Belépés
Az albán nyelv is hivatalossá vált Macedóniában
... kíván-e ezzel a lehetőséggel.
A nyelvtörvényt először tavaly januárban fogadta el a törvényhozás, de Gjorge Ivanov államfő nem írta alá, és visszaküldte a parlamentnek. Ezt követően az ellenzék rekordmennyiségű, mintegy 36 ezer módosító indítványt nyújtott be hozzá. Tavaly márciusban a képviselők a módosító indítványok megvitatása nélkül szavaztak a jogszabályról. A módosító...
2019-01-15 12:01:26
Megszavazta a macedón parlament az ország nevének megváltoztatásáról szóló alkotmánymódosítást
...
Az alkotmánymódosításhoz kétharmados többségre volt szükség, végül a 120 tagú törvényhozás 81 képviselője szavazott igennel a javaslatra. A legnagyobb ellenzéki párt, a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) bojkottálta az ülést.
Macedón részről ez volt az utolsó lépés a névvita lezárási folyamatában, ezt követően má...
2019-01-11 19:52:04
DK: a miniszterelnök megfutamodott a valódi kérdések elől
... A miniszterelnök most is újságírókat tiltott ki a sajtótájékoztatóról, saját "mikrofonállványainak" mondta el az előre megírt propagandaszövegeket - tette hozzá.
Kifogásolta, hogy ellenzéki képviselőként nem engedték be a sajtótájékoztatóra, hogy meggyőződhessen arról, az újságírók valóban feltehetik a kérdéseiket.
A kormányfő szerinte nem válaszolt például arra, miért v...
2019-01-10 14:52:25
Az ország névváltoztatását lehetővé tevő alkotmánymódosításról vitázik a macedón parlament
... kezdődött parlamenti vitát a legkésőbb jövő keddig le kell zárni.
A névváltoztatást ellenzők szerdán a szkopjei parlament előtt tiltakoztak. Hrisztijan Mickoszki is, a legnagyobb ellenzéki párt, a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) elnöke a tüntetőkkel közölte: pártja nem vesz részt az alkotmánymódosításról szóló v...
2019-01-09 16:23:03
Korom Ferenc: a haderő helyzete folyamatosan javul
... korábban levelet írt, s abban világosan leírta miről szól a honvédelmi alkalmazotti besorolás.
A bizottság ülése vitával kezdődött, miután Kósa Lajos a testület elnöke nem olvasta fel az ellenzéki képviselők napirend kiegészítési javaslatait, csak szavaztak arról.
Ezért Vadai Ágnes, a testület DK-s alelnöke ügyrendi felszólalásában egy ellenőrző albizottság felállításáér...
2019-01-09 16:13:32
Gulyás: az ellenzéki pártoknak "óriási a felelősségük" az erőszakért a tüntetéseken
...
Gulyás Gergely azt mondta, az Országgyűlés szerdai ülésén az ellenzék magatartása törvénytelen, agresszív és erőszakos volt, néhányan pedig az utcán is úgy érezték, ha ellenzéki képviselőknek szabad így viselkedni, akkor nekik is lehet.
Kiemelte, sem a képviselők, sem az ellenzéki politikai aktivisták nem állhatnak a törvények fölött.
A Fidesz 2006-ban, "az államcső...
2018-12-17 16:12:19
Gulyás: a migráció lehet az EP-választás meghatározó kampánytémája
... azonban magas a gazdasági növekedése, amelyek betartották a maastrichti kritériumokat, vagyis a javaslat azokat büntetné, akik betartják a szabályokat - fűzte hozzá.
Az ülésen több ellenzéki képviselő firtatta, hogy Gulyás Gergely hogyan látja Magyarország geopolitika irányultságát. A miniszter azt mondta: Magyarország EU-tagsága nemzeti érdek, és a NATO képes a legnagyobb bi...
2018-12-04 13:11:32
Gruevszki menekültstátusza - A macedón parlament felfüggesztette Gruevszki mentelmi jogát
... státusáról. Gruevszkit két évre ítélték hivatali visszaélés miatt.
Kedd délelőtt a parlament illetékes bizottsága egyhangúlag fogadta el az erről szóló javaslatot, mivel a legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) politikusai nem vettek részt az ülésen.
Nikola Gruevszki ellen no...
2018-11-27 18:49:45
Gruevszki menekültstátusza - Az ÁSZ nem végez ellenőrzéseket politikai pártok követelései alapján
...
Az ÁSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Gréczy Zsolt DK-frakciószóvivő sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzéki párt arra szólította fel az Állami Számvevőszéket, hogy rendkívüli vizsgálattal állapítsa meg, mennyibe került Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő "szöktetése".
Az ÁSZ a közleményben azt írta, az ellenőrzési tevékenységeket előre meghat...
2018-11-26 23:30:40
Gruevszki menekültstátusza - Pintér Sándor: nem hibázott a menekültügyi hivatal
... válaszolt, hiteles jogi tájékoztatást adott a jogi helyzetnek megfelelően. Az ügy részleteiről a törvény erejénél fogva nem adhatott tájékoztatást. A fideszes politikus szerint az ügyből az ellenzék csinál politikai ügyet. Ezért - mint mondta - a napirendet nem szavazzák meg.
A fideszes politikus is hangsúlyozta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tekintélyét meg kell őrizni. ...
2018-11-21 21:39:59
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: Korom Ferenc, Pintér Sándor, Gjorge Ivanov, Belső Macedón Forradalmi Szervezet, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja, Hrisztijan Mickoszki, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának, Kósa Lajos, Ezért Vadai Ágnes, Gulyás Gergely, Magyarország EU-tagsága, Nikola Gruevszki, Gréczy Zsolt DK-frakciószóvivő, Állami Számvevőszéket, albán nyelv, macedón parlament, ország nevének, miniszterelnök megfutamodott, valódi kérdések, ország névváltoztatását, haderő helyzete, ellenzéki pártoknak, migráció lehet, menekültügyi hivatal, nyelvtörvényt először, ellenzék rekordmennyiségű, módosító indítványok, legnagyobb ellenzéki, utolsó lépés, névvita lezárási, miniszterelnök most, előre megírt, újságírók valóban, kormányfő szerinte, legkésőbb jövő, névváltoztatást ellenzők, szkopjei parlament, tüntetőkkel közölte, honvédelmi alkalmazotti, bizottság ülése, testület elnöke, ellenzéki képviselők, testület DK-s, ellenőrző albizottság, ellenzék magatartása, ellenzéki politikai, törvények fölött,
© 2013 TVN.HU Kft.