Belépés
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
... szerint újabb vállalatok férhetnek hozzá a hiteltermékekhez.
Bővül az Eximbank tőkealapokba történő befektetési képessége, lehetővé válik, hogy - a bel- és külföldi kockázati- és a magántőke alapok mellett - ingatlanalapok alapításához vagy az ahhoz történő csatlakozásához kapcsolódóan is jegyezhessen befektetési jegyet.
A külképviseletekről és a tartós külszolgálatról s...
2020-06-03 11:21:51
Szijjártó: az a cél, hogy Közép-Európa leggyorsabb és leghatékonyabb exportfinanszírozási rendszere jöjjön létr
... magyarázta.
Emellett - folytatta - a javaslat bővíti az Exim Bank tőkealapokba történő befektetési képességét is azzal, hogy lehetővé teszi számára, hogy - a bel- és külföldi kockázati- és a magántőke alapok mellett - ingatlanalapok alapításához vagy az ahhoz történő csatlakozásához kapcsolódóan is jegyezhessen befektetési jegyet.
Hangsúlyozta: ezzel az Exim Bank finans...
2020-05-05 12:41:59
Tovább bővült a Szallas.hu portfóliója
... már a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte, a tranzakció augusztus 1-jén zárult. A teljes integráció 2020 végére várható.
A mostani felvásárlást a tulajdonosok (OTP Digitális Magántőkealap és PortfoLion Regionális Magántőke Alap) tőkeemeléséből és saját forrásból finanszírozta a Szallas.hu cégcsoport.
A befektetési alapokon keresztül az OTP Bank és az Eximbank több...
2019-08-01 10:21:18
Pénz7 - Gion Gábor: tőkeerős versenytársakkal kell a bankoknak megküzdeniük
...
Gion Gábor az MTI-nek elmondta: Magyarországon egyelőre még nem látszik, hogy iparági szinten a jelzálog-hitelezésbe "belenyúlnak" azok a nagy, globális, magántőke alapú befektetési alapok, amelyek máshol már megjelentek a nagyhitelezési piacon, és vélhetően hamarosan nálunk is jelen lesznek.
Az államtitkár ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: ez kihívás a bankoknak, ezek...
2019-02-27 14:22:03
Felmérés: a globális fúziós és felvásárlási piacon a befektetők bíznak a növekedésben
... kezdeményezték a legtöbb külföldi befektetést globális szinten. Nyugat-Európa is jól teljesített, az M&A ügyletek összértéke 40 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Ezen belül a magántőke-alapok befektetéseit tekintve Németország számít az egyik vezető piacnak, ahol 2018 első 11 hónapjában az ügyletek összértéke 32 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képe...
2019-02-06 13:02:07
Élénkül a kockázati tőkebefektetések piaca
... elmarad a 2016 április-június időszakában záródott 60 ügylettől.
A tranzakciók döntő többségét, 47-et kockázati tőkebefektetők (venture capital) hajtották végre, a maradék kettő magántőke-befektetés (private equity) volt. Hét alaphoz köthető, 14 kiszállást regisztrált a HVCA, míg új tőkealap indítása a negyedévben nem történt.
Az április-júniusi időszakban átlagosan 69 m...
2018-10-11 11:11:47
A Magyar Fejlesztési Bank csatlakozott a Central Europe Fund of Funds nemzetközi befektetési alaphoz
...
Az Európai Beruházási Alap (EIF) által kezelt CEFoF olyan, Közép-Európában aktív kockázati- vagy magántőkealapokba fektet be, amelyek érett, növekedési fázisú és gyorsan növekvő cégekre fókuszálnak a régió öt országában: Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Magyarországon.- biztosít forrásokat kis-és közepes vállalkozásoknak.
A CEFoF által lefedett ...
2018-06-12 16:23:01
Kissé csökkent a kockázati tőkebefektetések értéke tavaly
... összértékben. A kiszállások értékének 89 százaléka egyetlen, az informatika és elektronika szektorban megvalósult, 199,1 millió euró értékű tranzakcióból adódott, ahol a kivásárlást egy másik magántőke befektetőnek hajtották végre.
Tavaly öt alapkezelő mindösszesen 236,5 millió euró forrást gyűjtött, ami lényegesen meghaladja a 2016-os év egyetlen, összesen 20 millió euró ért...
2018-06-06 12:39:58
MKB-tulajdonosok: informális dialógus az EBRD-vel egy esetleges tulajdonszerzésről
...
Jaksa János, az egyik vevő, a Metis Magántőkealapot kezelő Minerva Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a dolgozói részvényprogram várhatóan a bank alaptőkéjének 15 százalékát érinti majd.
Az MKB Bank új tulajdonosai a Blue Robin Investments S.C.A., a METIS Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár által alkotott konzorcium résztvevői 45-45-10 százalékos ...
2016-06-30 19:05:31
EBRD-alelnök: nagyon kevés magántőke érkezik az EBRD által finanszírozott országokba
...
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) és a Portfolio közös konferenciáján, szerdán Budapesten, Simor András, aki korábban a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt, kiemelte: az EBRD partnerként tekint a magántőkére, de a magántőke-beruházások felfuttatásához kormányzati segítségre is szükség van.
A kockázati és magántőke segít megoldani a tőkehiányt egy országban v...
2016-06-08 18:22:49
1 2 3 4 5 
Címkék: Gion Gábor, Magyar Fejlesztési Bank, Central Europe Fund, Exim Bank, Gazdasági Versenyhivatal, Digitális Magántőkealap, PortfoLion Regionális Magántőke Alap, Európai Beruházási Alap, Jaksa János, Metis Magántőkealapot, Minerva Tőkealap-kezelő Zrt, Blue Robin Investments, METIS Magántőkealap, Pannónia Nyugdíjpénztár, Magyar Kockázati-, Magántőke Egyesület, Simor András, Magyar Nemzeti Bank, bankoknak megküzdeniük, globális fúziós, befektetők bíznak, kockázati tőkebefektetések, magántőke alapok, ahhoz történő, tartós külszolgálatról, javaslat bővíti, tranzakció augusztus, teljes integráció, mostani felvásárlást, befektetési alapokon, nagyhitelezési piacon, államtitkár ezzel, legtöbb külföldi, magántőke-alapok befektetéseit, egyik vezető, ügyletek összértéke, 2016 április-június, tranzakciók döntő, maradék kettő, április-júniusi időszakban, kiszállások értékének, másik magántőke, egyik vevő, dolgozói részvényprogram, bank alaptőkéjének, tőkebefektetések, vállalkozásoknak, versenytársakkal,
© 2013 TVN.HU Kft.