Belépés
Várhelyi Olivér: hiteles csatlakozási perspektívát kell biztosítania a Nyugat-Balkán országainak
... nyugat-balkáni országok uniós integrációs folyamatáról folytatott kerekasztal beszélgetésen hangsúlyozta, minél hamarabb meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával.
Ezek az országok már teljesítettek, ezért az uniónak kötelessége megkezdeni velük a tárgyalásokat. Ugyanakkor egyeztetésre van szükség azokkal az uniós tagállamokkal, amelyeknek ...
2019-12-03 21:32:08
EU-tisztújítás - Von der Leyen: hiteles európai integrációs perspektívát kell kínálni a Nyugat-Balkán számára
... perspektívája segített felszámolni a történelmi megosztottságot, és fontos politikai és gazdasági reformok hajtóereje volt.
Kijelentette, az uniós bizottság támogatni fogja az Észak-Macedóniával és Albániával tervezett csatlakozási tárgyalások megindítására irányuló javaslatokat.
A magyar uniós biztos feladataira utalva kiemelte: munkájának a strukturális és intézményi r...
2019-12-02 19:02:21
Orbán: Magyarország támogatja az EU horvát elnökségének célkitűzéseit
... találkozót tartanak majd Dél...
2019-11-28 21:55:13
Sajtóhírek: már 15 tagállam aláírta az EU-csatlakozási folyamat reformjáról szóló kezdeményezést
... testület január végéig álljon elő javaslatokkal erre vonatkozólag. Emellett ugyanakkor leszögezték azt is: jövő év márciusában meg kell kezdeni a tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával.
"Készen állunk a változtatásra, azonban ez nem vezethet valamilyen halogató taktikához. Garantálni akarjuk, hogy jövőre mindenképp jóváhagyják a tárgyalásokat" - mondta korábban Alexan...
2019-11-22 19:21:26
Várhelyi: fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási folyamatait
... tenni, hogy az Európai Bizottság olyan javaslatot tudjon kidolgozni, amely alapján még a jövő évben, a zágrábi csúcs előtt megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások Albániával és Észak-Macedóniával. Kihívásokkal telinek nevezte a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót.
Kitért arra is, hogy az Európai Tanács októberi vitája azt is felszínre hozta, hogy vannak olyan uniós...
2019-11-22 19:12:23
EU-tisztújítás - Gulyás: a magyar ellenzék méltatlan támadása ellenére Várhelyi Olivér az egyik legfelkészülteb
... ahol pillanatnyilag áll, vagy valóban úgy gondolja, hogy egységes Európára van szükség, mert akkor minden európai országnak valós bővítési perspektívát kell kínálni. Amit az EU Észak-Macedóniával tett, "szégyen", hiszen az ország mindent megtett - a névváltoztatást is beleértve -, de amit az EU tett, az Európa érdekeivel ellentétes és elfogadhatatlan - mondta.
A Helsinki Bizo...
2019-11-21 13:41:29
Franciaország bemutatta az EU-csatlakozási folyamat reformjára vonatkozó javaslatát
... joganyagot.
Éles bírálatokat váltott ki, hogy Franciaország - Dánia és Hollandia támogatásával - októberben megakadályozta a csatlakozási tárgyalások megkezdését Albániával és Észak-Macedóniával, annak ellenére, hogy a két ország teljesítette annak korábban előírt feltételeit.
Egyesek szerint a bemutatott reformjavaslatok csak az elutasítás utólagos igazolására szolgálna...
2019-11-19 18:12:39
Az EU és Szerbia megállapodást írt alá a határvédelemmel összefüggő együttműködésről
... harmadik ilyen, partnerországgal aláírt megállapodás az Albániával 2018 októberében, illetve Montenegróval 2019 októberében aláírt megállapodások után. Hasonló megállapodás kés...
2019-11-19 15:02:19
Orbán: igazságot akarunk a következő uniós költségvetésben
... fair és korrekt költségvetést szeretnénk" - fogalmazott.
Az EU bővítéséről a miniszterelnök elmondta: "mindannyian csalódottak vagyunk", hogy nem kezdik meg a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával, ezért fel kell gyorsítani a tárgyalásokat azokkal az országokkal - Szerbiával és Montenegróval -, amelyekkel már megkezdték az egyeztetéseket, hogy valamelyest enyhítsék e...
2019-11-05 11:18:16
Az EP szerint hiba, hogy nem kezdődnek csatlakozási tárgyalások Albániával és Észak-Macedóniával
...
A 412 szavazattal, 136 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az uniós parlament mélységes csalódottságának adott hangot azért, mert az európai állam- és kormányfők október 17-18-i csúcstalálkozóján nem sikerült döntésre jutni a két országgal tervezett csatlakozási tárgyalások elindításáról.
A képviselők bírálták Franciaország, Dánia és Holla...
2019-10-24 15:31:26
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Várhelyi Olivér, Európai Bizottság, Európai Tanács, Helsinki Bizo, nyugat-balkáni országok, magyar ellenzék, egyik legfelkészülteb, határvédelemmel összefüggő, következő uniós, csatlakozási tárgyalásokat, uniónak kötelessége, uniós tagállamokkal, történelmi megosztottságot, uniós bizottság, magyar uniós, tárgyalásokat Albániával, jövő évben, zágrábi csúcs, csatlakozási tárgyalások, ország mindent, bemutatott reformjavaslatok, elutasítás utólagos, miniszterelnök elmondta, tárgyalásokat azokkal, uniós parlament, európai állam-, képviselők bírálták, állásfoglalásban, csalódottságának, reformjavaslatok, partnerországgal, együttműködésről, megosztottságot, névváltoztatást, határvédelemmel, elfogadhatatlan, költségvetésben, legfelkészülteb, megkezdődhetnek, megállapodások, megakadályozta, kezdeményezést, pillanatnyilag, egyeztetéseket, miniszterelnök, tagállamokkal, teljesítettek, megállapodást, tárgyalásokat, változtatásra, támogatásával, beszélgetésen, javaslatokkal, költségvetést, franciaország,
© 2013 TVN.HU Kft.