-02 21:04:25
Illegális bevándorlás - Szlovén katonák szerdától részt vesznek országuk határainak védelmében
... szembe.
A rendőrség igazgatósága bejelentette: további 600 tartalékos rendőrt is behívnak, hogy az ország belsejében ellenőrizzék az illegális migrációs folyamatokat.
A görög-macedón határon bevezetett, szigorított eljárások miatt az elmúlt három napban nem érkezett egyetlen migráns sem Horvátországból Szlovéniába. Ljubljana ugyanakkor felkészül arra a lehetőségre, hogy...
2016-02-24 17:33:08
Illegális bevándorlás - Kiállt a befogadás kultúrája mellett az osztrák államfő
... belügyminisztérium szerint így növekedhet majd a menekülteljárás hatékonysága. Eddig sz EU államain kívül biztonságos államnak számított még a többi között Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Horvátország Macedónia, Montenegró, Szerbia és Albánia is. Most Algéria, Grúzia, Ghána, Marokkó, Mongólia, és Tunézia isfelkerül a biztonságos államok listájára. A belügyi tárca vezetőjének indoklá...
2016-02-15 20:02:40
V4-csúcs - Megkezdődött a rendkívüli kormányfői találkozó a migrációs válságról
...
Bohuslav Sobotka cseh, Beata Szydlo lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő mellett a találkozóra meghívást kapott Gjorge Ivanov macedón államfő és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök is.
A macedón és a bolgár vezetők meghívása Sobotka szerint a V4-ek szolidaritásának kifejezése a balkáni régió országaival.
"Amennyiben Törökország és Görögorsz...
2016-02-15 16:42:20
RÖVIDHÍR- V4-csúcs - Megkezdődött a rendkívüli kormányfői találkozó a migrációs válságról
...
Bohuslav Sobotka cseh, Beata Szydlo lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő mellett a találkozóra meghívást kapott Gjorge Ivanov macedón államfő és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök is.
A macedón és a bolgár vezetők meghívása Sobotka szerint a V4-ek szolidaritásának kifejezése a balkáni régió országaival.
"Amennyiben Törökország és Görögors...
2016-02-15 16:32:53
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 14 
Címkék: RÖVIDHÍR- V4-csúcs, Szlovénia Danilo Türk, Kofi Annan, Montenegró Igor Luksic, Macedónia Srgjan Kerimet, Bulgária Irina Bokovát, Vesna Pusic, Francois Hollande, David Cameron, Horvátországból Szlovéniába, Horvátország Macedónia, Most Algéria, Bohuslav Sobotka, Beata Szydlo, Orbán Viktor, Robert Fico, Gjorge Ivanov, Bojko Boriszov, Amennyiben Törökország, horvát parlament, hadsereg bevetését, balkáni útvonalról, calais-i tábor, befogadás kultúrája, osztrák államfő, rendkívüli kormányfői, migrációs válságról, beszámoló szerint, görög-macedón határ, balkáni országok, görög kormány, migránsok előtt, nyugat-balkáni útvonalon, osztrák szigorításokat, jogszabályoknak megfelelően, balkáni útvonal, múlt héten, migránsok menedéke, ellen tiltakoztak, görög-macedón határon, tiltakozó akcióra, európai politikus, balkáni migrációs, március 7-re, érintett országok, rendőrség igazgatósága, ország belsejében, illegális migrációs, elmúlt három, menekülteljárás hatékonysága, többi között, biztonságos államok,
© 2013 TVN.HU Kft.